Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Tsugi ka Kirei je příběhem dvou mladých lidí Kotaro Kuzumiho a Akane Mizuno, kteří právě začínají studovat třetí ročník na střední škole a poprvé jsou ve stejné třídě. Tato dvojice spolu se svými vrstevníky začíná procházet nejrůznějšími změnami typickými pro mladé lidi na prahu dospělosti. Tak přichází čas velkých životních rozhodnutí a prvních vážných romancí... (Jeoffrey)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (15)

cesmine 

všechny recenze uživatele

U tohoto anime jsem se nechala trošku nachytat. Přečetla jsem si český obsah a jelikož máme v češtině tak trošku zmatek v překládání middle school a high school, tak jsem čekala romanci dvou (téměř) dospělých lidí. První dojmy tedy nebyly úplně nejpozitivnější a říkala jsem si, jestli mám na nesmělé tanečky dvou čtrnáctiletých dětí okolo horké kaše vůbec náladu. Jenže biasim1 a Hromino napsali tak krásné a nadšené komentáře, že jsem po jejich přečtení musela koukat dál. A jsem moc vděčná, že jsem tak díky nim učinila, protože od druhého dílu mě to vážně chytlo a pouštěla jsem si jednu epizodu za druhou. Vůbec jsem hlavním hrdinům nezáviděla ty nejistoty a strasti, které v tomto věku musejí zažívat. Zavzpomínala jsem, jaké bylo si ve čtrnácti s někým psát a pak se před sebou navzájem při osobním setkání tak stydět, že ani jeden není schopný pořádně promluvit. Akane a Kotarou zažívají velmi reálné (a nikoliv absurdně vyhrocené) problémy a jejich vztah se příjemným tempem vyvíjí. Přes melancholické naladění seriálu (trošku v něm podle mě schází humorná složka, kterou nám ale tvůrci vynahrazují vtipnými speciály po titulcích a jedním dílem navíc - moc doporučuji se na ně podívat, věnují převážně vedlejším postavám), není Tsuki ga kirei ani trošku depresivní a naopak ve mně zanechával samé pozitivní pocity. Funguje to fakt dobře a je to rozhodně jedno z nejlepších romantických anime, jaké jsem za poslední dobu viděla. Ale od nadšených pěti hvězd mě stejně něco drží. Konec mě neudeřil tak silně, abych z něj byla dojatá ještě dva dny po zhlédnutí (dojetí mě opustilo sotva uběhlo pět minut) a občas mi přišlo, že sami hrdinové nevědí, proč s tím druhým vlastně jsou. Co je na něm/na ní tak úžasné? Je to ta její šedomyškovitost, nebo ta jeho ještě šedší šedomyškovitost? Obávám se, že pro mě se jedná o naprosto nezapamatovatelné charaktery (o vedlejších postavách ani nemluvě, mezi těmi září svou osobností akorát Roman). A budu teď sice hodně skeptická, ale mám pocit, že takovéto první lásky, které vzniknou, když toho druhého ještě skoro neznáme a ani pořádně nevíme, co se nám na něm vlastně líbí, nebývají tak silné, jak se nám seriál snaží namluvit. Tsuki ga kirei má být sladkou výjimkou, na kterou se nám příjemně kouká, je konejšivá a plná naděje, ale taky je strašně, strašně moc naivní. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Anime, o kterém jsem vždy snil. Nikoli proto, že se odehrává v Kawagoe, kam jsem se hezky najezdil a se kterým mám spojenou celou řadou vzpomínek, ale protože je to nenápadný klenot, který riskantně vsadil vše na jedinou kartu a vyšlo mu to. A tou kartou je uvěřitelnost. Vsadil na to vše: odhodil oblíbená klišé spojená s romancemi na školách, odhodil typické návrhy postav a odhodil jakékoli přehánění, ke kterému prostředí japonské školy svádí. Aby toho nebylo málo, rozhodli se tvůrci soustředit na psychologickou stránku postav a vytvořili zcela vážně laděný romantický příběh z období dospívání, který se ještě k tomu neodehrává na střední, jako tomu bývá u jiných anime, ale už na konci základky. Více riskovat snad už nemohli – jenže světe div se, ono to všechno funguje. Spolu s vhodným hudebním doprovodem a poutavou kresbou se na prostoru pouhých 12 dílů odehrává zcela uvěřitelný příběh, který s každým dílem nepřestává překvapovat svou hravostí, svěžestí, mírou uvěřitelnosti, smyslem pro detail, režisérskou jistotou – a přesto lehkostí, s jakou je vyprávěn. Rozumím tomu, že zejména západního diváka může všechna ta uvěřitelnost až nepříjemně zaskočit: nejsou tu žádní výstřední hrdinové s barevnýma očima či vlasy, postavy se namísto nějakého vzrušujícího dobrodružství zaobírají trapnými školními aktivitami a nudným učením se na přijímačky, nekřičí, neksichtí se, nechovají jako idioti a rodiče a učitelé se zde chovají tak, jak to japonští rodiče a učitelé umí – v dobrém i špatném slova smyslu. Leckomu může jistě připadat vývoj vztahu hrdinů až příliš růžový – to je podle mě však spíše důsledkem sledování jiných anime, kde se v souladu s nepsanou japonskou tradicí musí příběh co nejvíc zdramatizovat a naházet hrdinům co nejvíce klacků pod nohy, aby bylo vidět, kolik si pro úspěch vytrpěli a že si to štěstí musí zasloužit. Tady ty klacky jsou, ale v uvěřitelném množství – a tím se dostáváme na začátek mého komentáře. Opět jsem si tak ověřil hypotézu, že Kiši režírovat anime umí, jen se nesmí jednat o adaptace videoher. Ještě do předposledního dílu to vypadalo na silné 4*, ale konec mě naprosto rozložil a definitivně rozhodl o plné palbě. Opětovné zhlédnutí v budoucnu je zaručeno – a už teď se těším na to, jaké další zajímavé detaily tam objevím. –– Edit: Toto anime mi tak rezonuje v paměti, že zkrátka musí do topky. Nádhera. ()

Reklama

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Romantický příběh, kterému bych tu první středoškolskou lásku i věřila, přestože na romantiku moc nejsem a málo co mě osloví. Sice je to občas na mě příliš sladké a jednoduché, ale... Koukla jsem na anime, abych utekla od bullshit reality. :) Takže pro tentokrát budu ignorovat pomezí reality a fikce. Na animaci jsem si časem zvykla, hudba nádherná. Víc není třeba říkat, ostatní to už udělali za mě. 7/10 ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Príjemný, pomaly sa rozvíjajúci príbeh dvoch mladých ľudí, ktorí napriek svojim utiahnutým osobnostiam k sebe nájdu cestu. Tento výlet do nostalgických mladších časov ma zahrial na duši. Dosť veľa pridávalo to, že správanie seriálových postáv bolo autentické ich vekovej kategórii v reálnom živote. Viac som sa tak vedel stotožniť s ich problémami a pocitmi. Takisto ma zaujali vedľajšie postavy, ktoré sa tiež snažili vysporiadať s vlastnými emóciami. Veľmi sa mi páčilo zakončenie. Trochu to potom pokazili počas záverečných kreditov. Ale iba trochu. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh lásky dvou nezkušených lidí, který zahřeje u srdce svou krásnou atmosférou. Přestože to ne vždy bylo naprosto růžové a veselé, tak to na mě jako celek působilo krásně uklidňujícím a hřejivým dojmem. Vše působilo opravdově, jako kdyby to byl skutečný příběh a ne něco, co vzniklo z fantasie nějakého člověka za scénáristickým stolem... Za to klobouk dolů. :-) Poněkud neobvyklý styl animace se mi po chvíli také zalíbil a na některé scenérie byla přímo radost pohledět. :-) Pokud hledáte realistické romantické anime, tak tohle je přesně pro vás. - 100 % ()

Galerie (273)

Zajímavosti (6)

  • K chatování používají postavy aplikaci LINE se zeleným logem. Jedná se o skutečnou aplikaci, která je nejpoužívanější aplikací pro instant messaging v Japonsku. (Hromino)
  • Některé epizody (konkrétně epizody č. 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10) obsahují krátké a vtipné potitulkové speciály. Na DVD a Blu-ray se navíc nachází speciální díl (Tsuki ga kirei Specials), který má patnáct minut a obsahuje dalších 27 takových krátkých epizod. (cesmine)
  • Děj se odehrává v historickém městě Kawagoe, které se nachází necelou hodinu od Tokia. Jeho tradiční slavnosti, kterých se účastní i hlavní hrdina seriálu, se konají každou třetí sobotu a neděli v říjnu a jsou zapsány na seznamu nehmotného dědictví UNESCO. (Hromino)

Reklama

Reklama