Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Kabuki je jednou z tradičních forem japonského divadla a zároveň uměním, které učarovalo patnáctiletému chlapci jménem Kurogo Kurusu. Ten neváhal a ihned se rozhodl, že se svým nejlepším kamarádem založí na své střední škole kroužek, který se bude Kabuki zabývat. Prvním krokem je sehnat dostatečné množství členů, a tak se Kurusu vydává mezi své spolužáky a snaží se najít dostatečný počet studentů, kteří by se ke kroužku chtěli přidat. V moderní době však o tradiční umění není příliš velký zájem, a tak se toto zpočátku jeví jako nemožný úkol... (Jeoffrey)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (2)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Po Rakugu, které mě naprosto uchvátilo jsem byl zvědavý na další anime o jiné součásti tradiční japonské kultury, kterou je Kabuki. Bohužel jsem byl již ze začátku docela zklamán, že zdejší představení tohoto umění se bude zase jednou odbývat v klasickém stylu studentů a studentského kroužku. Tedy prostoru pro nějaký hluboký příběh se zde příliš nedostává a vše je prakticky velmi podobné spoustě jiných anime, kde je v hlavní roli nějaký nový kroužek. I tak je ale výsledek vcelku uspokojivý, protože to nadšení pro Kabuki jsem neměl problém všem uvěřit a díky rozmanité paletě postav, které byly asi největším tahounem celého seriálu, se na vše dalo vcelku dobře dívat. Bohužel i když měli Kabuki všichni zdejší protagonisté tak rádi, mě nakonec tak úplně neoslovilo. Věřím, že v reálu to může být hezká a dramatická podívaná, tady to však bylo spíš jen takové zvláštní divadlo, kde všichni mluví hodně nahlas a zpěvným hlasem, který působí pro někoho jako já spíš podivně, než obdivuhodně. 6,2/10 ()

q66 

všechny recenze uživatele

V jádru je tu stále přítomen typický vzor s kroužkem na střední škole, ale netradiční zaměření, z většiny funkční humor a pestré obsazení vynáší toto anime nad průměr; kromě toho tu máme i hezkou grafiku (designy postav od CLAMPu) a animace a zvuková stránka také neurazí (i přes očividně nízký rozpočet)... podobně třeba jako Cheer Danshi!! minulý rok jsou negativní stránky z velké míry vynahrazeny snahou (a v tomto případě je to lepší, protože tu nemáme věci jako představení velkého množství postav naráz v půlce seriálu, ale i tak to tempo občas celkem trpí a s ním i vývoj charakterů) - a já se bavil, takže 7-/10, ale ani o trochu víc, protože až tak dobré to opravdu není. ()

Reklama

Galerie (59)

Reklama

Reklama