Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (CinemArt)

(více)

Recenze (488)

Dale 

všechny recenze uživatele

Mrakodrap ma pobavil tak, že mi skoro celú dobu neschádzal úsmev z tváre, no ako žáner tu nevidím ani komédiu ani paródiu, takže asi je niekde chyba. Dej je D-čková sračka a nemá vôbec zmysel sa mu venovať, to je jeden väčší nezmysel ako druhý. Rock je macher, no čo tu akože predvádza za atletické a gymnastické výkony, to by nebral zlaté medaily len na paralympiáde, ale aj na olympiáde. Tie jeho viac ako desaťmetrové skoky nemali chybu, proste švanda jak prdel. Od Rockových filmov nikdy nečakám veľa, no týmto aj ten svoj nízky štandard riadne podliezol. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Kdyby bylo tohle natočeno v 90. letech, tak to má hned o 20 % více, s trochou štěstí i status klasiky. Ale je to natočené dnes, nemá to krom moderních CGI efektů nic moc navíc (a že je to mega digitální), ale i tak je to fajnová no brain akční zábava podle americké šablony - roztomile naivní jak za starejch času. The Rock předvádí solidní kaskadérské kousky, hudba burácí, nepostrádá to tempo a nechybí ani trapně vtipné hlášky. Kdo má tenhle typ filmů rád, Skyscraper ho nezklame. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Bezproblémově vstřebatelná jednohubka. Luxusní mrakodrap vně i uvnitř, expert bez nohy, rodina v ohrožení, zlouni i poldové na každém kroku a několik pater v plamenech. Dwayne je sympaťák a jako taťka roku obstál, Neve v roli matky-lvice potěšila a snaživka Quinlivanová stojí za zmínku. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

“Yippee ki-yay Mother F°cker". Keď sa McClane nevie odhodlať k ďalšej nemožnej misii ( hops, zrejme iný film ), tak sa teroristom musí postaviť Skala, ktorá má jedinú nevýhodu ( a vlastne aj výhodu ), že má jednu nohu o nejakú tú biologickú zmes kratšiu, ako tú druhú. Podľa popredných ekonomických výpočtov popredných hollywoodskych ekonómov, sa ľudia prestali baviť. A práve v dnešnej dobe, keď je zvratkov v podobe debilných pseudoseriálov ( česť výnimkám, asi tak piatim ) a reality show plný kotol, diváci predsa len zasadnú a budú obdivovať ešte viac bezduché zhovadilosti, ako je táto. Ľudia sa prestali baviť a pritom zabudli ( hlavne tí, ktorý vyrastali v osemdesiatych a deväťdesiatych ), na čom vlastne vyrastali. Práve na tomto. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, víc katastrofická než akční podívaná, která nenudí. Příběh je celkem jednoduchý bez překvapení a šokujících zvratů. Akce, jako třeba ve Smrtonosné pasti, moc není. Celkově se zde ale pořád něco děje a divák musí Dwayneovi fandit stejně jako přihlížející. Co se týče efektů, tak ty jsou skvělé a na rozpadající budovu budoucnosti se pěkně dívá. Je to opět popkorňák na odreagování a žádné velké drama, jako podobné filmy z 70. a 80. let. Já se bavil a dávám 85% :) ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,TOTO SA DÁVA VEĽKÝM FIRMÁM A JA PRACUJEM V GARÁŽI." ,,MÁME VEĽKÚ GARÁŽ." __ Približne do polovice filmu som prekvapujúcu uvažoval u udelení 4*. Samozrejme, že ,,Mrakodrap" je od začiatku béčko s celým radom klišé, ale všetko tu má všetko úžasný spád a divák sa jednoducho nenudí. Do vôd štandardnej The Rockovej filmografie ho napokon odplavila jeho postupná čoraz viac od reality vzdialená akčná nôta a absencia zvratu alebo prekvapenia. Nedostatky filmu sa najlepšie ukážu keď ho začneme porovnávať napr. s klasikou žánru ,,Sklenené peklo", alebo aj iným katastrofickým filmom z toho obdobia. Okrem lepších hereckých výkonov, tam divák rátal s tým, že niekoľko postáv - nerozdelených na kladné a záporné, ani nie čiernobielych - jednoducho pre väčšiu dramatickosť zomrie. Hádam bez väčšieho spoilerovania možno povedať, že v ,,Mrakodrape" tí zlí zomrú a dobrí prežijú. Dá sa to pochopiť kvôli ,,rodinnej zápletke" a dá sa to kritizovať pre plochosť deja a minimum charakterových postáv. Tento nedostatok sa snaží film dohnať pridaním akcie s množstvom mŕtvych, avšak pre lepší rating takmer bez krvi a potom krkolomnými napínavými scénami (Rock na žeriave), ktorých gradácia začne časom pôsobiť veľmi prehnane (Rock visiaci za protézu). Páčili sa odľahčené momenty, kedy davy Číňanov sledujú The Rocka a požiar mrakodrapu v priamom prenose na obrej obrazovke, avšak konzistentnejšie prepojenie katastrofického a rýdzo akčného žánru oprostené o smiešne záverečné posolstvo (aj technický antitalent dokáže uhasiť kilometer vysokú budovu) by som ocenil viac. Nakoniec iba dodám, že pozorní diváci si pri čítaní záverečných titulkov všimnú českých mien z trikového štúdia UPP podieľajúceho sa na vizuálnych efektoch. (4872. hodnotenie, 332. komentár k filmu) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Rock je už sice tak dobrej, že mu na začátku filmu museli ufiknout nohu aby pro něj záchrana celého toho mrakodrapu byla aspoň na oko jakože výzva (a taky aby si s protézou užil spoustu rafinovaně "vtipné" srandy..hahaha), ale jinak mě to kupodivu neurazilo (jako třeba letošní "Jurassic World", nebo "Solo"). Patolízalská podkuřba čajňanům je sice do očí bijící, ale na druhou stranu, až někdy někdo postaví takovejhle panelák, tak hádejte kde to bude stát... v USA teda určitě ne-e.. Mrakodrap sice do smrtonosnopasťového subžánru nepřináší nic nového, všechny "zvraty" jsou čitelné od zárodku, ale odsejpá to svižně, je tam pár úsměvných frků a nese to krásně oldschoolové poselství které hlásal už prorok McGyver, že kobercovka zachrání každou situaci.... Tři rudé..ať nežeru.. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Pro mě snad letos zatím největší překvapení. Je to sice tuctový akční thriller, ale teda! Bolí mě hruď, jak mi v akčních scénách bilo srdce. Většina záběrů byla dechberoucí a všeobecně dost dobrá podívaná. Uvědomuji se, že to tady nebude populární názor, ale je mi to jedno. Nenudila jsem se ani minutu a i song na konci mě naladil na super odchod z kina. 5*! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem se rozmýšlel i nad nižším hvězdičkovém ohodnocením, neboť Mrakodrap prostě a jednoduše zklamal. Obsazení Johnsona do hlavní role se dá považovat za jedno z nejmoudřejších učiněných rozhodnutí, jenže zápletka ve výsledku vypadala, jako by byla stvořena v mozku pětiletého dítěte. Nikdo to prosím nesrovnávejte se Smrtonosnou pastí, to považuji za urážku. A to se začátek rozjížděl fakticky slibně, došlo i na pár efektních a působivých trikových scén. Jak se ale blížil postupem času konec, tak to začalo vypadat, že se tvůrcům rozpočet snížil na pěkně nízkou částku. Ten digitální oheň moc reálně nevypadal, ze scénáře se stal děravý cedník, kde nic nedává smysl, a hlavně záporák nedostal skoro vůbec žádný prostor (na druhou stranu ale jeho postava neměla špetku charismatu, tudíž jsem za to snad i rád). Konec jsem čekal epicky vyhrocený, jenže oni z toho udělali doslova rodinnou komedii, kde všichni hodní přežili a ti padouši dostali co proto. A to mě nechytlo. Skoro bych Mrakodrap označil za propadák, takových vyhozených peněz, až to bolí. 42 % ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Green screenem smrdící božský Dwayne, který zachránil úplně všechny. Nablyštěná předražená čínská nuda, kde se to létajícími nohami jen hemží. Body nahoru za skvělou Neve Campbell, která je excelentní MILFkou, co si umí poradit ve vypjatých situacích a ne jen vřeštícím sidekickem, další body žene výtečný záporák Moller (škoda že umřel tak nudně) a pak za scénu v perle, která je perfektním filmovým nápadem. Jinak je tam blbé úplně všechno. 50% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

O kombinaci dvou slavných filmů se nemá cenu zmiňovat, je zkrátka tam. Ale je tam též ten báječný Dwayne, ten chlap mého srdce, to se těžko hodnotí. Vizuál perfektní, a to až tak moc, že při některých scénách mě bylo achich ouvej, protože z výšek mám živočišný strach ohrožení života a infarkt už poťukává, fuj tajbl. Takže akční záchranářský film pro volný čas a to je vlastně dost. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

dwayne si bude musiet zacat vyberat lepsie scenare, lebo ak bude dalej pokracovat v style svojich poslednych "peciek" tak by som sa necudoval ze za par rokov preberie stafetu po seagalovy ci van-dammovy a cast jeho tvorby bude bulharskej ci rumunskej produkcie... ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Kdybych byla dvanáctiletý kluk, vyvěsím si Dwaynův plakát do pokojíčku a uctívám ho jako boha. Protože ve vší úctě k Dieselovi, Stathamovi nebo třeba Neesonovi, největší akční hrdina současnosti je prostě on. Člověk, který i s umělou nohou vyšplhá během dvou minut na jeřáb a skočí z něj do dvoustého patra mrakodrapu. Člověk, který vlastníma rukama podrží padající most, aby po něm mohla přejít žena s dítětem. Člověk, který si vážná zranění ošetřuje izolepou. Jasně, porušují se tu fyzikální zákony, na Oscara za scénář to taky nebude, ale já jsem si film skvěle užila a navíc mi přecházel zrak z interiérových zvláštností mrakodrapu. Skoro 4*. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Postupne klesajúce percentá filmu Mrakodrap na čsfd idú pravdepodobne na vrub tomu, že ako prvý na film išli fanúšikovia Dwayna Johnsona, ktorý si film určite užili, nakoľko sa predstavil v úlohe, ktorá mu sadla. Neskôr do kina zavítali aj ostatní fanúšikovia a videli priemerný film, ktorý sa od iných s podobnou tématikou príliš neodlišoval a v podstate do bodky dodržal scénar žánrovo rovnakých príbehov. Niektoré momenty boli trochu prehnané a najviac asi iritovali scény zo Sawyerovou protézou, ktorá toho vydržala naozaj priveľa. Pôvodne som chcel pridať filmu o hviezdičku naviac za atmosféru 3D kina, ale nebolo by to odrazom kvality filmu. Ak sa už na Mrakodrap vyberiete, tak určite 3D, pretože požiar či Sawyerove stretnutie s majiteľom budovy na najvyššom poschodí boli cez okuliare ozaj očarujúce. Avšak vzhľadom na dej príliš podobný Sklenenému peklu či Smrtonosnej pasci sa jedná o priemerný katastrofický film na hranici 65%. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Tak tady se porušily všechny existující fyzikální zákony - teda krom zákona akce a reakce, ale jinak mě to celkem bavilo. Jenomže Skleněné peklo to není ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Z jakési dětské knížky si pamatuju hádanku: "Sedí dvounoh na trojnohu, v ruce drží jednu nohu. Kdo je to?" Správně bylo tuším "švec", ale po Mrakodrapu je nutno korigovat odpověď na "D. Johnson". Ten se spíš než s padouchy pere se samotnou titulní budovou, a to pěkně online za bouřlivého potlesku tisíců čínských čumilů. Být ve filmu víc Hannah Quinlivanové a jmenovat se hlavní hrdina Tom namísto Will, možná dám v rámci další variace střelby do zrcadel tři a půl. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....mastodont na steroidoch a jeho spracovanie filmov Smrtonosná zbraň+Sklenené peklo....skoro všetko v tme-prítmí tj CGI technika, ktorá spolu s hlavným predstaviteľom zhltla väčšinu rozpočtu....pozrieť sa to dá ,ale neohúri.....D.J. žiaľ nemá charizmu ako A.Schwarzenegger......do kina netreba isť stačí TV doma.... ()

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama