Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Roman J. Israel, Esq. je dramatickým thrillerem, který se odehrává v samém srdci přetíženého soudního systému v Los Angeles. Denzel Washington v něm představuje odhodlaného a idealistického obhájce, jemuž život zcela rozvrátí série bouřlivých událostí, které jsou velkou zkouškou pro aktivismus, jenž dosud celou jeho kariéru charakterizoval. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (73)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $11,962,778Tržby Celosvetovo $13,025,860▐ Denzel Washington je iná herecká liga a tu to dokazuje, dosť povyšuje túto snímku o zádumčivom advokátovi, žijúcom takmer v ústraní. Nestratí sa tu ani Colin Farrell, ktorý dosť dobre sekunduje. V závere to má slušnú gradáciu a celkovo sa tu nájde hneď niekoľko silných momentov. /65%/ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Snímek měl premiéru na festivalu v Torontu a děj se odehrává na půdorysu přetíženého soudního systému v současném Los Angeles.Díky Washingtonovu výkonu se o děj alespoň trochu zajímáme. Washington znázorňuje odhodlaného idealistického obhájce, jehož život rozvrátí bouřlivé události. Jde o studii povahy a morální výklad v thrillerovém obalu. Scénář je celkem inteligentní, ale nemá moc co říci současnému divákovi. “ Výtečný Colin Farrell hraje ambiciózního bohatého právníka, který hlavního hrdinu u sebe zaměstná. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film postavený na jediné věci (ano, uhodli jste, že tím myslím Denzela Washingtona a jeho brilantní výkon, bez něj by film spadl do velmi špinavých vod co se týče kvality). Gilroy již jednou zazářil (Slídila si doteď pamatuji, protože mě nutil se zamyslet nad lidskou morálkou), zde se taktéž film zabírá myšlenkou, co je člověk schopen překročit, a kde má své pomyslné hranice, za které by neměl chodit. Zpočátku film nastaví nízkou laťku, nic moc se nedělo, tempo bych zařadil mezi zběsile nudné a celkově jsem ani nechtěl pokračovat. V druhé polovině se rozehraje konečně zajímavé drama, chvilkami mi utíkal smysl motivace a jednání hlavní postavy, mozek mi to tak trochu nebral. Denzel si roli užívá, tomu mohou napsat jakoukoli roli a stejně se s ní popere na jedničku. Farrell vskutku nevyužitý, když si najmete takový formát, tak bych čekal jeho tučnější porci minut na plátně. Film během pár momentů dokázal diváka napnout, mělo to šťávu, ale kromě výkonu herce v hlavní roli si nakonec z filmu nebudu pamatovat nic jiného. Za mě dávám 63 % ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Skoro celý film jsem si myslel že tohle natočil Spike Lee a jak jsem později zjistil on to byl někdo jinej. Zhruba rozumím co tím tvůrci chtěli divákovi sdělit a Denzelovo herectví je naprosto v pořádku. Dokonce se zde vyskytuje i pro jednou opět sympatický Farrell, který doufám bude podobné výkony předvádět od teďka pořád. Co mě na filmu tedy vadí? Trošku délka, trošku zvolené téma, trošku podivínská postava, málo vypjatých momentů.... od všeho trošku. 55% ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Opäť naprosto excelentný Denzel Washington.Je fajn,že si od tých svojich komerčne preferovaných Equalizerov pravidelne odskočí,aby sme nezabudli,s akým hereckým fenoménom máme stále do činenia.Pre mňa je Denzel naďalej topka medzi žijúcou hereckou elitou,a to s parádnym náskokom pred ostatnými.Veľmi milo ma prekvapil Colin Farrell a jeho výsostne kladná a veľmi sympatická rola,vôbec som to nečakala.Takže....hovorte si a píšte si čo chcete,ja opäť dojato tlieskam. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Na začiatku filmu jazdí George (Colin Farrell) na svojom BMW s novým typom kalifornských poznávacích značiek s čiernym pozadím a zlatým písmom. Na konci filmu má však na tom istom vozidle poznávaciu značku s bielym pozadím a modrým písmom. (Real Tom Hardy)
  • Natáčelo se ve městech Los Angeles a Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama