Reklama

Reklama

Ruby jako jedna z mála přežila záhadnou epidemii, která zabila téměř všechny americké děti. Ale nemoc se neobešla bez následků, začínají se u ní nekontrolovatelně projevovat záblesky ničivých superschopností, díky nimž je odvezena do speciálního tábora. Zde jsou nedobrovolně internovány další přeživší děti, u kterých se projevily podobné superschopnosti. Tyto nadpřirozené síly jsou označeny barvami: zelení jsou výjimečně inteligentní, modří ovládají telekinezi, žlutí mají kontrolu nad elektřinou, oranžoví umí číst myšlenky a ovládat paměť a ti nejnebezpečnější, červení, ovládají oheň. Ruby by měla být zařazena mezi oranžové, ale v táboře se jí podaří svou skutečnou sílu utajit a vydává se za poměrně neškodnou zelenou. Poměry v táboře jsou brutální, některé děti postupně mizí a Ruby, které je nyní šestnáct, se rozhodne pro útěk. Na cestě za svobodou se přidává k další skupině přeživších, v jejímž čele stojí charismatický Liam (Harris Dickinson), který se snaží z uprchlíků vytvořit náhradní velkou rodinu a najít pro ni společnou budoucnost. Ale Ruby se bojí po všech svých zklamáních někomu uvěřit. Tím spíše, že i v komunitě uprchlíků se najdou takoví, kteří se nezastaví před ničím. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (166)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Začátek se slušně rozjel a došlo postupem času na kouzelnou akci ale co z toho když to potom klesalo, čekal jsem že jejich schopnosti budou využitý víc a ne jen chvílemi a délku filmu bych zkrátil a bylo by to lepší konec už tomu nepomohl. Aspoň hudba se povedla byla příjemná a herci no nepředvedli se měli být více akční ale budiž. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Tak si to shrňme, Temné síly mají vyprávět příběh o dětěch, které mají super schopnosti, podobně jako Hrdinové či X-Meni, ale film tohoto potenciálu vůbec nevyužívá. Spíš se zaměřuje na chemii mezi hlavními postavami a buduje vztahy. To je fajn, takže to spíš funguje jako young adult romance, což věřím, že mladé slečny ocení - hlavně, když tu máme krásné mladé herce. Dalším prolémem je příběh, který na stránkách knihy určitě funguje, ale ve filmu těžko. Jediné pozitivum byl samotný závěr, kde jsem čekal, že se tvůrci budou řídit zajetým standartem, ale zde šli proti proudu. Skvělé! Zbytek příběhu je ale jednoduchý, předvídatelný a kdo na jakou stranu patří pochopíte rychle. Navíc krásně tu funguje využívání předmětů, které někdo dostane na začátku a vám je jasné, na co budou a kdy je použije. Co se mi líbilo, byl vytvořený svět. Chvílemi vypadal jako z The Walking Dead a určitě bych z něho vytřískal víc. Opět ta stejná chyba, spíš se zde zaměřujeme na vztahy, chemii, než na nový svět, kde děcka mohou pohnout skálou. Knihu si možná přečtu a dám šanci i druhému dílu, který by mohl vzniknout a závěr sliboval, že tentokrát by se mohlo jednat o akčnější příběh. ()

Reklama

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele

Vážné a atmosférické filmy jsou super! Ale musí být natočeny dobře... Protože pokud to uděláte špatně, stane se z filmu extrémně nudný. A zde jsem se začal nudit opravdu rychle, přesněji ještě dříve, než naskočil název filmu. Po půl hodině pak přijde pokus o odlehčení atmosféry a nějaká ta akce. To už je ale pozdě. Protože díky hloupým dialogům a nezáživnosti si za tu první půl hodinu stihnete k hlavní postavě vypěstovat takovou averzi, že už to nic nezachrání. Jediný konec to tak trochu pozdvihá, jinak by si film zasloužil ještě horší hodnocení. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $34miliónov║Tržby USA $12,695,691║Tržby Celosvetovo $38,361,428▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,459,339║ Tržby za predaj DVD v USA $1,285,072║ Skromná mutantská teen bejkovina, ktorej by skôr výzorom pasovala taká TV obrazovka, než plátna kín. Neviem či ešte niekoho môžu podobné filmy o záchrane sveta tínedžermi vôbec baviť. Koľko sme ich mali za posledné roky a ako všetky ""zle-nedobre"" dopadli? Dosť nepresvedčivá schématická zlátanina, kde sú tie prekvapivé zvraty tak okukané, že to všetko navôkol je tak ploché až hrôza. Dosť zle dopadá aj nastrelený romantický oblúk. Fakt zbytočnosť, kde moc toho nefunguje. /videl v kine: 40%/ ()

elimS 

všechny recenze uživatele

40% - komentář 20ti slovy: Prvních 20 minut parádně navnadilo...jenže...pak je to stejná týnejdžr pakárna jako Divergence, Labyrint a Hunger Games. Nemůžu se dočkat pokračování. Jupýýý +++ SPOILER 20ti slovy: "Oranžová" holka uteče ze "zlého" tábora, přidá se k dalším děckám a jedou do jiného tábora...který spolupracuje s tím zlým...a "Liga" je zachrání. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 15 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Natáčení začalo v dubnu 2017, natáčelo se v Georgii. (Varan)

Související novinky

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Reklama

Reklama