Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (CinemArt)

(více)

Recenze (489)

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Začínám mít pocit, že kdyby The Rock natočil sebevětší pytlovinu, tak mě to prostě bude bavit. A že tohle pytlovina byla, ale zábavná :-) ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Tupá hollywoodská akčňárna toho nejploššího zrna. Herecky děs, scénář provařený, až to není hezké a akční scény rozhodně nejsou nikterak oslnivé. Čekal jsem působivější porci akce. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Nezničitelný (jednonohý) Dwayne Johnson dělá možné i nemožné (spíš to druhé), aby zachránil rodinu. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Nic kulervoucího, ale průšvih taky ne. Prostě popcornovka se slušnými efekty, celkem napínavá a mozek netřeba. Neve je pořád rozkošná. ()

remy 

všechny recenze uživatele

Dobrá popcornová zábava, sice hloupá, napůl kýčovitá a dějově neoslňující, ale velmi solidně natočená, kdy jsem byl u všech těch překonávání ohnivých překážek a bojů o vlastní životy docela napjatej. Od Mrakodrapu jsem vlastně dostal víc, než jsem čekal. Navíc je vidět, že Rock má na to, aby dál zkoušel trošku vážnější role v méně vtipných filmech, protože mu evidentně, jak je vidno, sluší i nějaká ta vráska, než jen přiblblej vejškleb. 70% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Bez Dwaynea bych se nato nedíval, v tom musí být jasno. To že film má trhlinky musí být jasno taky (př. proč mu chtěli krást tablet, když k jeho odemčení ho stejně potřebovali osobně?). To co mě ale celkem dost překvapilo je, že i přes opravdu velkou nálož akce jsem se nudil... asi stárnu nebo co, ale film mě prostě nezaujal. Neurazil, ale nezaujal. A přitom nevím proč... asi mi vadily ty scény přitažené za vlasy. Ne jako v osmdesátkách, kde to bylo také o prsa korejské ženy, ale netlačilo se tolik na pilu (přechod přes lávku jako jeden za všechny). Takže za mě prostě Ok, ale ne tak OK abych se z toho posadil na zadek. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

"I'm not a knight at all, I put my sword down" řekl D Skála a touto větou vlastně položil základy filmu, který by se stejně tak mohl jmenovat Panelák,aby bylo hned jasný, že to bude celkem sračka...záhy začne 8K barák hořet a Vendovi Skálovi nezbývá nic než s umělou nohou skákat z jeřábu do baráku atd..všude kolem jsou sice kordony policistů nicméně na hasiče ani záchranáře již prachy nezbyly...hodnotím dvěma hvězdami z pro mě nepochopitelných důvodů............... moje hodnocení = 3,5 z 10. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

2,5*. Nový McLane z toho snad určitě nebude, ale na popkorňák asijské produkce s přeplaceným Rockem to nebylo zas tak špatné. Popravdě jsem čekal odpad. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Jednonohý pan Kámen skáče jako ptáče, při tom se potí a opéká jako steroidový špekáček a dveře umí zablokovat lépe než kolega Hodor z Trůnů. Já se ale ptám, bude to stačit??? ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Bohužel, zklamání. Dwayne Johnson je bůh, jeden z daleka nejcharismatičtějších, nejsympatičtějších a nejvýraznějších herců současnosti, na jehož každý film se třesu jak děti na vánoce, ale kdy už se zatraceně vybodne na ty rodinné příslušníky, které rve do většiny svých filmů a pak se kolem nich navíc i všechno točí. Proč nemůže být alespoň pro jednou sakra za osamělého, drsného, nekompromisního řezníka, který bude šmejdům lámat vazy na potkání a sarkasticky u toho fuckovat na všechny strany. Asi rodinný typ, co? Je to ale škoda, neboť právě v takových filmech, jako je Skyscraper, by se mohl pořádně odvázat a ne zase zachraňovat parchantíky a kňourat při tom ještě do mobilu sví ženský, jak móóóc jí miluje a zbožňuje. Samozřejmě tu pak kvůli tomu chybí i rating R, takže když už se přeci jen nějakýmu lumpovi rozhodne nakopat prdel, tak jen decentně, aby to mladistvým neublížilo na duši. Dwayne je tu ale sám o sobě jinak opět fajn, ten chlápek je perfektní prostě v každý roli a každé postavě, až je to možná ale i ku škodě věci, protože se mu jen těžko hledá herecká konkurence, kdy se zde k tomu mohl alespoň trochu přiblížit snad jen Pablo Schreiber, ale ten se tam nakonec moc dlouho ani neohřál, zbytek ale prostě působí jen jako mdlý, nevýrazný kompars, který za sebou nechává Dwayne míle daleko. Zápletka mi jinak přišla taková slabší, unavenější, kdy si sice dokáže udržet svižnější tempo, ale chybělo mi tu prostě v tomto ohledu něco výraznějšího, nápaditějšího, či zajímavějšího. Co se efektů týče, tak ani zde se nemohu zbavit jistého zklamání, neboť v porovnání toho, co již dnes dokážou filmaři předvést na plátně za neskutečná inferna, tak tohle na mě působilo jako mírný odvárek, prostě standartně dobře odvedená práce, bez dech beroucích a na prdel posazujících momentů. Zkrátka, tato podívaná neurazí, ani nenadchne, a to mi prostě na takovýto typ filmu přijde krutě málo, zvlášť když ty možnosti a prostředky tu byly bez debat k dispozici. Já chtěl a očekával mnohem, mnohem víc! ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Typická Dwayne-Johnsonovka, ktorej za malé množstvo zábavy veľa odpustíte. Je tu vidieť značná inšpirácia zo starých klasík ako Die Hard, Križovatka smrti či Lethal Weapon (,alebo Rockových starších filmov ako Rampage). Do akčného žánru neprináša nič nového, no nič jeho zhliadnutím nepokazíte. Jednoducho prosté vysokorozpočtové béčko. A to mám rád. 72% S odretými ušami....Známka: C++....Cením rolu starej dobrej Sidney Preskotovej :) ... ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Takýchto je už neúrekom. Z iných uhlov, stien, smetných košov alebo fritéz na hranolky. Nepomôže ani zlý kukuč ošemetného Dwayna, nepomôže ani nadsázka. Ani prdel !!! Bolo mi smutno. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

