Reklama

Reklama

Ruby jako jedna z mála přežila záhadnou epidemii, která zabila téměř všechny americké děti. Ale nemoc se neobešla bez následků, začínají se u ní nekontrolovatelně projevovat záblesky ničivých superschopností, díky nimž je odvezena do speciálního tábora. Zde jsou nedobrovolně internovány další přeživší děti, u kterých se projevily podobné superschopnosti. Tyto nadpřirozené síly jsou označeny barvami: zelení jsou výjimečně inteligentní, modří ovládají telekinezi, žlutí mají kontrolu nad elektřinou, oranžoví umí číst myšlenky a ovládat paměť a ti nejnebezpečnější, červení, ovládají oheň. Ruby by měla být zařazena mezi oranžové, ale v táboře se jí podaří svou skutečnou sílu utajit a vydává se za poměrně neškodnou zelenou. Poměry v táboře jsou brutální, některé děti postupně mizí a Ruby, které je nyní šestnáct, se rozhodne pro útěk. Na cestě za svobodou se přidává k další skupině přeživších, v jejímž čele stojí charismatický Liam (Harris Dickinson), který se snaží z uprchlíků vytvořit náhradní velkou rodinu a najít pro ni společnou budoucnost. Ale Ruby se bojí po všech svých zklamáních někomu uvěřit. Tím spíše, že i v komunitě uprchlíků se najdou takoví, kteří se nezastaví před ničím. (CinemArt)

(více)

Recenze (166)

Juto 

všechny recenze uživatele

Nečakal som že film má až tak bude baviť . Začiatok a záver filmu je dobrý, motívy majú logiku, škoda že stred filmu sa stráca. Film je poňatí na vážno s výbornou atmosférou. Som zvedavý či natočia pokračovanie. 6/10 ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Zase ďalšia teen fantasy plná klišé a škaredých hercov. Asi to bude mať sériu, asi sa to bude niekomu páčiť. Ale neodišiel tento vlak už náhodou? 2 z 5 ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Asi nejhroší na celým tomhle filmu je konec. Dost nevydařený kdy divák neví, jestli tvůrci chtějí pokračovat nebo jsou prostě jen tak blbý. Jinak to tak hrozný nebylo. Jako jasně, zoufalý pokus navázat na heroes, ale i tak to bylo koukatelné. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Z žánru young adult snad nejslabší kousek co jsem kdy možnost zatím vidět. Celé je to v podstatě o tom, že černoch, černoška, němá Asiatka a běloch chodí po Americe a snaží se zachránit před lovci mutantů. Přijdou na místo kde žijí tito mutanti v harmonii a míru, aby zjistili, že to není pravda a hlavní kápo je vůdce lovců mutantů tak se připojí k další skupině , která jich má chránit. Na filmu jde vidět, že nebyly prachy nebo se hlavouni rozhodly, že do toho radši narvou co nejméně takže zde máme jen 2 akční scény (jednu zhruba v prostředku a jednu na konci) za to samé scény plné patosů co lze vidět v každém z těchto filmů (milostný trojúhelník, holka co se bojí přijmout svoji sílu atd). To i Hostitel nebo Labyrint Útěk byl na vyšší úrovni než tohle. Pusťte si, kterýkoliv díl X Menů a dostanete daleko více a v lepším provedení. Případný druhý díl bych, ale klidně bral (horší to být nemůže snad ani) ,ale s daleko větším rozpočtem a lepším režisérem nebo režisérkou. 40 procent za film, ty červené šaty, poslední scénu a tu píseň co tam hrála jinak více ani omylem. Jsem rád, že jsem tehdy nestihl kino. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(103/2018) / Otrasný film, ktorý mi najviac pripomenul nazáživné epizódy posledných sérií The Walking Dead. (2/10) ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Temne sily predstavuji prolog do nove sagy ve stylu Labyrintu. Ruby jako jedina ze super schopností barvy oranzove, prezila epidemii pri ktere vymreli deti a na svem uteku pozna teen particku s kterou se vydava najit skryty tabor prezivsich deti. Cestu jim komlikuje vlada, co zbyra deti a rozdeluje je do barev podle schopnosti a vyuziva, ale take liga spravedlivych, ktera se nemusi zdat tak spatna, jak se ke konci dozvime. Pekne efekty, prijemne obsazeni, chtylavy dej, minimalne hodinu to fakt slapalo, skoda konce. 80% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hmmmm...Bohužel mi není náct a tudíž mi to přišlo plné patosu, předvídatelnosti, lásky, zamilovanosti, dokonalosti a "seč jsme v těžké době, přesto se na první dobrou potkám s klukem, do kterého se zamiluji, ale pak ho musím ze závažného důvodu opustit". Fuj :D Film měl skvělý potenciál - ale bohužel malý rozpočet a nevedl ho bohužel někdo, kdo by tomu dal pořádnou "šťávu", ani ne akci, ale neudělal z toho americkou love story, kdy z toho dopadne nejhůř - vlastně pouze jedno náctileté srdce, to druhé to totiž neví. Za mě obrovská škoda a posledních 40 minut jsem si vlastně přála, aby někdo umřel :D Bohužel. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Slabá aspirace natočit další sérii fantasy filmů pro teenagery. Kromě toho, že to obsazením, výpravou, stylem a vlastně vším vypadá jako pilot tuctového seriálu musím říct, že nápad není zase tak špatný. První půlka, možná dvě třetiny, než se naplno rozvine hloupost scénáře a tím se zvýrazní ještě ne zrovna ukázkové herecké výkony, celkem ujde. Ve výsledku to ale není nic , na co by měl nezbytně člověk jít do kina. Nebo co by měl rozhodně vidět jindy. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Trestanecké tábory pro přeživší "nebezpečné" děti – nadané superschopnostmi – vypadaly tedy poněkud směšně, ale celkově úvod zvládnul jakž takž zaujmout. Též nezbytné (povinné) "young adult" zakoukání, které přebralo otěže, se přes svou instantnost dalo, hlavně díky sympatické dívčině v hlavní roli. Ale ve druhé polovině už to šlo do kytek, nejapné dějové "zvraty", tragický souboj telepatů, osudové rozloučení, meh! ()

Bad Guy 

všechny recenze uživatele

To byla tak hrozná nuda s tak debilním scénářem.... naštěstí jsem se do kina na to nedostal, jinak bych byl totálně nasranej! ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Ak stavíte na neznámych hercov, ktorý na druhej strane majú čo divákovi ponúknuť a dobre sa na nich pozerá, je šanca že sa vám podarí uspieť. Jennifer Yuh toho okrem animáku s Pandou, ktorá ovláda kungfu, tomuto svetu moc nedala. Ale na druhú stranu ak je list nepopísaný má neuveriteľne veľa možností. Kameňom úrazu je fakt, že v dnešnej dobe sa podobné teenege fun fontage už nenosia, všetku smotanu zožali twilight, divergencia a hunger game a to je jeden z dôvodov prečo aj tento film zapadne onedlho prachom času. Delenie do frakcií je už tiež okukané. Hrdinovia v ich filmovej podobe sa snažia urobiť z filmu nadpriemer ale z chabou knižnou predlohou je to beh na veľmi dlhú vzdialenosť. Mne sa to celkom páčilo a nenudilo ma to a to si zaslúži viac ako priemerné hodnotenie. 77% ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

Young Adult žánr je jako pískoviště, kde si dětičky (amatérští autoři) vyrábějí bábovičky podle formiček (schémata) - a i když se bábovička náhodou podaří, velice krátce se nevyhnutně rozpadne (často vinou samotných autorů). tahle konkrétní bábovička je super, prtž obsahuje podobně stupidní metafory a analogie, které jsou stejně polopatě vysvětlovány; ale taky všechny post-apo klišé, vyvolené nadané děti, kterým "na barvě nezáleží", tuctovou hudbu, ale hlavně důležité poselství znějící celým filmem: LIDÉ MLADŠÍ SEDMNÁCTI LET SLYŠÍ JINÉ ZVUKOVÉ FREKVENCE NEŽ DOSPĚLÍ!!! doporučuji nejen všem, co se chtějí cítit chytřejší než očekáváný průměrný divák a poukazují na všechny stupidní arbitrární nesrovnalosti, ale také těm, co jako já mají vyhořelý mozek a nedokážou zpracovat nic víc, než hádku cápka z TROJUHELNÍKU SMUTKU a borky z HUNGER GAMES o tom, proč se můžou nebo nemůžou bavit, když ona je pomeranč (pozn. petra griffina: tento vtip funguje jen v angličtině) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Záhadnej epidémii nie je venovaná ani minúta, pričom zbytočným kecom takmer celý film. Potom sa netreba čudovať, že divákom sa to nepáči. Hrdinské reči detí sú úplne nedôveryhodné a nikto sa na to nebude pozerať s pochopením. Celkom zbytočný film napriek sympatickým výkonom hercov. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Dosti průměrné teen sci-fi, kde se za těch 100 minut skoro nic neděje. Schopnosti různých barev jsou dosti specifické až nechápu proč "lepší" barva neumí to co ta nižší. Celkově slabota 2z5. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Temné síly by se dali s jistotou považovat za následníka Hunger Games, Divergence, či třeba i Labyrintu, ovšem zároveň se stejno jistotou musím konstatovat, že úspěchu těchto sérií nedosáhne tento snímek ani náhodou, nehledě na to, jestli vůbec k nějaké sérii v budoucnu dojde. Což o to, ústřední nápad nelze považovat ani trochu za špatný, ba naopak, lze ho považovat za jeden z nejpotenciálnějších, ovšem jak s ním tvůrci ve výsledku naložili, to není vážně dobré. Sem tam se sice objevili náznaky, že to mohlo fungovat, především zhruba první půlhodinka působila více než slibně, postupem času ovšem dostávalo čím dál více prostoru jen ploché žvatlání a romantické výlevy -náctiletých „superdětí“ a nakonec původní nadšené očekávání se postupně měnilo v zoufalý boj se spánkem. Závěrečné akční finále pak už bohužel nezachránilo nic a úplný závěr mě ještě navíc tak naštval, že o další díl už nemám v podstatě ani trochu zájem. Tvůrcům se jinak ale bohužel nepodařilo zaujmout ani nějakou výraznější stylovostí, působivější atmosférou, či funkčním napětím, zpracování těch pár akčních momentů bylo též velice slabé, ne-li až laciné a herecké výkony, respektive celkový casting, snad tedy až na ústřední hrdinku, v podání vcelku milé Amandli Stenberg, lze považovat také vážně za nepovedený, neboť tolik nevýrazných a mdlých ksichtů v jednom filmu jsem už dlouho nezaznamenal. Bohužel, The Darkest Minds mě i přes původní zájem a zajímavou ústřední myšlenku zkrátka nedokázali příliš ve výsledku oslovit, tvůrci totiž celý film rozmělnili do nezáživné sci-fi teen romance, která jednoduše postrádala cokoliv výraznějšího, či zábavnějšího, čím by mohla zaujmout. ()

Související novinky

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Reklama

Reklama