Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 253)

Irish Stout odpad!

všechny recenze uživatele

Takúto stupidnú chorú koko**nu môzu vyprodukovať, len chóre mozgy z US, a podobných dementných rozvojových krajín. 77% to už Vám tu všetkým je*e. Nie B, ale C nefilm. ()

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, ani som netušil, že Krasinski aj niekedy niečo natočil. To myslím odzrkadľuje kvalitu jeho predchádzajúcich filmov. No po tomto kúsku si ho určite ako režiséra pamätať budem. Akurát som totiž zhliadol jeden z najnapínavejších filmov za posledné roky. Úvodná polhodina je ešte relatívne pokojná, Krasinski však od dychberúcej scény s pôrodom do diváka pumpuje taký adrenalín, že ľudia, ktorí nemajú čo to napozerané budú mať fakt veľký problém, prežiť film bez infarktu. Tak skvelé budovanie napätia som snáď ani nevidel. Celý film sa síce sústreďuje len na jednu rodinu, veľa tvárí tak človek neuvidí, no všetci hrajú geniálne (aj keď Emily samozrejme ťažko vládne). Beltrami opäť zložil vynikajúci soundtrack, nápad je skvelý a tie monštrá sú po dlhej dobe aj vážne desivé. Tlieskam a s určitosťou môžem povedať, že sa jedná o jeden z najlepších hororov v roku, a to nie sme ani v polovici. Možno by sa patrilo doladiť ten otvorený koniec, predsa len nie je veľmi pekné ukončiť film v tom najlepšom, no Krasinskému túto maličkosť odpustím. 95% ()

Very07 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že již dlouho jsem takto nelitovala své volby jít do kina jako u tohoto filmu. Doma bych tento film do konce bohužel nezvládla dokoukat. Myšlenka filmu byla sice dobrá za to ty tři hvězdy, ale i tak je to dle mého názoru moc. Myšlenka zabita naprosto klišoidním zakončením filmu. Chování postav velmi často nelogické, nedovedu si představit, jak by člověk potichu zvládal vsechny základní biologické potřeby. ()

neojk odpad!

všechny recenze uživatele

Takovou sracku jsem dlouho nevidel. Nemam rad filmy, ktere se snazi mit myslenku, pritom postradaji veskerou logiku. Jednou ufon projede zelezem jak nuz maslem, po druhe do nej mlati minutu v kuse :D Komedie. Slysi zvuky, ale dupani, to neslysi :D A takovych nelogicnosti je film narvanej. Urazelo me se na to divat a mel jsem co delat, abych se na to vubec dodival. Kde je armada? Normalni lidi se schovaji do bunkru ale armada ne? Kde jsou vrtulniky? Nevypadali, ze maji kridla. Zastreli je brokovnici? PROSTE SRACKA!!!! ()

MATTcz 

všechny recenze uživatele

Tak zaprvé musím Johna Krasinského velice pochválit na to že je to jeho teprve třetí snímek, tak musím říct že se mu to velmi vydařilo. Řeknu vám že větší ticho, jsem v kině ještě opravdu nezažil, a atmosféru jakou jsem ve filmu zažil byla nepřekonatelná, a samotný soundtrack který ve filmu můžeme slyšet je taky opravdu epický, a řeknu vám že Krasinski a Bluntová jsou v tomto filmu opravdu skvělí, a co se týče dětských herců tak jsem neznal ani jedno dítko, ale to mi vůbec nevadilo, příjemně mě překvapily. Doufám že to není poslední film s režie Johna Krasinského, protože se mi to velmi líbilo. Kdo ještě film neviděl, tak švihejte na to do kina, to ticho v kině musíte prostě zažít 🤫 ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Mluvená řeč je jeden z mnoha znaků a charakteristik, kterými se odlišujeme od zvířat. Těžce s mimikou dáte průchod všemu, co a jak to chceme sdělit. Pojetí filmu a jeho zpracování bohužel jsem nedokázal docenit či mě vůbec neoslovilo. Ani nechytlo za srdce. Závěr mi přijde jako blbost, jak useknout a skončit celkové trápení. Tiché místo je slabé představení. Jedinou výhodou je, že se k Vám slečna v řadě scén bude tulit. ()

kara.net 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o filmu popravdě víc po tom co mi lidé říkali jsem rád že jsem ho viděl s titulkama jinak bych asi navštívil kurz znakové řeči docela za mě 3 víc ne ()

Fibonacci 

všechny recenze uživatele

originalny nápad so skvelým prevedením. už dlho som nemal taký pocit napätia pri sledovani filmu, ako teraz. hlavný prvok hororu ma teda sprevádzal od začiatku dokonca až do konca. bavilo ma to riadne, treba ale povedať, že od toho riadneho strachu z hororu, ktoré majú predovšetkým ducharčiny, to malo daleko. emily hraje parádne a ako triler to odporučam pre fanušiky. ()

fasser 

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době jsem se odhodlal napsat komentář...! Na tento film jsem se neskutečně těšil a byl jsem hodně zklamaný, že mi nevyšlo jít na tento film ani na podruhé do kina. Nezbylo mi nic, než si ho stáhnout a v klidu domova si ho s přítelkyni pustit...! A pravdu říct...,díky bohu že jsem nevyhodili peníze za vlezné, popcorn a cestu. Jediné co mě se*e je čas, který jsem nad touto stupiditou strávili. Film má neskutečný potenciál..., a u talentu Krasinskiho jsem čekal fakt nejlepší horor posledních let..., ale větší kravinu, kde se rodinka chová jako banda tupců, jsem neviděl. A ty monstra tvořili kde??? Někde jsem tady četl, že vetřelec se může zahrabat - asi jsem koukal na jiný film :)) Nechápu takové vysoké hodnocení ostatních..., ale co, každý svoje :)) Jedna * za Emily #how ()

maro0902 

všechny recenze uživatele

musim priznať že som bol unesený z tolkého bľabotu:))) .poavengers je to druhý najlepší film tohto roku čo sa môjho názoru týka.. ()

ciapok

všechny recenze uživatele

nedovolím si hodnotiť film, ktorý som vymazal v tretine, ale nedá mi to predsa... na čo to bolo ? experiment s nemým filmom, ktorý by ale v 21.storočí bol nudný, tak tam dáme votrelcov, krv a napätie ? u mňa bol hlavným motívom "prečo ??" Aha, asi to bolo pre intelektuálov, ktorí si tiež chcú pozrieť horor. ()

Jindra_S 

všechny recenze uživatele

Shodnu se s mnoha ostatními komentáři - atmosféra byla vynikající stejně tak nastínění rodinných vztahů nebo usilovného boje o přežití. Co mi však celý film čím dál tím více kazilo byla naprostá nelogičnost jednání monster i hrdinů - pouze tak, aby se scénář dostal o kousek dál. Někdy stačí pípnutí hračky, vrznutí podlahy a najednou se ze vzdálenosti několika set metrů přiřítí monstrum. Podruhé je možné pod matrací mluvit a je to v pohodě. Monstrum je slepé, ale jakmile někoho uslyší, už ho s hlukem pronásleduje (což ostatní monstra kupodivu nepřiláká) a pak "vidí" jen jeho. Ale jen do okamžiku, kdy se dotyčný přestane hýbat, pak se zase stane slepým. ()

Martin2195 

všechny recenze uživatele

Začiatok filmu vynikajúci, veľmi sa mi páčila myšlienka a celkovo nápady, ako posunková reč, pieskové cestičky alebo svetelné signály. Prvých 30min teda naozaj super. Ale od tohoto času sa to začalo kaziť. Hlavne niektoré detaily veľmi nedomyslené, ale možno aj domyslené ale zle prevedené. Príšera, ktorá počuje iba hlasné zvuky ako: krik, hlasné dýchanie, beh, položenie predmetu.....ale úplne ignoruje niektoré iné. Taktiež mi vadilo, že nech sa čokoľvek hlasnejšie stalo, aj keď sa rodinka nachádzala v podzemí, vo vnútri domu alebo na odľahlom mieste, tak tam hneď bola príšera. Ale ak sa kričalo pri hlasnom vodopáde, tak to bolo v pohode. Zvuk sa totiž nešíri, teda "šíri", donekonečna..... Tiež film postupne prešiel z tichého hororu do obyčajného akčného filmu, kde sa strieľa a zabíja. Atmosféra celku bola tiež veľmi pomalá a miestami až nezáživná a ani som nemal pocit, že by som sa mal báť, kvôli predvídateľnosti niektorých scén. Hodnotenie za mňa 55/100. ()

KateDanny 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tenhle film byl dost překvapující. Trailer mě moc nezaujal, ale tak jsem si řekla, proč se na to nekouknout. Mnoo, nízké očekávání udělalo z toho vynikající snímek. Nemoci promluvit a vydat jakýkoliv zvuk bylo zcela zajímavé. Herecké výkony skvělé, vybudování atmosféry a celkově i závěr úžasné. ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama