Reklama

Reklama

Ruby jako jedna z mála přežila záhadnou epidemii, která zabila téměř všechny americké děti. Ale nemoc se neobešla bez následků, začínají se u ní nekontrolovatelně projevovat záblesky ničivých superschopností, díky nimž je odvezena do speciálního tábora. Zde jsou nedobrovolně internovány další přeživší děti, u kterých se projevily podobné superschopnosti. Tyto nadpřirozené síly jsou označeny barvami: zelení jsou výjimečně inteligentní, modří ovládají telekinezi, žlutí mají kontrolu nad elektřinou, oranžoví umí číst myšlenky a ovládat paměť a ti nejnebezpečnější, červení, ovládají oheň. Ruby by měla být zařazena mezi oranžové, ale v táboře se jí podaří svou skutečnou sílu utajit a vydává se za poměrně neškodnou zelenou. Poměry v táboře jsou brutální, některé děti postupně mizí a Ruby, které je nyní šestnáct, se rozhodne pro útěk. Na cestě za svobodou se přidává k další skupině přeživších, v jejímž čele stojí charismatický Liam (Harris Dickinson), který se snaží z uprchlíků vytvořit náhradní velkou rodinu a najít pro ni společnou budoucnost. Ale Ruby se bojí po všech svých zklamáních někomu uvěřit. Tím spíše, že i v komunitě uprchlíků se najdou takoví, kteří se nezastaví před ničím. (CinemArt)

(více)

Recenze (166)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Teenage X-men“ bez známych pokročilých PC efektov. S tým scenárom si nespravili ťažkú hlavu a jednoznačne by potreboval „upgrade“ (hovorím to na základe toho, že knihu nepoznám a nečítal). Z hereckej stránky nie príliš komplikované herecké predstavenie. Otvorený záver pre pokračovanie ma už ani neprekvapil. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další snímek o teenagerech mající superschopnosti. Filmová adaptace je tentokrát založena na sérii románů  Alexandry Brackenové pod stejnojmenným názvem. Děj je zasazen do dalšího dystopického světa blízké budoucnosti, ve kterém už v prvních minutách snímku je vidět přísná genderová rasová rovnoprávnost přítomných mladých lidí. Inu, vizuální základ současného filmu. Snímek je zaměřen na konkrétní věkovou skupinu, což znamená, že nic lecjakého očekávat nelze. V podstatě tu už vše bylo jak ve filmech, tak i v televizních seriálech. I přesto se vcelku jedná o přívětivý film. Máme tu postapokalyptickou atmosféru, ve které virová nemoc, známá jako idiopatická adolescentní akutní neurodegenerace, postihuje pouze mladé lidi a děti a vrhá planetu do chaosu. Vir zabije 90% světových dětí. Těch zbylých 10% co přežijí, jsou obdařeny novými schopnostmi a to od zvýšené inteligence, přes telekinezi a manipulaci, až po vrhání blesků. Vláda se jich bojí a tak jsou zavírání v internačních táborech hlídané armádou, kde vládne vcelku přísný režim. Dobrodružný příběh jak vyšitý s motivy známých X-Menů. Scénář jako obvykle má nějaké ty nedostatky, ale jinak se jedná o vcelku zábavný film. Emoční, dramatické i akční scény spolu s vizuálními efekty jsou dobré a i herecké výkony mladých představitelů jsou přijatelné. Samozřejmě nechybí ani romance, která v rámci dospívání kupodivu nevyznívá jako klišé. Zkrátka vše, co je tu k vidění, má ohromný potenciál přesvědčivosti o aspektech snímku,  který to v konkurenci silných komiksových filmů nemá jednoduché. Takže jestli se dočkáme filmového pokračování, ukáže čas. Vrátka na konci filmu k tomu otevřená jsou. Film je založen na první knize románové trilogie, čímž se vysvětluje krapet nevýrazný konec. Takže je to jen a pouze na divácích a jejich zájmu. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Béčková unulená teenage variace na X-meny. Hrozná nuda, nejvíc mě bavil ten “epic” náběh na další díl, který ovšem nikdy nebude, protože to v kinech nikoho nezajímalo a hrozivě to Foxům propadlo. Díkybohu, jinak by nás tahle nudná young adult série ještě pár let trápila. * ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

ten film popírá pravidla který si sám definoval v každý scéně. Děcka co 6 let čistí boty, který tam asi vozí z celých USA, doktorka, která vozí děcko na předním sedadle i když je to nebezpečný, opuštění benzínka s nekazícím se jídlem, děcka co tam roky jezdí a ted je napadne že pojedou do nějakýho kempu o kterým ví všichni krom US army?, kluk co umí hýbat věcmi ale místo auta odhazuje stromy a ničí asfalt? Poslední kapkou bylo obětování doktora kontrolora nějakýmu monstru který mělo být už z definice zlikvidovaný u vstupní kontroly a oni si ho tam vydržují jako tygra v kleci? aby mu mohli házet oběti ()

Dm1tr1j odpad!

všechny recenze uživatele

Jasny, dôkaz, že aj v predstavach židov by sa negri segregovali a povyšovali na zaklade akejkoľvek dostupnej zamienky (v tomto pripade bola proste najsilnejši mutant). Inteligencia dostavala strašne napiču doslova aj vo filme. ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Průhledný, předvídatelný, bezduchý, xkrát ohraný, politicky korektní a rozhodně první díl ze série... no viděl sem i horší snímky, ale tohle zapadne do propadliště dějin ještě než bych čekal ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Te darkest Minds als "X-men:Easy Riders" je teenagerská scifi road movie natočena v politicky a rasovo korektnom tóne,ktorá sa ale v podstate nemá o čo oprieť. Všetko už bohužiaľ bolo možno vidieť inde.Napriek tomu že film pôsobí ako recyklát množstva iných filmov ,ako televízna produkcia to nie je až tak zlé.Kež bychom zas byli spátky v dodávce....Dokonca aj Lady Brienne TU dostala svoj štek.Tento krát je znej však Lady Jane. ()

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Tento film mě celkem zklamal na to, že v upoutávce vypadal jako skvělý biják... Herecké obsazení... nu... dá se, moc se mi líbila ta malá nemluvící asiatka Zu... Dále mi to přišlo hodně... multikulturní, což mi samozřejmě nevadí, hodnotím jen ty hlavní věci. Hudba dobrá, příběh také velmi moc zajímavý až na konec. (POZOR, MOŽNÝ SPOILER!) Absolutně vůbec se mi nelíbilo zakončení. Bety se přidala k lize a svému příteli se vymazala z paměti. Přímo mě to iritovalo. Po shlédnutí konce moje nadšení pro tento film uvadlo jako květina ve váze. Jelikož byl ale téměř celý film dobrý, odebírám jen jednu hvězdici. Podtrženo a sečteno, čtyři hvězdice. Doporučovat mohu jen polovičně :D. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Tady si fakt někdo dělá pr*el. Nevzpomínám si, že jsem viděl (a že jsem toho viděl hodně) film TAK špatný, který chtěl být TAK áčkový. Temné síly nemají jednoduše vůbec nic, čím by diváka mohli zaujmout. Mají naprosto dementní scénář, špatný herce, šílenou dramaturgii a smysl pro načasování a budování čehokoliv. Během několika minut jsme uvrženi do naprosto hloupýho a v reálu nikdy nefungujícího světa, kde nevím proč, se rozpadla ekonomika (nejsou děti, nejsou peníze, neptejte se) a všichni se chovají jako naprostý hlupáci. Pokud si zkratkovitý film představíte jako vlak, který se ve sprintu snažíte chytnout, tak Temné síly jsou jako když se postavíte na kolejiště a necháte se rozmašírovat japonským rychlovlakem. Všechno trvá o půl hodiny méně než by se hodilo. Být to seriál o 10 dílech, možná by to nějaké měřítka sneslo. Tady se na úrovni 100 minut všichni snaží stihnout všechno. Asi jakoby jste Harryho Pottera smrskli do jednoho filmu. Vyjde z toho naprosto nefunkční slátanina. Temné síly jsou přesně takový. Kasovní propadák naštěstí zapříčinil, že se pokračování (v současnosti má série 6 (!) dílů) nedočkáme. Díky bohu. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Hodně jednoduché sci-fi, kde si tvůrci moc nelámali hlavu s propracovaností či kvalitou děje a naservírovali těžce podprůměrný snímek, který nenabízí absolutně nic nového, drží se předepsaných mantinelů a na nic extra si nehraje. Postavy však kupodivu ujdou, zejména ty kladné jsou vcelku sympatické. Příběh zpočátku vypadá zajímavě, po čase to však s kvalitou jde poměrně dolů a závěr, absolutně bez nějaké gradace, již vyzní zcela do prázdna. Absence napětí a atmosféry se na ději taktéž velmi podepíše. Efekty taktéž nepůsobí nikterak kvalitním dojmem. Vše pak ve finále zachraňují samotní herci, na kterých je celý film víceméně postavený, a kteří odvádí dobré výkony. V příběhu mi vadila trochu trapná milostná linka, jak vystřižená z amerických teen slaďáren. Lehce předvídatelné akční sci-fi je spíš taková slátanina pro mladé, ve které se moc nehraje na kvalitu, což ve finále budí dojem béčkovité záležitosti, bez nějakých větších ambicí. Původní námět dobrý, jeho zpracování však velmi zlé. 3/10. ()

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele

Vážné a atmosférické filmy jsou super! Ale musí být natočeny dobře... Protože pokud to uděláte špatně, stane se z filmu extrémně nudný. A zde jsem se začal nudit opravdu rychle, přesněji ještě dříve, než naskočil název filmu. Po půl hodině pak přijde pokus o odlehčení atmosféry a nějaká ta akce. To už je ale pozdě. Protože díky hloupým dialogům a nezáživnosti si za tu první půl hodinu stihnete k hlavní postavě vypěstovat takovou averzi, že už to nic nezachrání. Jediný konec to tak trochu pozdvihá, jinak by si film zasloužil ještě horší hodnocení. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

40% - komentář 20ti slovy: Prvních 20 minut parádně navnadilo...jenže...pak je to stejná týnejdžr pakárna jako Divergence, Labyrint a Hunger Games. Nemůžu se dočkat pokračování. Jupýýý +++ SPOILER 20ti slovy: "Oranžová" holka uteče ze "zlého" tábora, přidá se k dalším děckám a jedou do jiného tábora...který spolupracuje s tím zlým...a "Liga" je zachrání. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Teenageři mají spešl schopnosti. Chodí, mluví, dělaj blesky, vidí cizím do hlavy... Film o ničem, konec o ničem. ()

horor2 

všechny recenze uživatele

Příběh nepřináší nic nového, což by vůbec nevadilo. Chtěl jsem ale možná víc dobrodružství než bádání. Čekal jsem na něco, co vlastně ani nepřišlo. Normálka s efekty. ()

Pochtli 

všechny recenze uživatele

Zas ta podprahová masírka - na straně dobra mix černochů, asiatů a bělochů, na straně zla samí běloši.. Ach jo. Jinak celkem zajímavý nápad, jen silně pochybuju, že by při úvodním zjišťování byl v místnosti jen jeden člověk - "nebezpeční" by neměli sebemenší šanci. ()

Hedy 

všechny recenze uživatele

Absolutně neoriginální kokotina o skupině mladistvých kteří bojují proti zlé nadvládě dospělých. Je to jako dívat se na film o vzpupném spratkovi co nechce bydlet s rodiči a proto utíká z domova. Ovšem tentokrát tam dosadíme superschopnosti. Nacházíme se ve světě kde telekineze, díky které můžete trhat asfalt jako toaletní papír a házet vzrostlé stromy jako párátka, je méně mocná než flusání ohně které vypadá jako když zapálím Rexonu. Kdyby se tvůrci alespoň snažili o to udělat to nějak originální a záživné. Jenže oni se řídí furt tím samým postupek který jsme mohli vidět už u bezpočtu všemožných podobných kokotin tipu Somálské Hry, Divergence a Bludišťáci. Absolutně neoriginální bez jakéhokoliv překvapení. Hlavní hrdinka narazí na skupinu uprchlíků, do jednoho se zamiluje, musí bojovat proti nadvládě dospělých kterým jde o vyšší dobro které ti malý parchanti nevidí. No a zkuste mi říct že jste tuto sračku už neviděli. Za mě ubohá skomírající jedna hvězdička ani nevím za co. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Ne že by to byla čertví jaká zábava na to hledět, ale když se to po asi čtyřiceti minutách zvrhlo v love story, došla mi trpělivost. Dávám deset procent za efektíky, ale to je vše. Cílová skupina dá jistě body za mne. 20181125+++Nu, po roce jsem to zkusil znova a názor neměním. Jen bych rád dodal. Už jsem chtěl dát alespoň dvacítku, za ten akční závěr, ale, když jsem viděl ten naprosto pitomý konec, ještě po té bitvě, ponechávám hodnocení beze změny. Nevadí mi ani tak to love story, chápu, že je zamířeno na cílové publikum a má jej donutit k slzám. Asi se to i podařilo, ale tyto scény patří do filmů romantických, tady si to mohli strčit někam. A navíc nejsou postavy a příběh uzavřeny, takže je to prostě vyhrožování divákovi dalším, snad ještě stupidnějším dílem. 20181125 9799/10434 o/1 title 20191105 9800/10347 o/1 dabing ()

Související novinky

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Reklama

Reklama