Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Web Smith (Wesley Snipes), styčný důstojník policejního komisařství v Los Angeles, je povolán, aby vyšetřil vraždu mladé ženy v zasedací síni správní rady jedné japonské společnosti. Tajemným telefonátem naváže kontakt s podivnou přízračnou postavou - s detektivem Johnem Connorem (Sean Connery), o němž se říká, že je pod vlivem Japonců. Web zjišťuje, že Connor je člověk s velkou mocí. Společně pak vytvoří sehraný tým, který bude prověřen až na pokraj svých možností. Čím více pronikají do záhady tajemné vraždy, tím více pronikají jejich krvavá tajemství do nich samých. Každý úder srdce je přibližuje k novému světu a osudové zhoubě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Figu 

všechny recenze uživatele

Klubko asijských frajírků, společně s východně žlutě lízlou Tiou se po dvou letech po Zůčtování v malém Tokiu znovu setkává před kamerou. Ovšem Lundgrena vystřídal Snipes, Brandona Leeho Sean Connery a přidali se ještě taková jména, jako Harvey Keitel či Steve Buscemi. Akční Tokio střídá mysteriózní drama v Los Angeles a mě padá hlava na polštář a užívám si tuto kvalitní kriminálku plnými doušky. Bavil jsem se, jen mi trochu vadilo to nepříjemné natahování děje a pomalejší tempo filmu. Šlo to sfouknout za 90 minut a nic by se nestalo. 65% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tady nehrát ti herci, co tu hráli, a nerežírovat to Kaufman, byla by to nuda na n-tou, jako kdyby točili Grishamovku. Takhle to má aspoň nějakou šťávu, i když ukecanou, na akci dojde až ke konci. Japonci mi z toho vypadli jako pokrytečtí hajzlíci, co říkají něco jiného, než myslí, a děsně se diví, když někdo bere vážně, co říkají, a nepřemýšlí, že to mohli myslet jinak. Jestli je to tak, ani se nedivím tomu množství rituálních sebevražd v té kultuře, protože se tam žije v permanentním klamu, a když se někdo dozví skutečnou pravdu, musí to být jak výbuch papiňáku. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Z kraje osmdesátek a na začátku devadesátek měli Američani z Japonského ekonomického vzestupu regulérní strach. V tuto dobu to totiž vypadalo, že se Země vycházejícího slunce stane technologickou supervelmocí s dominantním kulturním vlivem. Tato vize se přelila do několika filmů, pár knížek, reálií kyberpunku a příruček marketingu. Děj knihy Michaela Crichtona působí jako z blízké budoucnosti, v níž se tato realita opravdu zhmotnila. Philip Kaufman proto vtiskl filmu ambivalentní atmosféru dystopie i přitažlivosti, jíž se mohl pochlubit i Blade Runner. To je ovšem skoro to jediné, co je na něm zajímavé. Pátrání mě nezaujalo a postavy mi k srdci nepřirostly - kromě tajemného Johna Connora. Tahle adaptace měla být údernější. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tvrzení, že Crichtonovy knihy jsou literárními skvosty, by bylo poněkud odvážné. Po převodu na filmové plátno vzniklo cosi, co mohlo stavět na neotřelém námětu o střetu dvou odlišných kultur, nebo na zajímavě nastaveném vztahu vyšetřovatelů. Nestalo se, dvě hodiny kolem vás plyne film, u kterého je vám úplně jedno, kdo vraždil, proč vraždil a jestli ho detektivové dopadnou. Drobným zpestřením je pár akčních scén, které však nemohou probrat diváka z letargie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Hledáš-li vraha, začni od základů.“ (staré japonské přísloví a shodou okolností i úryvek z betonářské příručky společnosti Nakamoto).. Moudry nešetřící kriminální thriller ze specifického kulturního prostředí. Body přinášejí hry na Zvětšeninu, sebevědomý výkon gaidžina Conneryho či mírně xenofobní detektiv H.Keitel, který raději rtuť z teploměru než sushi. Na druhé misce vah je předvídatelnost (Eddieho dílčí imortalita, zapojení senátora), mdlý kopáč Snipes i Kaufmanovy omezené režisérské schopnosti smyté Černým deštěm. Až se Connor-san dozví, že mu během golfu vletěl černý ptáček do otevřené klícky, to bude teprve okota! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Červený supersport Eddieho Sakamury (Cary-Hiroyuki Tagawa) je Vector W8. Jde o automobil americké produkce s osmiválcovým biturbo motorem s obsahem šest litrů a výkonem 650 koní. Dosahoval maximální rychlosti 354 km/h. Vyrobeno jich bylo pouze 17. Ve své době se nové prodávali za 448 000 amerických dolarů, v roce 2013 se jejich cena pohybovala od 389 000 do 1,4 amerických dolarů v závislosti na jejich stavu. (Saur.us)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama