Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 253)

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Příběh, který nezačíná úplně standartně - nezachycuje původ stavu, v němž se nachází planeta a potažmo i naši hrdinové. Vstupujeme do 89. dne po "tom", abychom následných přibližně 400 dnů tiše, beze slov a téměř bez zvuků, vstřebávali hrůzu, napětí a emoce, provázející mladou rodinu v jejím boji o přežití. Úžasné a originální představení, téměř prosto slabších a hlušších pasáží. John Krasinski prokázal své schopnosti v budování atmosféry a napětí a jako spoluscénárista také v nápaditosti a odvaze vytvořit netuctový, originální a jedinečný příběh. I proto jsem mu alespoň částečně ochoten odpustit některé ne zcela logické momenty, které příběh obsahuje. 85%. ()

Jack_F. 

všechny recenze uživatele

Ve světě, kde jedinou brokovnici ve městě vlastní Emily prcina Bluntovic je docela snadné vyvraždit celé město, zemi?, planetu?... asi tak se stovkou tupých, slepých příšerek, které jsou na vrcholu evoluce jen díky tomu, že vraždí cokoli, co vydává zvuky. Hádám, že armáda se posrala strachy a raději tu škodnou ani nezkusila pokosit....to je geniální, to je dechberoucí píčovina. Pak je tu další geniální a velmi chytře napsaná část, kdy příšerka zamorduje dítě Emilky a jejího fousatého prcálníka...a co uděláte, když jste oba plodní? Jasně, vyprcáme další dítě....takhle můžem vrhnout třeba každý rok, hahaa. Když pak přijde na to, jestli poslat svého syna na polojistou smrt vypustit rakety na odlákání pozornosti, tak je to jasná volba otce roku. Ne vážně krom toho, že mimo vraždění to byla tak ukrutná NUDAAAAAAA a trapnost, tak je to ještě absolutně nejtupější sračka, co jsem v poslední době viděl. ()

Doggie773 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně dobře natočený thriller, který mě upoutal především jeho napínavou atmosférou, která mi doslova vzala slova z úst. Práce se zvukem ve filmu je naprosto brilantní a dodává divákovi společně s napětím velmi intenzivní filmový zážitek. Film sice neobsahuje krvavé scény ale zato je velmi bohatý na scény lekací, které jsou nepříjemné. Díky tomu má velmi dobrou hororovou atmosféru, která se táhne od začátku až do konce filmu. Tento snímek se tvůrcům moc povedl a za mě je to jeden z nejlepších filmů, co jsme na plátnech kin za rok 2018 mohli spatřit. ()

gpx 

všechny recenze uživatele

Zkraje ukrutná nuda, pak tradiční otravné klišé: Ženské postavě se nic nestane ať se děje co se děje a u mužského hrdiny je jeho skon jen otázkou času. Samozřejmě je to prezentováno tak, že svým odchodem udělal pro rodinu to nejlepší co mohl. ()

alexwill 

všechny recenze uživatele

Hezky atmosférický survival se zajimavým námětem zahrnujícím minimum dialogů a nervydrásající napětí, kdy hlídáte aby ani jen špendlík neupadl na zem. Na nervy však nehraje pouze napětí, daleko horší jsou všechny logické nesrovnalosti a díry v sofistikovanosti. What is the WEAKNESS??? Poslední půlhodinu už jsem měl problém film dokoukat, protože jsem nechápal logiku některých činů a řval jsem na televizi jako šílenec. ()

MUNRO odpad!

všechny recenze uživatele

Většina plusových recenzí mne ani omylem nemůže přimět přimchouřit oko nad tak otřesným zpracováním.Němý horor,který uspává a víceméně sází na laciné lekačky,při kterých volume vylítne na max.takovým způsobem,až má člověk chuť prokopnout obrazovku. ()

Catella 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si myslela, že mi odešly repráky na televizi. Pak přišla scéna s holčičkou a letadýlkem a já pochopila, že jsem nepochopila podstatu tohodle filmu. Takže jsem sledovala dál a musím uznat, že vedle Hush, je to už druhý film téměř bez zvuku, který jsem viděla a který je opět tak nějak WOW. Parádní. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Na první pohled jde o dobrý nápad, zvlášť když vás už v prvních záběrech tvůrci přesvědčují, že to myslí opravdu vážně a ani roztomilé oběti se nebojí. Jenže pak nadejde chvilka oddechu a divák se stihne zamyslet, což nevyhnutelně vyústí v to, že se celá zápletka rozsype jako domeček ze sirek. Jak se mohou emzáci orientovat v prostoru? Jak mohli lovci očividně ovládaní pouze instinkty vylidnit celá města? Jak je možné, že je nikdo nevylákal a nepřelstil dělobuchy? Cože všechno jejich pařáty rozseknou a co už ne (sýpka versus kapota náklaďáku)? Tyhle a podobné otázky se vyrojí a zkazí celkový dojem, a to speciálně ve chvíli, když na konci stačí rána z brokovnice. Možná je proto škoda, že se film koncentroval na osobní rovinu jediné rodiny a zcela tak zanedbal výstavbu fikčního světa, protože právě v ní spočívá poutavost a přesvědčivost podobného typu snímků, nesází-li tento na přímočarou, vysokooktanovou akci, nebo hlubokomyslné poselství o stavu civilizace. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opravdu zábavný horor. Musíte se ale povznést a odpustit Krasinskému tu nelogiku. Perfektně budované napětí. Zvuky jsou naprosto úžasné. "Vetřelci" perfektní. SPOILER: nelogika- každý stát, vláda by vyřešila pointu v pravních dnech "invaze", němí lidé jsou často daleko hlučnější právě proto, že se neslyší. ENDSPOILER. když se na to povznesete a budete věřit v jinou dimenzi, kde by to fungovat mohlo, můžete si ten film užít=) ()

