Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (CinemArt)

(více)

Recenze (489)

Eduardo 

všechny recenze uživatele

Akože ja mám celkom rád takéto jednoduché filmy, ale toto už rovnako ako San Andreas zapadá do tej kategórie filmov, kde aj s naplno vypnutým mozgom nedokážem prižmúriť oči nad tými nezmyselnosťami, nelogickosťami a fyzikálne zákony ignorujúcimi scénkami, aby som sa pri tom dokázal nerušene baviť. Ale zas veľmi ma pobavilo ako som si celý film hovoril, že to je rovnaká blbosť ako San Andreas a oni na konci filmu ešte aj použili rovnakú frázu, len tu pri tom chýbala ešte americká vlajka vejúca z mrakodrapu :) ()

Dogfish 

všechny recenze uživatele

Tahle Dwaynova Smrtonosná past moc nefunguje. Když s protézou utekl policajtům, ještě se to dalo. Jak se ale rozběhl s tou umělou nohou po ramenu žebříku a skočíil dobrých 8 - 10 metrů, to už není ani Béčko. Jinak technicky skvěle udělané, hlavně samotný mrakodrap. Víc než na 2 * to ale nemá ... ()

Critic 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od toho nečekal, ale člověk musí opravdu mít IQ průměrného voliče SPD, aby si to aspoň trochu užil. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Dwayne Mclane Sawyer kurňa je sakra vostrej.A to len z jednou nohou.Ale ako sa ukaze ten je ho druhy pahyl je este lepší a užitičnejší ako tá zdravá noha.Hrúza. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

V rámci možností to dopadlo asi nejlépe jak mohlo. Vizuálně perfektní a typicky "Dwayneovsky" katastroficky akčně dobrodružně napínavé s dobrým tempem kdy se s popcornem v ruce nemáte šanci začít nudit. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Predstavme si na chvíľu, že v tomto filme nehrá Rock. Čo nám zostane? Generické béčko, ktoré sa od záplavy Direct-to-DVD ačňákov s vyhasnutými hviezdami líši len nepomerne vyšším rozpočtom, z ktorého ale nezvláda vykresať žiadnu scénu, ktorá na ktorú by som do troch dní nezabudol. Nemôžem filmu uprieť, že nebol napínavý (k tomu mu ale výrazne pomohol fakt, že výšky naozaj nemusím), ale celkovo je to úplne zbytočný príspevok do svetovej kinematografie, ktorého jediným zmyslom bolo vymámiť z čínskeho trhu nejaké chechtáky. 5-/10 ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Rock je príma chlapík, který prostě umí přitáhnout diváky buďto k plátnu nebo alespoň k TV. Proto je potřeba jeho jméno udržovat při životě, a i taková blbůstka jako je remaster mixu Skleněného pekla a Smrtonosné pasti může s ním v hlavní roli celkem v pohodě fungovat a ty dvě hodinky příjemně zabavit. Ano, je to blbost, kde je jedna blbější věc vedle druhé ale ono to v zásadě ani nevadí díky výše uvedenému. Čína do podobných věcí hodlá investovat a takových to akčních jednohubek tu bude za chvilku jako kopií bot Addidas v SAPĚ. Žádná z nich se možná neudrží ani neskončí knihách kinematografie a budou za chvilku splývat jedna vedle druhé ale koho to se.. Ono to bude s těmito jmény v hlavních rolích chvilku fungovat a pak se uvidí… ()

guri 

všechny recenze uživatele

Nevyzera to uplne zle, ale je to totalne tupe. V niektorych pripadoch to viem prehliadnut a film si uzit aj v takomto pripade, no pri Mrakodrape nic take neprislo. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Taková rychlá jednohubka s hloupým příběhem, kterou drží nad vodou jen a pouze The Rock. Jednoduše katastrofický film, který nic nového nenabídne, ale nevypadá špatně a celkem to odsýpá, ale jakmile to skončí, s klidem na to zapomenete, 3* ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Nadnesený a namyslený, prešpikovaný fantastickými výkonmi hlavného hrdinu, nabitý trikmi, výbuchmi a high-tech novinkami zabudovanými vo veľkolepej megastavbe. Taký je Mrakodrap. Ale ja už nemám nervy pozerať sa na neohrozeného hrdinu, ktorý všetko stihne na poslednú chvíľu, ktorého vždy zachráni skurvená náhoda a ktorý dokáže také akrobatické skoky a kúsky, že aj cirkus Humberto by asi len tíško závidel. Dalo sa na to pozerať, ale srmdelo to samoľúbosťou a hralo sa to na bratríčka legendárneho Nakatomi plaza čo je pekne povedané...trápne. ()

ViktorS 

všechny recenze uživatele

Film si určite drží svoju úroveň hlavne vďaka tomu, že v ňom hrá Dwayne Johnson. Miestami je to dosť prehnané, ale akcie je tu dosť, takže film rozhodne nenudí. Na klasické Sklenené peklo to však nemá. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Na Dwayne(ho) ještě chodit můžu, protože k současným "kvalitám" jiných akčních legend má ještě dost daleko. Opět je zbytečné vůbec přemýšlet o reálnosti této akce (10%), to určitě nebylo účelem. Akce a napětí mají grády, takže Mrakodrap, kterému jsem zas tak moc šancí nedával, splnil kritéria akční zábavy. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Byť v hl.úlohe taký Casper Van Dien, tak si film nik ani nevšimne. Holt, The Rock je The Rock a v podstate aj s handicapom dokáže utiahnut túto naivnú a predvídateľnú blbôstku. Najväčšie zlo sú ale tie prestrihy na manželku/divákov, ktorí mu fandia prostredníctvom TV. Brrr..... PS: The Rock si tu poradil aj bez slávnej "strojnej pušky", takže klobúk dole! ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia si uvedomili, že Dwayne Johnson je v jeho súčasnej forme neporaziteľný, tak mu v tomto filme zobrali jednu nohu, aby záporáci mali aspoň ako takú šancu. Ani to mu však nezabránilo preskočiť zo žeriavu do horiacej budovy niekoľko kilometrov nad zemou. Film je klasická „ROCKOVKA“, čiže čistá akčná zábavka. Nebyť viacerých studpidít, dal by som aj vyššie hodnotenie. 6,3/10. ()

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama