Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (CinemArt)

(více)

Recenze (489)

Garch 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli chtěli ke dvacátému výročí upgradovat Smrtonosnou past pro asijské publikum, ale výsledek je debilní. ()

Swoser 

všechny recenze uživatele

Mrakodrap je jeden z dalších filmů, které bych bez váhání zařadil k filmům typu San Adreas a Rampage. Všechny tyto filmy splňují 2 jasné charakteristiky. V hlavní roli je Dwayne Johnson, což jako velkému fanouškovi, se mi líbí, ale druhá charakteristika, která už má u mě menší odpor, je to, že tyto filmy jsou ve své struktuře naprosto totožné. Krátká stopáž, plné akčních scén, které jsou recyklované od všech ostatních akčních filmů, herecké výkony nijak zvlášť osobité a opravdu stupidní scénář. Ale i přes to musím přiznat, že Mrakodrap je z těchto tří asi můj nejoblíbenější. Největší podíl na tom má sám The Rock, protože jeho charisma vyzařuje v neskutečném množství. Ale i překvapivě skvělý soundtrack, který mistrovsky zkomponoval Steve Jablonsky. Právě on složil hudbu k filmům jako jsou Transformers a Pot a krev, což je dle mého názoru jeden z nejlepších filmů právě s Dwaynem. Příběh a scénář táhnou film lehce ke dnu, ale i přes to musím říct, že Mrakodrap je bezstarostná zábava, u které po pár dnech zapomenete, že jste na ní byli. 6/10 ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Co jsem dostal za své peníze? Solidní porci bezduché zábavy. Klišé střídá klišé, postavy jsou trapně průhledné a napětí se buduje prostředky, které byly out už v 50. letech. Ale ono to pořád celkem funguje. Některé scény lepší jiných (zvláště pokud máte závrať), design mrakodrapu je fantastický (i když jeho funkčnost se limitně blíží nule) a s vypnutým mozkem si to užít lze. Jen opravdu nesmíte dumat nad tím, při jaké teplotě povoluje ocel a jak dlouho vydrží průměrné americké dítě s astmatem dýchat horký kouř. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Na začiatku som bol prekvapený lebo som najprv myslel že to bude skôr ladené vtipnejšie , no hneď som zbadal že sa to bude brať vážnejšie. Dwayne výborný , nič ho nezastavilo a aj keď mal umrieť drtil všetko ďalej. Troška mi však chýbali nejaké súboje v jeho podaní.Akčné je to poriadne , vlastne skoro stále.Mrakodrap samotný vyzerá krásne a efekty výborné.Čo sa hudby týka tak Steve opäť poklona, ten soundtrack je dych berúci..Koniec super aj keď ako hovorím skôr by som tam videl radšej nejaký súboj telo na telo. Ale inak nemám čo vytknúť u mňa za 4*. Vôbec nie tak zlé ako tu väčšina píše. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Na Dwayne Johnsonovi se mi nejvíc líbí, že přesně ví kam patří a jaké role si má vybírat. Necpese kam nemá a já pevně doufám že ho nikdy neuvidím jako Hamleta. Proto chápu že se upsal i pro tento film, který chce být novou Smrtonosnou pastí, ale mně to ve finále přišlo jen jako laciná kopírka. Díky bohu že jsem na to nešel do kina. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Vedel som, ze to je slabsie, takze som si to pozrel v den, ked som mal celkom chut na podobnu hlupost. Film bavi zo zaciatku, kym to divaka uvadza do deja. Predstavenie Perly bolo celkom obstojne. No uz po lupezi tasky som cca odhadol ako to bude. Sice som neodspaval, ale bolo to take priehladne, az to nebavilo. Viem, ze "The Rock" je proste skala, ale ten chlap prezije fakt vsetko. Hlavne, ked mu namiesto nohy date protezu. John McClane v tichosti zavidi. Apropo, preco ten mrakodrap nespadol? ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Strašná vylomenina, která pobavila. Když se člověk rozhodne dívat na remake (nebo parodii) filmů jako Smrtonosná past nebo Skleněné peklo s Dwaynem Johnsonem a "starou známou" z Vřískotu Neve Campbell v hlavních rolích, nesmí se divit ničemu - ani skákání po římsách ve 120 metrech ani odolnosti dýchacích ústrojí všech aktérů. Pohybovat se celý film v požárem zamořených prostorech bez masek skutečně vyžaduje mít plíce z azbestu. Divák prostě musí na tu hru přistoupit a bavit se pěkným vizuálem a ráznou, byť "přetaženou" akcí... ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Dwayne Johnson si prostě umí pohlídat dobrý film a dokáže z něj udělat ještě lepší. Film si samozřejmě bere něco ze Smrtonosné pasti a Skleněného pekla, ale porovnávat tyhle filmy rozhodně nebudu, to nechám na "místních haters", kteří se na to jistě těší. Samotný mrakodrap je luxusní (v obou směrech) a z postav musím vypíchnout hlavně Chin Hana, který je super snad v každém filmu a tady to jen potvrzuje. Jediný zápor, který můžu potvrdit jsou ty kaskadérské kousky... ty by člověk s protézou prostě nedal, ale to už k takovýmhle filmům patří. Skyscraper určitě není nejlepší film na světě a ani si na něj nehraje, ale i tak se jedná o nadprůměrný film a jeden z lepších v tomhle roce. Čisté 4* ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

I když je to celkem hloupost, potěší hlavně příjemnou Newe. Ta se jakožto manželka hlavního hrdiny konečně umí chovat narozdíl od podobných žen z podobných filmů. Potěšil i happy-end a milý miliardář. Nic v tomto filmu nenaštve a neurazí, což je v poslední době celkem vzácnost, jak se každý snaží svůj film udělat originální. Tento se o to nesnaží a jde mu to výborně. Prostě je to fajn film. 3,5* ()

godycz 

všechny recenze uživatele

hodne to reflektuje asijskiu mentalitu. klasicke becko mixle asijskym beckem. a ta slecna,s patkou, byla k sezrani. hrala krute. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Cirkusová podívaná podaná v melodramatickém pojetí. V hlavní roli lepící páska. Zlaté Skleněné peklo a Smrtonosné pasti. ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to stejně jako ostatní filmy s Rockem nebralo vážně, tak bych tomu jako naprosté volovině možná dal i 4*, jenže ono se to bralo naprosto. Vylézt 300 metrů po konstrukci jeřábu a jiné perly...to se špatně vydýchávalo a to i přes akční/katastrofický žánr, kde toho moc realistického nečekám. 55% ()

Extrakritik 

všechny recenze uživatele

Efekty sice hezký,ale standardní americkej příběh,jak přes kopírák.Není tam žádný nappětí .Malý SPOILER:hlavní záporačku,která sejmula každého,kdo se ji připletl do cesty, nezastavil žádný muž,nýbrž statečná matka dvou dětí!Taky tahle mamina přišla na to,jak hacknout systém a opět zprovoznit celou budovu.Stačilo zmáčknout tlačítko "rozeznávání tváře vypnuto" KONEC SPOILERU 40% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Tak trochu mišmaš od všeho. Od Smrtonosné pasti, přes Skleněné peklo a bůhví, co ještě všechno. Filmu nelze upřít dynamiku, vcelku slušnou atmpsféru, ale jinak nemá nic. Akce pomálu, napětí kolísalo a co nejhorší, nic extra zajímavéo se vlastně nedělo. Asi jsem moc zmlsaná 80sátkama a devadesátkama, ale pochlebování Číně a nerozbitní hrdinové, už mě tolik neberou, alespoň ne v této podobě. Za mne 50%. ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

Tolik zrádců okolo sebe v nejbližším prostředí miliardáře neměl ani americký prezident v posledních dvou akčních trhácích z bílého domu. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Velkolepé a velkolepě průměrné i v rámci ostatních, podobně odpočinkových spektátlů. A bez skrupuli a zcela lidsky řeknu jen "to byla teda kravina!". ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Na filmu mě překvapuje, jakým je slepencem několika popkulturních fenoménů. Jádro Mrakodrapu samozřejmě představuje první Smrtonosná past. Mezi přísady můžeme započíst Partičku IT ("Zkoušeli jste to vypnout a zapnout?"), Marťana (takřka nevyčerpatelné využití lepící pásky), Assassins Creed (lezení po římsách apod.), Milénium ("Lisbeth" jako záporačka) a určitě i King Konga. Jsem si jist, že je možné najít i několik asociací, jež souvisí s marvelovkami. Tímto výčtem chci nastínit, že se určitě nebudete nudit. Je zde připraveno mnoho atrakcí, které nezklamou. Dění nepostrádá tempo a neřeší se zbytečnosti. Na druhou stranu je ale patrné, že nebyla přidána nějaká přesahující hodnota. Sice toto nemohl nikdo čekat, ale přece jen něco chybí k překonání lehké nadprůměrnosti, kterou se vyznačuje film. Je rovněž možno dočkat se několika klišé, ale ty nepředstavují závažné negativum. To je spíš záležitostí naprosto chabého traileru, který spolehlivě vyzradí všechno. Cynik by řekl, že se stačí podívat na něj a hodinu a půl nakonec můžete využít jinak. Ale to je skutečně nadsázka. Mrakodrap je určitě slušnou jednohubkou, která nezklame. Rock je tradičně skvělý a podobně laděné filmy mu zkrátka sedí. Na závěr musím pochválit soundtrack s jeho hutným ústředním motivem. Takže nakonec 3 hvězdičky. ()

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama