Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 253)

avalonek 

všechny recenze uživatele

Musím říct,že jsem se nad míru bavila a lekala až mě to pěkně štvalo..Snad i srovnatelné se Znamením,které stojí tedy za to..Takže jen doporučuji dobrý filmeček ()

jizvoun 

všechny recenze uživatele

Toto mi bohužel vůbec nesedlo. Až na pár světlých míst se originální pointa brzy vytratila a já se nudil. To ticho mi nějak nesedlo. ()

stanyko 

všechny recenze uživatele

Spociatku ma to velmi nezaujalo a po skonceni filmu ani nenadchlo. O logickych priekakoch vypisovat nebudem, lebo film ma aj svetlejsie momenty. Celkovo nic moc. ()

kotrlak 

všechny recenze uživatele

Na filmech tohodle ražení mi vadí absence logiky. Prostě se najednou odnikud objeví zmrd sestavenej ze všech možnejch milionkrát profláklejch monster jako je alien a tremors a další, a začne terorizovat pokojnou familii, v tomhle případě na principu když si někdo z nich hlasitě pšoukne, tak ho na místě sežere. Bez jakéhokoli logického vysvětlení proč tomu tak je, zkrátka jen k "pobavení" diváctva. Hypoteticky - dvojka by mohla bejt třeba o tom že když někdo mrkne jedním okem, tak mu zmrd zaživa vykousne druhý oko.Nebo prsty u ruky nebo bradavky. Jen tak, proč ne? O nic jinýho než o tu "hrůzu" přece nejde! Ted´mě ale napadá - kdyby všichni takhle drželi hubu, tak by svět byl mnohem hezčí místo.... ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Perfektní atmosférický sci-fi horor. Až na to, že je to plné logických kokotin, jelikož se postavy chovají jak totální debilové (nebo snad Američani?). Kupříkladu já, kdybych oplodnil Emilku (a že bych ji oplodnil rád), tak ji nechám porodit pod romantickým vodopádem, kde si může řvát jak kráva a nikdo ji neuslyší, a tedy nikdo neroztrhá na cucky ji ani její dítě. Ale o čem by pak byl ten film, že? Kupříkladu takový dobře nabroušený meč bych si asi taky obstaral, protože by mohl docela tiše odseknout ta nebezpečně dlouhá kudlančí chapadla a krom těch dlouhých pracek ty potvory zase tak nebezpečně nevypadaly. V podstatě by se to celé dalo natočit i jinak. Mohla to být akční řežba, kde by skupinka neamerických nedebilů mohla tiše porcovat kudlankopredátorozombíky, mohli si vyhloubit krásnou jeskyni pod vodopádem, kde by mohli nerušeně řvát, rodit a havně mrdat, aniž by je někdo rozmrdal na cucky. Každopádně žít v takovém prostředí, nemít u pasu sečnou zbraň, nemít nějaké hlasité návnady na odhazování do bezpečné vzdálenosti a nepřijít na to, že tvora s citlvým zvukem může zničit opravdu velký kravál (ultra či infrazvuk)... to musí být člověk skutečně debil (nebo Američan?). ()

dawe254 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu originální decentní nápad který dokáže zaujmout a donutit vás stínat prsty u nohou napětím... I přesto že se hodně akce nekonalo nenudil jsem se žádnou chvílí, jen by to chtělo více odpovědí na to proč a jak... ()

sherpa 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, ale nějaký vnitřní hlas mi napovídá, že by se možná dal využít více. Nedokážu to popsat, ale je tam nějaká brzda. Určitě by se dalo položit spousta otázek proč a jak, ale chválabohu se to dokáže obejít bez akčních scén alá Rambo. ()

Mysterix 

všechny recenze uživatele

námět 95%, atmosféra 100%, detaily 20%, logičnost 45%, originalita použitých komodit 60% (ikdyž dnes je těžké nějakou originalitu vymyslet), herecký výstup 80%, rychlost produkčního zpracování klobouk dolů 100% ()

