Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 20. století Amerika přemýšlela o své budoucnosti – a vzhlížela k nebi. Správná posádka natočená podle knihy Toma Wolfa je příběh o tom, jak začala budoucnost. Vypráví o neohroženém testovacím pilotu Chuckovi Yeagerovi a sedmi průkopnických astronautech vesmírného programu Projekt Merkur. Philip Kaufman napsal scénář a režíroval svou filmařskou bravurou výcvik, hrdinství... a náhlou slávu, pro níž žádný výcvik neexistuje. Ed Harris, Barbara Hershey, Sam Shepard, Dennis Quaid a Fred Ward tvoří obsazení filmu, který získal 4 ceny Akademie. Vzhůru k nebesům, chlapci! (Magic Box)

(více)

Diskuze

Arccos

Arccos (hodnocení, recenze)

Mám utkvělou představu, že jsem tento film kdysi dávno viděl jako seriál. Není možné, že existuje alternativní seriálový střih nebo že u nás byl někdy takto odvysílán?

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Nevím, jak je možný, že jsem o tomhle filmu nevěděl. O to víc jsem rád, že jsem se k němu dostal teď, ve skvělý kvalitě, s původním zněním (dabing je k tomu strašnej). Tohle je film filmů, 3 hodiny utečou jak nic a kdyby šlo dát šest hvězd, dám je. Tak skvěle namíchanej koktejl historickejch událostí a strojů, charakterů, vztahů, napětí i humoru, to se hned tak nevidí. Chápu, že někomu lítání ani kosmonautika vůbec nic neříkaj, pak musí bejt zážitek sotva poloviční. Ale pro mě je to dokonalý dílo.

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Reklama

Reklama