Reklama

Reklama

Sword Oratoria: Dungeon ni deai o motomeru no wa mačigatteiru no daró ka? Gaiden

(seriál)
  • Japonsko ソード・オラトリア ダンジョンに出会いを求めるのは間違っているだろうか外伝 (více)

Epizody(12)

Obsahy(1)

V jedné magické říši se nachází město Orario, kde vedle sebe žijí bohové, lidé a další mýtické bytosti. Pod tímto městem se nachází hluboký a obrovský labyrint rozdělený na mnoho pater, do kterého se vydávají zdejší hrdinové za slávou a bohatstvím. Jak už to tak bývá, vrátí se jen někteří, jiní najdou smrt. Aby hrdinové předešli tomuto nešťastnému osudu, tak se uskupují do gild, které má pod sebou jako patron některý ze zdejších bohů. Jednou z vyhlášených hrdinek je i dívka Aiz Wallenstein známá pod přezdívkou "Princezna mečů". I ona se vydává spolu se svými přáteli a spolubojovníky z Lokiho gildy do hlubin labyrintu. Během jedné výpravy se však stane něco nečekaného, když monstra zaútočí i v patře, které by mělo být pro hrdiny bezpečné, a navíc se pak začnou chovat divně a přebíhat do vyšších pater, což se nikdy předtím nestalo. Tak se obrovský a silný Minotaur dostane před mladého hrdinu Bella Cranela, který není na takovou výzvu připravený, a je to právě Aiz kdo chlapce zachrání. Tak se ve městě Orario rozbíhá příběh o setkání chlapce a dívky, který však každý z nich prožívá naprosto odlišně...

Dungeon ni Deai o Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka Gaiden: Sword Oratoria je převyprávěním událostí popsaných v anime Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru no Darou ka?, ovšem tentokrát z pohledu Aiz Wallenstein. (Jeoffrey)

(více)

Recenze (6)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Když je něco populární, tak proč k tomu nehodit i spinoff. Stejný osud tak potkal i DanMachi, kdy z velké části vidíme tentýž příběh, akorát z pohledu Aiz Wallenstein a Famílie Loki. No... jako jde to. Kromě původní linky tu tedy máme super epické dobrodružství, jak se pro nabouchanou partu patří, ale ti jsou naneštěstí tak silní, až to není zábavné. Samotné charaktery vlastně taky nezaujmou. Aiz je pořád stejně prkenná, vlkodlaček zamračený a prostor tu pak dostává víceméně otravná Lefiya, která vlastně touží po téže dívce, jako Bell z hlavní série. Jo, ta paralela je tu mnohdy až otřesná, ale díly s tréningem mě upřímně opravdu pobavily. Škoda, že nám spinoff nepřinesl nějaký nový pohled na svět, takhle jsme se akorát dozvěděli pár nepodstatných faktů o vedlejších postavách a z Aiz je teď zřejmě bůhvíjaký kříženec anděla či čeho. 60% ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

[Shlédnuty 2 epizody, dropnuto] Nenapadá mě konstruktivní komentář. Upřímně, moc tomuto nápadu nerozumím, když se vlastně (nejspíš) jedná o převyprávění velmi podobného příběhu co v Dungeon ni deai wo motomeru no wa machigatteiru no darō ka? (už to, že již k tak přetaženému jménu anime přidali ještě další slova - tvůrcům nic neříká bit.ly?!) s tím rozdílem, že se věnujeme nejsilnější dámské protagonistce. Já z ní nebyl paf už v první sérii, nic se nemění ani teď, protože řeznice s kamenným výrazem, která promluví frekvencí 1 slovo/minuta, mě pramálo zajímá. Přirozeně mě láka víc příběh ve stylu "From zero to hero" než sledovat od začátku již nadopovanou hrdinku. Částečně jsem tedy zvědavý na to, kam nám lodička s příběhem poputuje, protože jsem silně skeptický, jak velký manévrovací prostor bude mít. Edit po 2. dílech: To je taková neskutečná NUDA! Mít hlavní hrdinku vejrající a v praktickém světe neschopnou? Za trest. Ani ta nálož fanservisu to nemůže udržet pro ty uslintanější diváky. ()

Reklama

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Takže máme tu opět prostředí DanMachi a stejnou časovou linku jako v předchozím anime, jenže tentokrát ne z pohledu Bella Cranela, ale Ais Wallenstein, která má také své vlastní problémy a s tím spojeno prostředí její famílie. Svým způsobem od toho člověk nemůže čekat nic závratného, ale je hezký vidět události předchozího anime trochu jiným pohledem - takže spíše takový informativní charakter a také trochu dokreslení pozadí, co se kde děje. Možná bych to trochu i bral jako určitou nástavbu na pokračování, aby následující události nebyly příliš nahodilé a Bell se mohl zase ukázat ve své parádě. Boje tu sice jsou a některé jsou zajímavé, ale oproti tomu předchozímu anime je to slabší a ne tolik epické. Celkem škoda, že neudělali 13. díl, kde by byly události s tím golemem v neutrální zóně a samozřejmě několik vtipných scének s koupelí a záchranou Bella z jiného úhlu pohledu. Celkem jsem se bavil od tý chvíle, co viděli Bella porazit toho minotaura, jak jim to přidalo na "duchu". Samozřejmě je tu také pár vtipných scének, které si tak nějak udržuje, ale na Bellovi příhody s "harémem" to prostě nemá. Animace je celkem dobrá, až na některé ty momenty, kdy postavy vypadají jak po botoxu. Hudba se tak nějak opakuje z předchozího anime a ta zbylá nová se tak rovná té úrovni. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Po 3 dílech: První sezóna nebyla zázrak, ale vcelu bavila. Druhá sezóna je zasazena do naprosto stejného časového okamžiku, kdy začla sezóna první, akorát z pohledu jiné guildy. A musím říct, je to nejnudnější, nejdebilnější, nejnezajímavější a naprosto fatálně a unikátně deptající guilda, jakou kdy Orario zažilo... Prozatimní 3 díly se skládají z: 1) hlavní hrdinka nemluví a když jo, je to děs. 2) Její lesbická kamarádka ji nabaluje. 3) 2 sestry nabalují sebe, ukazují své vnady a nejsou k ničemu jinému, než fan service. 4) mluvení mluvení mluvení... Rozebíraj se tam takové ptákoviny, že když to posunete o 5 minut, naprosto nic se nestane. @Scalpelexis to pěkně shrnul na předposledním řádku, cituji: To je taková neskutečná NUDA. Naprosto s ním souhlasím. Nic se tam neděje a když jo, není to nic zajímavého. Naprosto celé shrnutí... Kdyby se věnovali příběhu, rozvíjení postav a nedávali všude ecchi a sexuální scény, dopadlo by to lépe. Nulový přínos, nulová zábava, nulové překvapení... 3EP Drop 30 % ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Bohužel i já se musím spíš přidat na stranu těch, kteří toto anime nevidí pozitivně a považují ho spíše za zbytečné, než jakkoli zajímavé. Hlavní problém bych u sebe pojmenoval jménem Lefiya, která si u mě velmi rychle získala pozici nejotravnější anime postavy této sezóny. No a co nového mi tohle anime do světa Danmachi přineslo? Pár nových informací o tom co se děje za všemi těmi událostmi v Orariu, které nebýt posledního dílu, tak by byly absolutně nedostačující k tomu, aby alespoň trochu opodstatnily význam této samostatné série. Nějakou tu akci, která, nebýt tam poslední díl, by byla povětšinou pro mě docela bez šťávy. Zase nějaký ten fanservis, tentokrát hlavně yuri (protože zdejší elfí holky jsou až moc často na holky...), což mi nevadilo, protože fanservisu bylo hodně už v původním Danmachi, takže jsem asi zvyklý. Setkání Bell x Ais tentokrát z druhé strany, což mě i docela bavilo a momenty, kdy se objevil Bell patřili k tomu lepšímu. Opravdu dobrý poslední díl, který měl náboj a hlavně super proslov toho malého blonďatého kluka, který mi nepřišel jako inspirovaný Bellem, ale spíš panem Aragornem. No a dál? Bohužel spoustu otravné Lefiye, kdy jsem měl chuť to někdy až vypnout. Naprosto nudnou první polovinu, během které jsem věděl, co mě čeká, charaktery se skoro nevyvíjeli a Ais měla stále jeden a ten samý bezduchý výraz. Spoustu postav z jedné velké famílie, z které si budu po týdnu pamatovat tak 3. Docela zajímavou záporačku, které jsem místy až fandil... Když si to shrnu vše hezky dohromady, tak Sword Oratoria mi toho nabídla docela málo, mnohem méně než jsem čekal a rozhodně nebyla ani z poloviny tak zajímavá, jak celý ten nápad s pohledem z druhé strany sliboval. 4/10 ()

Galerie (68)

Reklama

Reklama