Dave_Novic 

všechny recenze uživatele

Ehm.. ehm.. K menšímu odreagování jsem narazil u svých kolegu na velmi zajimavý film, který mi sami doporučovali. Tedy shlédl jsem nejprve trailer a musím říct, že žánr Thriller/Horor u mě nikdy neměla moc dlouhé koukání. Tedy pustil jsem film napříc tomu že se objevují zajímavý herci na scénu tak se mi ujala myšlenka celého filmu. Ano náznaky toho co se vlastně bude dít dál jste věděli 10 minut dopředu ale.. Poprvé za dlouhé měsíce mi to bylo jedno. Hltal jsem neskutečně tenhle film a překvapil mě nejen již zmíněným hercům ale i zajimavého prostředí a také podtextu díla samotného. Pan Krasinski mě po dlouhé době oslnil jak lampa na nočním stolku, když chci zrovna vstát do práce. Spoustu návrhů k zamyšlení řekl bych. Film má své pro a proti ale po bezprostředním shlédnutí 5x během dvou dnů se nemohu vynadívat. ()

thorax65 

všechny recenze uživatele

Tak to tady ještě nebylo, půlku filmu si zvukař mohl dát šlofíka. A bohužel jsem se měl k němu přidat i já. Celou dobu jsem čekal až se to rozjede, ale to jsem se sakra splet. Kromě celkem propracovaných smrťáků (++) na vás čeká fůra nelogických zvratů (--), Emily bez výrazu (-) a ke konci navíc akcička v sile (--). Tak sladké sny...30/100 ()

CaptAnne 

všechny recenze uživatele

Tohle je absolutní bomba. Nádhernej, nádhernej film, a úžasnej horor. Asi poprvé v životě se mi stalo, že jsem že u hororu třásla nepřetržitě od první do poslední minuty. Skvělá a jednoduchá krásně zpracovaná myšlenka, krásnej soundtrack, super kamera. 100 %. ()

Krupe 

všechny recenze uživatele

Skvělý napínák, i s málo penězi se dá roztočit pěkné pokoukáníčko. Jen to těhotenství tam bylo krapet mimo, nad tím zůstává rozum stát, jak by to chtěli po narození dotáhnout do zdárného konce. Snad by se dala vymyslet i jiná zápletka... ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

Po druhom pozretí, po tom čo som pred pár dňami videl Bird Box (ktorému som dal 4**), oveľa viac oceňujem tento tu superparádny filmík a zvyšujem mu hodnotenie zo 4** na 5. Je ďaleko ďaleko lepší ako Bird Box, tam bol dobrý vlastne len začiatok a potom bolo už len čakanie na Godota ktorý sa ale nedostavil, tu však akoby veľké finále trvalo 3/4 filmu... "Chyby" ktoré sa v filme vyskytli a ktoré mi liezli na nervy - klinec.. , lietadielko, nezabezpečené vchody (matracom? lol) sú zámerné, účelové a asi sa ich nedalo nepoužiť, takže sa treba nad ne povzniesť a nie kôli nim znižovať hodnotenie filmu... ()

Gemeroid 

všechny recenze uživatele

Bože, to byla píčovina. Mám rád horory, mám rád skifi,ale musí to mít nějakou úroveň. Zde, ve světě, kde jsou pole osazena kukuřicí do ladných řad i bez mechanizace, kde hlavní účinkující neprdí, ani nevykřikují ze snů, při orgasmech, ani při porodech, sledujeme rodinu s velmi nesympatickou dcerou, která kvůli svému egocentrismu nechá Venoma sežrat vlastního fotra. Chvíli to vypadalo dobře, proto ty dvě hvězdy. A pak to šlo do větších a větších hoven, takže nakonec zbyla jen ta hovna a já jsem si s celé duše přál, ať je ti ufouni sežerou, protože nic jiného si nezasloužili. A nesežrali. Zlatý Bird box. ()

medveed 

všechny recenze uživatele

Ano, je to napínavé, dobře zrežírované a zahrané. Pokud se však na toto dílo podíváme trochu kriticky, tak jde v podstatě o mix Dne Trifidů a Vetřelce, ve kterém je tolik logických děr, že to až ruší sledování a v mých očích bohužel sráží výsledný dojem do průměru. 55% ()

jenspifa 

všechny recenze uživatele

Nechápu místní hype. Příběh nevysvětlen, 2 scény za celý film je pro mě dost málo. Za mě blbost, a rozhodně víc jsem se bavil u ptačí budky. Za mě 45% ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama