Reklama

Reklama

Zero kara hadžimeru mahó no šo

(seriál)
  • Japonsko ゼロから始める魔法の書 (více)
Trailer 1

Epizody(12)

Před 500 lety vedla církev svatou válku proti čarodějům. Poražení čarodějové se poté začali ukrývat, ovšem církev dál prahla po jejich krvi. Když byla upálena jedna z významných a oblíbených čarodějek Sohrena za šíření moru, tak se začali čarodějové po celém světě znovu bouřit. V království Wenias v odpověď na tuto hrozbu začali najímat nejrůznější žoldáky a potulné válečníky, aby pomohli s lovem nebezpečných čarodějů. V roce 526 liturgického kalendáře společnost znala praktiky známé jako čarodějnictví, ovšem ještě neměla tušení o pravé podstatě a rozsahu schopností označovaných jako magie. Čarodějové však nejsou jediní, kteří jsou v této době pronásledováni, stejně jsou na tom i všechna stvoření, která jsou na čaroděje jakkoli napojená. Tito se pak musí také skrývat a někteří z nich čaroděje nenávidí mnohem víc než celá svatá církev. Příběh Zero kara hajimeru mahō no sho začíná jednoho dne, když se potká jeden z žoldáků - napůl muž a napůl tygr, jehož narození bylo výsledkem prokletí a který díky tomu nemá čaroděje vůbec v oblibě, s mladou čarodějkou, která je na cestě za získáním jedné velmi mocné knihy... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (7)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Dejte mi hrdinu, který není jen další "obyčejný mladý chlapec" a já to ocením. Navíc mít v této roli sympatického velkého bílého tygra je něco, co mě rozhodně těší. Oni i ostatní charaktery jsou sympatické a Zero - ta je prostě skvělá! Navíc když chemie mezi hlavní dvojicí působí a i ty vtípky a narážky mě baví, pak nemůžu být zklamán... Prostředí vypadá na první pohled také lákavě - boj mezi lidmi a mágy a k tomu na půl šelmy jako je náš hlavní hrdina, které to rozhodně nemají lehké... Zkrátka tohle mělo potenciál na hluboký, trochu temný, trochu příjemný příběh plný nejrůznějších spiknutí a zvratů. Nakonec je z toho ale vcelku jednoduchá pohádka o tom, jak tygr a dívka (s kamarády) jedno malé království problémů zbavili a na další cestu za dobrodružstvím se vydali. Zkrátka během celého seriálu se dostaví minimum napětí a minimum jakéhokoli překvapení, takže to může působit neslaně a nemastně. Většinou jsem koukal, líbilo se mi to, ale jel jsem jak na setrvačník. Pocit, že bych lačnil po dalším dílu, pocit, že bych chtěl vědět co bude dál, to vše se dostavovalo jen velmi zřídka. Sympatická podívaná to je, ale v mnoha ohledech bez atmosféry, což vzhledem k faktu, jaký to mělo potenciál docela mrzí. I tak se mi to ale líbilo, nejen díky pěkné hudbě i animaci a nemůžu se dokopat k tomu dát tomu jen průměrné hodnocení, už jen za toho bílého tygra. Takže lehce neobjektivních 7/10 ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Loli a zvíře, jak bylo toto anime promptně překřtěno na jiných stránkách, byl mým osobním černým koněm jarní sezony. V rozumné míře mi totiž imponovalo netradičnější ústřední duo, které připomíná svou nekonvenčností / posláním dvojičku z Katanagatari anebo vzezřením / postavením Lawrence a Holo ze Spice and Wolf. Jenže lolinka s tygříkem měli situaci o to více komplikovanější jen z prostého důvodu, že je obecná společnost, mno, prostě nesnáší. Zápletka by byla. Vyhovoval mi umně vyvážený příběh obsahujíc prvky dobrodružství, fantasy, romance, vtípky nebyly nikterak trapné, fanservisu poskrovnu a jako celek se to tvářilo inteligentně, cílevědomě, zábavně. Bohužel, onen drajv asi nechali někdě povalovat v lese, vytratil se charakteristický šarm a seriál začně mít problém s manévrováním, servírováním důstojných problémů (typické pro kouzelnické souboje) a nálěžitě to překombinuje tak, že střídá milé pasáže s hodně nudnýma. q66 použil správná slova: Nemastný, neslaný. Animačně mi to i vyhovovalo, ale v nestatických obrázcích kvalita letěla strmě dolů. Konec mi opět nemuže nepřipomenout záběry ze Spice and Wolf, ale v porovnání je tohle ryzí béčko: Hloubkou, charaktery a jejich vzájemnou chemií. Potenciál k zlepšení by tu ale byl, tak uvidíme v další sezoně. 3*. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mile dobrodružné putování zvířecího válečníka, loli čarodějky a jakéhosi klučiny zemí, ve které čarodějnice bojují nejen s lidmi, ale i mezi sebou navzájem. Ovšem asi od půlky se to postupně začne zvrhávat do překombinovaných intrik a soustavně se měnících motivací (i identit) většiny zúčastněných a tudíž nefunkční psychologie postav. Samoúčelné dějové zvraty se pak vrší jeden na druhý a ke konci už je vlastně úplně jedno kdo s kým, proti komu a za co vlastně. Tuším, že nakonec to bylo za mír, asi. Hnusná animace taky moc nepomáhá. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Svieži závan na poli klasického fantasy, na ktorý som nenatrafil už pekných pár rokov. Netradičná hlavná trojica hrdinov, ktorých hlavným cieľom konečne nie je záchrana nezmiernej lásky, ktorá väčšinou vznikne z trojsekundového pohľadu postáv navzájom si do očí alebo problémy ich milostného pentagramu. Zero kara malo krásny nábeh s rozvíjaním svojho loreu o konflikte medzi mágmi a obyčajnými ľuďmi (čím mi dosť výrazne pripomínala hru Dragon Age), kde bola funkčne zobrazená paranoja, diskriminácia a hon na čarodejnice. Veľká škoda, že je to nakoniec tak krátke anime a všetko sa preto končí síce dejovo uspokojivo, ale akosi náhle a bez myšlienkového stretu medzi dvoma bojujúcimi stranami. Potenciálu tam bolo omnoho viac. 12/12 - 75% ()

q66 

všechny recenze uživatele

Nemastná neslaná, většinou vcelku kompetentní fantasy story - většinou o řád lepší než podobné LN adaptace, ale bohužel také plné děr a v druhé polovině zmizí i ten hlavní dobrý element celého seriálu... jinak v podstatě ve všech stránkách čistý průměr, a nezachrání to ani celkem slušné postavy - 4+/10. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Nevim, ale mám z tohohle anime takový zvláštní pocit, kdy nejsem ani zklamán, ale ani úplně potěšen. Vše se nese spíše v takovém pohádkovém dobrodružném duchu, který je trochu okořeněn, ale na druhou stranu je tam spousta fantasy prvků, u kterých pak není rozvinut jejich potenciál. Čekal jsem popravdě trochu akčnější scény - viz v úvodní znělce, ale jaksi jsem se tam toho nedočkal. To samý, co se zvratů týče - nějak neměly tu správnou dramatičnost. Sem tam nějaká ta strategie by tomu taky neuškodila, protože většinou je to o mlení ideálů a emocionálním jednání. Dále bych akorát zmínil ještě zvláštní humor, který působil celkem příjemně. Co se příběhové stránky týče, tak tam ale člověk nemůže extra moc očekávat, kdy mi to přijde takové všechno strašně urychlené a závěr v určitých ohledech zanechává takovou zvláštní pachuť v ústech. Animace je slabší (potřebovala by trochu lépe zapracovat na fyzickém ztvárnění těl a s tím souvisejícím oblečením - především u Zero) a hudební stránka je taková uspávací. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Úplně v pohodě seriál. Putování šelmy s čarodějnou lolitou za záchranou světa. Postav není tolik aby se divák ztratil, a každá se liší. Putování světem, zachraňování osob, odhalování spiknutí s pozadím občanské války. Hudba neurazí, animace je pěkná. ()

Reklama

Reklama