Reklama

Reklama

Ruby jako jedna z mála přežila záhadnou epidemii, která zabila téměř všechny americké děti. Ale nemoc se neobešla bez následků, začínají se u ní nekontrolovatelně projevovat záblesky ničivých superschopností, díky nimž je odvezena do speciálního tábora. Zde jsou nedobrovolně internovány další přeživší děti, u kterých se projevily podobné superschopnosti. Tyto nadpřirozené síly jsou označeny barvami: zelení jsou výjimečně inteligentní, modří ovládají telekinezi, žlutí mají kontrolu nad elektřinou, oranžoví umí číst myšlenky a ovládat paměť a ti nejnebezpečnější, červení, ovládají oheň. Ruby by měla být zařazena mezi oranžové, ale v táboře se jí podaří svou skutečnou sílu utajit a vydává se za poměrně neškodnou zelenou. Poměry v táboře jsou brutální, některé děti postupně mizí a Ruby, které je nyní šestnáct, se rozhodne pro útěk. Na cestě za svobodou se přidává k další skupině přeživších, v jejímž čele stojí charismatický Liam (Harris Dickinson), který se snaží z uprchlíků vytvořit náhradní velkou rodinu a najít pro ni společnou budoucnost. Ale Ruby se bojí po všech svých zklamáních někomu uvěřit. Tím spíše, že i v komunitě uprchlíků se najdou takoví, kteří se nezastaví před ničím. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (166)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Z žánru young adult snad nejslabší kousek co jsem kdy možnost zatím vidět. Celé je to v podstatě o tom, že černoch, černoška, němá Asiatka a běloch chodí po Americe a snaží se zachránit před lovci mutantů. Přijdou na místo kde žijí tito mutanti v harmonii a míru, aby zjistili, že to není pravda a hlavní kápo je vůdce lovců mutantů tak se připojí k další skupině , která jich má chránit. Na filmu jde vidět, že nebyly prachy nebo se hlavouni rozhodly, že do toho radši narvou co nejméně takže zde máme jen 2 akční scény (jednu zhruba v prostředku a jednu na konci) za to samé scény plné patosů co lze vidět v každém z těchto filmů (milostný trojúhelník, holka co se bojí přijmout svoji sílu atd). To i Hostitel nebo Labyrint Útěk byl na vyšší úrovni než tohle. Pusťte si, kterýkoliv díl X Menů a dostanete daleko více a v lepším provedení. Případný druhý díl bych, ale klidně bral (horší to být nemůže snad ani) ,ale s daleko větším rozpočtem a lepším režisérem nebo režisérkou. 40 procent za film, ty červené šaty, poslední scénu a tu píseň co tam hrála jinak více ani omylem. Jsem rád, že jsem tehdy nestihl kino. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem katastrofu a dostal jsem ji. I když jsem tajně doufal, že to tak nedopadne, tak tohle je film, u kterého už po prvních 5 minutách divák ví, že to bude peklo. Nápad a vizuální zpracování dobrý (tomu odpovídá rozpočet 34mil. dolarů), ale nic jiného tam nefunguje. Sorry, ale love story mezi 11 letou negroidní holčinou s vycpanýma prsama a 20 letým "frajerem" opravdu fungovat nebude, nevím, jestli režisér fetuje a nebo se prostě do každého amerického filmu musí cpát tyhle lovestory... Konverzace a dialogy nudné a trapné, celkový děj je ÚPLNĚ USPĚCHANÝ, scény přeskakujou rychle a někdy beze smyslu. Dokážu si to představit jako seriál, popř. že knižní série by mohla být taky dobrá, ale tohle opravdu ne. Závěrečná "bitva" téměř ani žádnou závěrečnou bitvou nebyla, celý děj předvídatelný a úplný konec filmu -naprostá parodie na Hunger Games. Hlavně už ne druhý díl prosím... ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Hmm škoda, že jsem se nechal vlastní chybou napálit trailerem, který vypadal skvěle. Bohužel již obsahoval vše, co bylo na filmu zajímavé včetně té záměrné podobnosti se Straneger Things. Rozhodně jsem si měl přečíst co společného spolu mají. Ale zpět k hodnocení; film mi přišel vesměs zbytečný, hlavní hrdinové nesympatičtí a jejich dětská láska byla spíše směšná a nudná. Celý film měl ale spoustu děr a nudných či trapných scén a to, že se ve výsledku vlastně nic nestalo ani nevyřešilo a tvůrci vlastně počítají s pokračováním mě donutilo dát 1 hvězdu. Stejně jako u páte kolony která je v postatě to samé, na žádné pokračování koukat nebudu. 20-30% ()

Hedy 

všechny recenze uživatele

Absolutně neoriginální kokotina o skupině mladistvých kteří bojují proti zlé nadvládě dospělých. Je to jako dívat se na film o vzpupném spratkovi co nechce bydlet s rodiči a proto utíká z domova. Ovšem tentokrát tam dosadíme superschopnosti. Nacházíme se ve světě kde telekineze, díky které můžete trhat asfalt jako toaletní papír a házet vzrostlé stromy jako párátka, je méně mocná než flusání ohně které vypadá jako když zapálím Rexonu. Kdyby se tvůrci alespoň snažili o to udělat to nějak originální a záživné. Jenže oni se řídí furt tím samým postupek který jsme mohli vidět už u bezpočtu všemožných podobných kokotin tipu Somálské Hry, Divergence a Bludišťáci. Absolutně neoriginální bez jakéhokoliv překvapení. Hlavní hrdinka narazí na skupinu uprchlíků, do jednoho se zamiluje, musí bojovat proti nadvládě dospělých kterým jde o vyšší dobro které ti malý parchanti nevidí. No a zkuste mi říct že jste tuto sračku už neviděli. Za mě ubohá skomírající jedna hvězdička ani nevím za co. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Tady si fakt někdo dělá pr*el. Nevzpomínám si, že jsem viděl (a že jsem toho viděl hodně) film TAK špatný, který chtěl být TAK áčkový. Temné síly nemají jednoduše vůbec nic, čím by diváka mohli zaujmout. Mají naprosto dementní scénář, špatný herce, šílenou dramaturgii a smysl pro načasování a budování čehokoliv. Během několika minut jsme uvrženi do naprosto hloupýho a v reálu nikdy nefungujícího světa, kde nevím proč, se rozpadla ekonomika (nejsou děti, nejsou peníze, neptejte se) a všichni se chovají jako naprostý hlupáci. Pokud si zkratkovitý film představíte jako vlak, který se ve sprintu snažíte chytnout, tak Temné síly jsou jako když se postavíte na kolejiště a necháte se rozmašírovat japonským rychlovlakem. Všechno trvá o půl hodiny méně než by se hodilo. Být to seriál o 10 dílech, možná by to nějaké měřítka sneslo. Tady se na úrovni 100 minut všichni snaží stihnout všechno. Asi jakoby jste Harryho Pottera smrskli do jednoho filmu. Vyjde z toho naprosto nefunkční slátanina. Temné síly jsou přesně takový. Kasovní propadák naštěstí zapříčinil, že se pokračování (v současnosti má série 6 (!) dílů) nedočkáme. Díky bohu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 15 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Natáčení začalo v dubnu 2017, natáčelo se v Georgii. (Varan)

Související novinky

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Reklama

Reklama