S Kamenem, ehm tedy The Rockem, nemám vůbec problém, je to takovej novodobej Arnie a to je v pořádku, proti tomu vůbec nic nemám. Stejně jako mně nevadí, když se někdo inspiruje jiným (kultovním) filmem - tady Skleněným peklem a Smrtonosnou pastí. Nicméně mě fakt sere, když je film tupej. Tady je totiž scénář tak neuvěřitelně hloupej, že to snad víc nejde, a to film naproto zabíjí. Tolik náhod, tolik klišé, tolik nesmyslů, to jsem dlouho neviděl. Už první věta v upoutávce je špatně: "Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě." A proto hned na začátku se naprosto jednoduše dostane speciální jednotka záporáků do "mozku" budovy a začne to tam všechno v pohodě ovládat. Nechybí chození po římsách a uklouznutí nohy, visení na konečkách prstů, výbuchy přesně ve chvíli, kdy se to nehodí. A vůbec, nová a nejlíp zabezpečená budouva, přitom se tam všechno téměř samo rozpadá. A vrchol je, když vlastně manželka hlavního hrdiny navlíkne policejní vestu (nechápu?!) a začne dirigovat, co mají vlastně dělat. Protože oni by to asi nevěděli. A pak nastane moment, kdy jsem nestačil zírat. Cca hodinu v kuse snad polovina budovy hoří. Manželka vezme do ruky ovládání, restartuje systém a za pár vteřin je oheň pryč!!! :D Neberte to jako spoiler, to je totiž vtip a ne malej. Čekal jsem víc, a to byla asi chyba. P.S.: Scéna se zrcadlama/monitorama je vyloženě povedená, to se musí nechat. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Slušne zábavná blbôstka, ale až neuveriteľne sterilná odpoveď, čo by sa dialo, ak by John Matrix hral v Smrtonosnej pasci. Aké fyziologické zázraky Dwayne urobí asi nemá zmysel spomínať, ale to zelené plátno proste divákovi odoberie aj tú najmenšiu možnosť sa aspoň chvíľu s postavami zžiť a báť sa o ne. Na druhej strane, natočiť to tak natvrdo Tom Cruise, asi by som chrochtal blahom. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dosť dobrý film. Na počudovanie s prihliadnutím na neoslavné recenzie je film fakt dosť dobrý. Dokonca v 3D cítiť v žalúdku pocity, keď sa to tlačí do výšky, na hranách a pod. Keby si to dal Dwayne ako kedysi Willis, jedného po druhom, tak tomu navalím plný počet. Nechápme sa zle. Je to len béčko. Ale ono to vie, že je to béčko. Zároveň medzi béčkami to patrí k samému vrcholu. Skvelé triky, technické vychytávky v mrakodrape, skvelé obsadenie, len škoda nevyužitého Pabla Schreibera a hlavne Byrona Manna. Od hlavného záporáka som tiež čakal seriózny súboj, keďže bol vysvalený dosť, ale nakoniec bol jeho koniec celkom logický. Spoiler - Pekné spojenie s moderným trendom v podobe všetko sledujúceho davu Spoiler End. Naozaj dosť dobrý film. Určite nie žiaden prešľap. Potenciál určite nevyužitý, ale určite žiadna hanba, ako sa to niekto z toho snažil dostať. ()

purekritik 

všechny recenze uživatele

The Rock protentokrát v roli klaďase-hrdiny-sympaťáka. V tomhle díle jeho kreativní dovednosti dosáhly úrovně samotného MacGyvera. Ovšem teď se to stává ještě zajímavějším, protože Rock oproti němu trpí výrazným hendikepem. Nejen že mu chybí mullet, ale hlavně mu schází končetina, konkrétně má tedy jen tři nohy místo obvyklých čtyř.., přičemž skok daleký (a když píšu daleký, tak tím myslím minimálně nový paralympijský rekord) zde patří mezi jeho největší přednosti, a řekněme si to na rovinu, nemá jich málo...těch předností. Avšak tento skromný paradox řadím mezi ty méně závažné hendikepy, jimiž je tento jinak skvělý film obtěžkán...Zbytek už si lze domyslet. Dávám jednu pěknou hvězdu. ()

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama