Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (CinemArt)

(více)

Recenze (488)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatníc webů: IMDb - 5,8/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 48%, Audience Score - 62% | FDb.cz - 64.3% | Podprůměrný extrémně naivní a nereálný akční film, který si nějakým záhadným způsobem dělá šoufky z mistrovské Die Hard a Towering Inferno. Nicméně režiséra "oceňujeme" tím, že měl koule nacpat do každé minuty asi 10 klišé "akčňáků" a až na jednu věc jsme všechno předvídali. Tohle je fakt něco! A scéna s turbínou či úplně pitomý závěr nás už utvrdili v tom, že je to pořádná ........ 40% ()

OJan 

všechny recenze uživatele

Opravdu podivný film, kde hlavní postava nemá jednu nohu, přesto předvádí naprosto úžasné kaskadérské kousky jako kdyby nohu měl. Efekty jsou průměrné. |15%| ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Tak zase jednou hořící peklo v mrakodrapu.....na jednu stranu Dwayne J. postavu hlavního akčního hrdiny v roli bezpečnostního správce mrakodrapu zvládá dobře, vše ostatní (akce, scénář, logika, napětí, vtip) za moc nestojí. Jsou o dost lepší filmy s podobnou tématikou. ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele

Příšerná kravina, kterou jsem viděl před víc jak tři čtvrtě rokem a úplně jsem jí zapomněl ohodnotit. To asi vypovídá o všem, když jsem musel usilovně přemejšlet, o čem to vlastně bylo a pak, až podle anotace, mi to docvaklo a vzpomněl jsem si. Tohle je přesně takovej ten guilty pleasure filmy na jeden večer, kdy se na to koukáš s třetím lahváčem, pytlem slanejch čipsů a řechtáš se u toho jako kůň, jak je tohle všechno možný... skoky z jeřábů, pády výtahů a to všechno jenom s pár škrábancema a ještě umělou hnátou, když k tomu všemu to tam fajruje jak prase? Ráno se probudíš a už ani nevíš, žes na to koukal... jako, viděl jsem horší filmy, ale tohle byla fakt taková ta blbost, u který se zasměješ a s klidným svědomím ji vypustíš... ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Mrakodrap je v plameňoch, tak Rock robí šialené kaskaderske kúsky, aby zachránil svoju rodinu. Akcia a triky sú výborné. Keby sa v budove nachádzalo viac ľudí, mohol to byt vypeckovaný katastrofický film. Rock hra postavu, ktorá je bývalý vojak, zaujímalo by ma ako by zachránil svoju dcéru keby bol obyčajný úradník. A s Rolandom Møllerom chcem chodiť. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Na horší tři.Netřeba si mazat med kolem huby,ale je to prostě jen letní osvěžení v mrakodrapu,kterýmu chybí cit.Samozřejmě The Rock opět z filmu zvedá laťku do slušných výšek,ale to je prostě málo.Film je nejspíš zas z mnoho tahů,tohle je pro Čínu,takže se to zaplatí a možná natočíme dvojku,která snad už být ani nemůže,ale známe to.Scény z logického myšlení jsou jen potěrem dolních partií,kdy Will Sawyer táhne protézu komplet celým filmem.Pravda je,že aspoň je vcelku v neustálém dohledu a v každý scéně najde uplatnění.Tak hurá pro protézy.Bohužel filmu chybí i nějaká ta správná hláška.Člověk tam občas pořád vidí toho McClana z Die Hard a prostě ani píp.Jen skvělá lepicí páska.Ano,jsou tu dvě věci,který hrajou vedlejší roli.Neve Campbell bylo milé překvapení,že holka vůbec stále žije a jinak vcelku utopie.Digitální triky sice solidní,ale nic z čeho bych padal na držku.Teroristi naprostý trapas,pomalu ani nevíte proč tam někdo je a proč tenhle jde ze scény v kulce v hlavě.Pravda Roland Møller dobrej,ale asi jen pro ty,který znají některý filmy s ním,jinak no name ve filmu.55% ()

gefr 

všechny recenze uživatele

Jednohubka, která se snaží tvářit epicky, až smrtelně vážně, ale zároveň si ze sebe dělá prdel na každym rohu. Jestli se na tohle mají dneska koukat děcka místo Die hard, tak to potěž pánbůh :/ ()

mondavi 

všechny recenze uživatele

Skvěle jsem se zasmál. Prvnich 20 minut se film tvářil poměrně seriozně, pak se to zvrtlo a film začal parodovat sám sebe. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo něco pro mne!? Já který se skoro bojí podívat z balkónu jsem musel "vytrpět" tenhle výškový film!!!Sice pohádkový konec , ale jinak to byly "nervy"!!!! ()

Petaz odpad!

všechny recenze uživatele

Po několika letech si musím ulevit a něco napsat, jak mám rád Dwayna Johnsona tak k větší K@K@TINĚ se nemohl propůjčit ...ještě k tomu bych film z fleku přejmenoval na místo Mrakodrap -- NOHA. Po hooodně dlouhé mě tahle NOHA film donutila dát odpad. ()

prochyn 

všechny recenze uživatele

Skutečně akční. A jedna napínací scéna za druhou, dokolečka dokola. Po čase to začne být nuda. Ale ten barák vypadá super, škoda, že je jen nakreslenej. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Variace na Skleněné peklo za čínské peníze křížený s klasickým béčkovým akčňákem...jako vidět se to dá, ale nic extra. 50% ()

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama