Reklama

Reklama

První člověk

  • USA First Man (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Před padesáti lety se půl miliardy lidí mačkalo u televizí, aby v přímém přenosu sledovali přistání posádky Apolla 11 na Měsíci. Krátce nato pronesl astronaut Neil Armstrong slavnou větu „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo,“ a počin, který se stal možná nejodvážnější výpravou od plavby Kryštofa Kolumba, byl tímto úspěšně završen. Stejně fascinující ale byla éra, která tomuto letu předcházela, a životní příběh člověka, jenž dostal to privilegium udělat na Měsíci první „lidský“ krok. Příběh Prvního člověka začíná v roce 1962, kdy začal pracovat jako pilot pro NASA a kdy se musel vyrovnat s osobní tragédií, smrtí dvouleté dcery na nevyléčitelnou nemoc. Pro práci, která představovala permanentní koketování se smrtí si těžko mohli v NASA vybrat vhodnějšího aspiranta. Armstrong (Ryan Gosling) není vesmírný kovboj, který by riziko podstupoval dobrovolně a s frajerským nadhledem, na druhou stranu ani nepanikaří v situacích, kdy mu jde o život. Jeho základním charakterovým rysem je klid. Klid ve chvíli, kdy se ve zkušebním modulu řítí k zemi volným pádem, klid, když odpovídá synovi na otázku, zda se z mise vrátí, klid ve chvíli, kdy dělá onen historický první krok. Protiváhou tomuto klidu je pak absolutní neklid jeho ženy (Claire Foy) a její vnitřní drama, s jakou prožívá jeho každý úspěch, a možnost, že se už nikdy nevrátí. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Andy.

Andy. (hodnocení, recenze)

microice

Komplet soundtrack je nádhernej, ale máš recht, sekvence přistání byla hudebně nejsilnější :-).

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

palox

Takže ten film je strašne dlhý a pomalý, ale jeho ešte väčším nedostatkom je to, že neobsahuje žiadne pomalé zdĺhavé nudné zábery z 3 dňovej cesty na Mesiac?

palox

palox (hodnocení, recenze)

nevyuzity potencial. strasne dlhe, pomale a potom tomu najdolezitejsiemu sa venuju iba par minut. preco napr neboli ziadne pomale zdlhave nudne zabery napr z 3 dnovej cesty? z filmu vyzera akokeby cesta na mesiac trvala 20 sekund, tj omnoho menej ako pohlad do oci svojej zeny.

na příspěvěk reagoval mm13

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

packa

Tak to předběhl svou dobu i parní válec, nebo nějaké takové udělátko, které se už desítky nebo stovky let nesestrojuje, ne?:-) Nebyl program, nebyly rakety. Což samozřejmě neznamená, že by dotyčný nebyl génius.

 

Peníze nejsou a nebudou, protože negryni kousla krysa a negryně začíná natýkat, a její brácha místo toho, aby šel makat, aby ségře zaplatil doktora, bubnuje na ulici a zpívá o těžkém životním údělu a o tom, jak si běloši lítaj na Měsíc. V takové situaci prostě prachy na píčovinky peníze nejsou a nebudou!:-D

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

tom9117

Zobrazení historických událostí zrovna nejlepší není, když lítají do vesmíru v rachotinách, kdežto v reálu to byly stroje fungl nové. To je jedna z několika chyb v historických událostech, které historickými událostmi teda vlastně nejsou, když se nikdy nestaly, nebo nestaly tak, jak jsou vykreslovány. Většina těch nepřesností ve filmu, ne-li všechny, jsou naštěstí nepřesnostmi úmyslnými.

tom9117

tom9117 (hodnocení, recenze)

Toto je jednoznačne film, ktorý ľutujem, že som zmeškal na veľkom plátne. Film dávkuje scény od začiatku do konca. Neskutočné prepojenie a zobrazenie historických udalostí a k tomu tá kamera a hudba! Milujem filmy, ktoré sú netradične natočené , ale pritom tak vtiahnu človeka do deja, že by chcel byť súčasťou toho všetkého a zažiť to tiež ;) 

na příspěvěk reagoval Idée_fixe, Castrator

Brooks

Brooks (hodnocení, recenze)

Majstrovský kus. Už dlhú dobu som nevidel tak dobrý film. Môj film roku.

Ivo

Ivo (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Kdykoliv se jednou za dlouhý čas náhodně mrknu na jakoukoliv diskusi o jakémkoliv filmu, všude neomylně v čelní řadě figuruje Yoshitsune ... To je na plný úvazek ? ;) 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

packa

packa (hodnocení, recenze)

Mezi námi - Werner Von Braun byl génius, který se svým týmem dokázal z prvotní "prskavky" vyvinout monstrum Saturn 5. Raketu, která předběhla dobu minimálně o 50 let (usuzuji tak ze skutečnosti, že lidstvo dodnes nesestrojilo raketu, která by byla výkonnější).

 

Bohužel, podobně jako jiní idealisté, dojel Von Braun na omezené možnosti čerpání peněz. Technologie na meziplanetární cesty máme, jenže na úspěšné uskutečnění jaksi chybí potřebné biliony dolarů.

na příspěvěk reagoval Castrator

Uživatel Dadel smazal svůj příspěvek.

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Nevka

No vidíš, u mě je to naopak - mám dojem, že blbnu den ode dne víc, že dřív jsem měla svěžejší mysl i talent si leccos zapamatovat, a nyní už mám v tom kokosu jen chujoviny, a podstatné+důležité věci už se tam neudrží. :-D

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

To já ji měl taky vždy rád, ale zrovna tento aspekt jazyka mi dělal problémy. Každopádně mohu říci, že dříve to bylo o dost horší. Nyní už se situace alespoň trochu stabilizovala. Je otázkou, jak to s ním vlastně je, ale i tak bych minimálně místy obdivoval jeho práci s vyhledávačem :D

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Nevka

Já jsem taky na Češtinu i sloh byla vždy machr, s čárkami problém nemám, ale závidím mu tu bohatou slovní zásobu. ;-)

Ale třeba to nebude tak horké - slovíčka si vygůgluje a své příspěvky sepisuje někde, kde mu to hodí autimaticky i opravu pravopisu. :-D

na příspěvěk reagoval Nevka

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

Je nezpochybnitelnou pravdou, že interpunkcí vládne lépe, než-li já. Čárky ve větách jsou bohužel mou noční můrou. Diagnóza jeho psychického stavu by mě velice zajímala. Mohlo by se jednat o poutavé počteníčko.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Nevka

No to je fakt, stylisticky to má vždy precizně, nedělá hrubky ani překlepy, používá odborná slova, vyzná se v hudbě a umění.... Čerti vědí, jak je to možné. Duševně chorý se přeci takto nevyjadřuje...??

na příspěvěk reagoval Nevka

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Nevka

:-D Groteskní příspěvěk :'-DDD

Ale taky mě to už napadlo (jako to s tím přidáváním ostatních, nikoliv že já bych si ho přidala, ačkoliv... nepřišla bych ani o jediný groteskní příspěvek!! :-))).

na příspěvěk reagoval Nevka

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

Pokud to člověk bere s nadsázkou, můžeme si užít i nějaké ty dadaistické hrátky se slovíčky :D Proč taky zbytečně propadat depresi a pochmurné náladě.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Nevka

On má skoro vše k popukání, nejen komenty, ale i vejšplechty v diskuzích; rovněž mě skoro vždy rozesmějí i příp. reakce ostatních na ně(j). ;-D

na příspěvěk reagoval Nevka

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Nový film Aarona Sorkina narazil

Nový film Aarona Sorkina narazil

15.12.2018

Práce na The Trial of Chicago 7, novém snímku Aarona Sorkina (Velká hra), byly dočasně ukončeny. Dlouho chystané politické drama o událostech v Chicagu z let 1968 a 1969 muselo být odloženo, kvůli… (více)

Ryan Gosling to znovu zkusí za kamerou

Ryan Gosling to znovu zkusí za kamerou

19.09.2018

Ryan Gosling (Blade Runner 2049, La La Land) si momentálně užívá press tour ke snímku První člověk, u kterého si zopakoval spolupráci s režisérem Damienem Chazellem (Whiplash), a který podle kladných… (více)

Reklama

Reklama