johnnie78 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi líbilo moc - zajímavý nápad, skvělá kamera a tísnivý a uvěřitelně (pokud teda připustíme možnost invaze mimozemských krvežíznivých tvorů) podaný postapo. Přece jen bych tam pár lapsů našel: zatímco se ti hnusní tvorové, ne nepodobní vetřelcům z Aliena, na začátku tváří totálně nadlidsky a neporazitelně, ke konci už je to najednou jinak, najednou jsou vlastně pomalí, hloupí a poměrně triviálně zneškodnitelní, tímhle způsobem by si s nimi přece armáda poradila hned :-) úplný závěr je pak pěkně béčkovité navnazení na další díl, který už je. Samozřejmě i v tomhle filmu platí, že nejděsivější jsou příšery ve chvíli, kdy nejsou vůbec vidět, a čím víc se ve filmu objevují, tím legračněji působí, ale to je vždycky tak. Měl jsem pocit, že bez monster by to bylo vlastně docela dobrý a smutný drama o tom, jak se rodina vyrovnává se smrtí malého dítěte. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Nebavil ma príbeh, nebavila ma atmosféra, nuž neviem kde je chyba. Pozrel som sa na hereckých protagonistov a tí boli dobrí, pozrel som sa na príšeru a tá bola skvelá, sledujem emócie a boli uveriteľné. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Krasinski odvedl enormní kus práce, smekám. Kdybych více rozuměl znakování, bylo lepší vysvětlení proč nikdo nepřišel na obranu dříve, dám za plný počet. Protože Blunt zahrála dokonale, Krasinski zvolnil a děti krásně doplňují. Hudba, prostředí a nápad. Těším se na dvojku a moc. ()

jopal 

všechny recenze uživatele

Tak ja nechapem, naco sa pozerali prispievatelia vychvalujuci tuto znosku nezmyslov a absolutnych hovadin, ale ja som videl kybel nelogickosti, dementneho spravania a nevysvetlitelnych absurdit. Skoda, lebo inac zaujimavy namet. ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele

Příjmená jednohubka s dobrým nápadem, slušnou atmosférou a hodně sympatickými herci. Kdyby se v tom člověk rýpal, našel by dost nelogičností a přitom by řada z nich šla vyřešit lehkou úpravou scénáře. Ale nestěžuju si. Líbilo se mi a pobavilo. Napětí funguje, hrdinům se dá fandit. Herci jsou dobří, emoce taky pracují slušně a práce s tichem a zvuky je tu nápaditá. Celkově se z toho dalo asi vytěžit o něco víc, ale i tak jsme dostali malý ale hodně pohodovou žánrovku. Ve výsledku příjemnej rodinej postapo thriller. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Koncepčně dobré, hlavně v první polovině. Krásně vytvořené postavy a velmi dobře zahrané a ten zážitek z ticha je opravdu netradiční. Ale v druhé půli se z toho stane dost velké aha? Škoda, takový to mohl být roztomilý film, ale skončilo to jako jednohubka, která neurazí, ale repríza už za mě nebude. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Na Tiché místo jsem se podíval, protože zanedlouho má vyjít pokračování a já tak já chtěl dohnat vlak a podívat se na tohle dílo. Celkem dost zajímavý filmek. Originální nápad, který asi nebude sedět každému. Ze začátku se totiž dlouho dobu nic moc neděje a jde spíš o budování atmosféry. Ve filmu se téměř nemluví, což dost vystihuje název filmu a na tento film je potřeba opravdu klid a pořádné ticho. Tempo je nejdříve pomalejší, ale ke konci začne zrychlovat a dočkáme se i nějaké té akce. Asi nejlepší věc na filmu nebo aspoň mně, co se nejvíce líbilo, byly příšery. Podivní hnusáci, kteří reagují na zvuk a tak hlavní postavy musí žít potichoučku, aby si je tihle šmejdi nedali k večeři. Celkově nápadem zajímavý a za mě i dobrý horor, který můžu doporučit. 7/10 ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama