Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnešní Chicago, město špinavé brutálními zločiny a prorostlé korupcí. Čtyři ozbrojení zločinci jsou policií nemilosrdně odpraveni při pokusu o loupež hodně velkého balíku peněz. Skoro nic po nich nezůstane, jen jejich vdovy, kterým zanechají hrozivé dluhy u hodně nepříjemných věřitelů. A právě tyto dluhy, vztek a zármutek náhle osamělé ženy spojí dohromady. Pochopí, že když potáhnou za jeden provaz, dokáží všechno. Promění se na velmi schopnou údernou jednotku rozhodnutou vzít své osudy do vlastních rukou. (CinemArt)

(více)

Recenze (276)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ani ta Gillian Flynn tomu moc nepomohla. Téma (černých) vdov bylo zpracováno mockrát (konkrétně tenhle námět v minulosti dvakrát), popřípadě téma o ženách, jejichž manželé zemřou (jejich či cizím zaviněním a ony se s tím musí vyrovnat - dva severské seriály a český letošní nepodarek), takže zpracovat námět nějak originálně je celkem problém. Politika, bohatí bílí proti chudým černým, ženy (už dávno nás nepřekvapí, že zvládnou utáhnout batoh plnej bankovek) a slabí a zbabělí muži. Špatné to není zvlášť cca poslední půlhodina šlape, ale kromě pár dobrých herců (Farrell, Debicki, netradičně obsazený Neeson) a několika kamerových fines, bych to tentokrát viděl na průměr, pane McQueene. Škoda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $42miliónovTržby USA $42,366,843Tržby Celosvetovo $75,688,155Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Tak toto už Steve McQueen, tak dobre nezvládol. Hromada známych tvári a využitie tak na polovičku. Dejovo to až tak nefunguje, príbeh škrípe, neberie tak ako by mal a herci sú taký ledajaký. Hlavne spojenie Viola Davis a Liam Neeson dosť od veci, úplne mimózne. /55%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Volný umělecký pád Stevea McQueena...průměrný genderově převrácený upachteně feministický heist movie... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁM PRO VÁS OBCHODNÍ NABÍDKU. POKUD SE NEBOJÍTE RISKOVAT. HARRY MI NECHAL PLÁNY NA DALŠÍ DŽOB. JDE O PĚT MILIONŮ.“… /// Hodně postav, ale celkem slušně zvládnutý vyprávění, takže se o nich během děje dozvídáme to, co potřebujeme. Padouch je dostatečně zlej, politik Farrell prohnanej a vdovy uvěřitelně nezkušený. No a jelikož budou muset dokázat, že maj koule, je tady kromě těch jejich životů důležitá i příprava na akci. Ta je potom krátká, ale fajn dramatická. Vono je to celý víc drama než biják vo loupeži. Navíc ten příběh je takovej umírněnej, v poklidu (ale v pohodě) plynoucí… tak jak jsem od McQueena čekal. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej seriál neznám. 2.) Starýho voddělali a máme dluhy. 3.) Kandiduje proti mně černoch. 4.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD

všechny recenze uživatele

Líbil se mi seriál Widows z roku 1983 a tak jsem se těšil na film. Co to ale za hnusné ropuchy obsadil režisér do hlavních rolí, na to se prostě nedá dívat! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen po řadě dramat natočil kriminální Heist Drama o Vdovách, které přišly o manžely kriminálníky, kteří jim zanechali velké dluhy a problémy s lidmi, se kterými nechcete jít do styku. Herecky je film prvotřídní, ale pokud půjdete do kina kvůli Punisherovi či Liamovi Neesonovi nejspíš budete zklamáni, ale pořád je zde skvělý Collin Farrel a solidní ženská sestava s drsnou Violou Davis, Michelle Rodriguez a sexy Elizabeth Debicki, která se mi líbila ze všech nejvíce. Krom herců zaujme i realisticky podaný příběh plný komplikací a jednoho velmi solidního Twistu s pár menšími twisty, slušná kamera a dobře vygradované Heist finále, při kterém jsem místy nedýchal, ale bohužel má film přes dvě hodiny a krom dobrého úvodu a finále toho až tak moc zajímavého nenabídne a já se nevyhnul i hluchým pasážím bohužel. Slušně zvládnuté řemeslo a herecky kvalitní film, ale k srdci mi moc nepřirostl. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Začnem negatívne. Ku koncu je tam viacero blbostí. Prečo by žena nezavolala políciu? Prečo ju nezavolal Duvall? Zas až taký maniakálny magor nebol, aby sa uprostred noci sám púšťal proti zlodejom. Naozaj by len na základe pár fotiek niekto dal vydieračovi kódy od trezoru, v ktorom sú ukryté milióny? Jeden dobrý vtip pozostáva z až priveľkej náhody (ak by v ňom figurovalo napr. číslo 7, tak by žiadny vtip neexistoval). Michelle Rodriguez jediný okamih, v ktorom mala poriadne hrať (plač), nezvládla, síce ma to neprekvapilo, ale aj tak je to smutný pohľad. Občas je to nedokončené, na konci sú voľajako čudne zabudnutí nielen obaja kandidáti a jedna psychopatická matka, ale i „účtovná kniha“. Párkrát postavy konajú nerealisticky (aj keby ten chlap urobil to, čo urobil, tak by sa behom sekundy nezačal k žene, s ktorou strávil väčšinu života, správať ako násilná sviňa). A teraz pozitívne. Vdovy sú napriek čudnému scenáru vďaka réžii a hercom (hlavne teda herečkám) asi jeden z najlepších hollywoodskych filmov roka. Silné postavy, tomu odpovedajúce kvalitné herecké výkony v čele so strašidelnou Violou Davis (ktorá ma bavila už v Solarise v roku 2002), dobre prešpekulovaný scenár a viacero sviežich nápadov (fackovanie, rozhovor natočený mimo auta). Zaujímavo spracovaná atmosféra jedného mesta a jednej štvrte, Chicago začínam mať vo filmoch čoraz radšej všímam si na sebe. Oceňujem i zábavnú rôznorodú žánrovosť, vďaka ktorej sa nenudíte, lebo je to raz heist movie, potom triler, potom dráma a potom dokonca komédia. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"I always said he should burn in hell. But, hey, Chicago'll do." Zhruba celou první hodinu jsem si říkala "panebože, ten McQueen se už úplně zbláznil". Zhruba celou druhou hodinu jsem si říkala "yeah, girl, go get it, shoot that loathsome son of bitch!" Ve filmu se více či méně mihla velká spousta nádherných lidí, pozice nejkrásnějších u mě tentokrát vybojovali Cynthia Erivo a Jon Michael Hill. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ucházející kriminálka, ale chybí tomu větší drajv. Žádná intenzivnější žánrová podívaná se tu nekoná. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Art or wallpaper? McQueen sice chvílemi musí mávat rukama nad okrajem propasti, aby ho motiv ženské pomsty nestáhnul dolů, ale nakonec balanc udrží. Dovolí si své dlouhé statické záběry, nechybí angažovanost (bílé policejní ostrostřelce vyvažují černí bratři mimo zákon), pozorného diváka drobnými detaily „připravuje“ na twist a z herců tradičně tahá nadstandard (odhodlaná Viola Davis, zarputilá Cynthia Erivo, improvizační dialogy táty Duvalla a synka Farrella či výstavní svině Daniel Kaluuya). Vdovy jsou inteligentní, suverénně natočený femini heist thriller, kde muži jsou v podstatě jen zbabělí sráči, co násobí váhu břemene na zádech svých žen (mimochodem, fajn, že se někdo konečně zamyslel, jak jsou bankovky pohromadě těžké). Za poslední dekády chce genderová spravedlnost zpět svůj dluh a filmů podobného ražení bude přibývat.. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

V hávu heist movie by to očividně chtělo být velkou výpovědí o Americe, v níž už staré elity nemohou nic nabídnout, tak se jen zuby nehty drží dosažených pozic nebo si nárokují životy jiných... což se tomu filmu skoro podařilo! Jen by to chtělo všechny ty motivy lépe sevřít, možná za použití méně herců. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Feministický heist okořeněný o kritický komentář na současnou Ameriku. Má to silné momenty, to bez pochyby, ale díky odtažitosti hlavních postav a prakticky neexistujícímu ani nějak budovanému vztahu mezi nimi mě Vdovy nechaly víceméně chladným. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně rasistický a genderově diskriminující film. Žádný bílý muž není bez viny. McQueen servíruje netradiční heist, kde se holky musí zaopatřit samy. Skvělé pulzující Zimmer udává tempo a dámské obsazení válí. Z celé party zaujme nejvíc (a nejen vizuálně) Elizabeth Debicki. Neeson twist neotřelý. Politická linie připomene Špínu Baltimoru. Konec je silně ironický. P.S: Jon Bernthal se tam moc dlouho neohřál (vtip, ha ha). ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

McQueen je solidní řemeslník a jeho úvodní dramatická scéna honičky je ukrutně autentická a skoro až mrazivě realistická. Ale Vdovy nebudou mít valný úspěch. A nepomůže tomu ani fakt, že Viola Davis má charisma a Hans Zimmer tady vcelku obstojně remakuje svůj Synchrotone z Black Hawk Down. Ty monotónní atmosferické syntezátory často připomínají heist klenot Michaela Manna, či The Dark Knight, ale vše ostatní je tomu strašně daleko. Film umí být syrový a dramatický, ale zlomí mu vaz ne moc šikovně uchopený a hlavně zbytečný zvrat ala béčkové devadesátky, který to vlastně posílá do kopru a většina vážnosti je v tu chvíli pryč. Žádná sonda do podsvětí Chicaga, žádná óda na ženskou bojovnost a odhodlanost. Jen další normáíní kriminálka, kde tentorkát hrajou hlavní roli bábovky a chtějí být brány vážně. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pár let to trvalo, ale Steve McQueen je zpátky s novým bijákem a je to mnohem větší pecka než 12 let v řetězech (nechápu opomenutí na Oscarech). Widows je skvěle zrežírovaný thriller a je potřeba zdůraznit, že nikoliv akční thriller. Což je podle mě trošku škoda, ale takhle to zkrátka je. Stejně tak, že Jon Bernthal je ve filmu ve dvou scénách a Liam Neeson na tom není o moc lépe. Což ale bychom od filmu z názvem Vdovy tak trochu mohli čekat, když hrajou manžele. Dokonce ani ten Farrell, i když je tu z mužské části nejdéle, tu úplně nekope první ligu (když už, tak si to neskutečně dává Daniel Kaluuya, který hraje tak odpornou postavu, že jsem ho chtěl ihned nechat zabít ošklivou smrtí), tady vládne pevnou rukou Viola Davis, která prostě tu nominaci urvat měla, je naprosto neskutečné, co tu předvádí. Tohle se prostě musí zažít. Výborný film pro náročné publikum, zdejší pokleslé hodnocení je mi záhadou...8/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rodák z Londýna Steve McQueen si udělal jméno minimalistickým Hladem i následným Studem, který nabídl pohled na všudypřítomné vyprázdněné životy. Dramatem 12 let v řetězech se pak ovšem stal tak trochu děvkou továrny na sny. Teď zklamal podruhé. Místy opravdu hodně. Vdově po šéfovi gangu jde totiž v prohnilém Chicagu o kejhák, ten ji nicméně nechal návod, jak se problémů zbavit. Vrátit balík peněz a pomoci nejen sobě do nové kapitoly života. Špinavou práci nevykoná sama, žádnou expertkou z oboru se ovšem nestane ani ona, ani další truchlící dámy. A je jedno, jestli jsou dvě nebo čtyři. Prostě to nefunguje a o nějakém zajímavém vývoji postav nemůže být řeč. Občas si sice rýpneme do současné nálady v USA, ale ani tady to není na nějaké oslavy. Jede se na jistotu, zvraty a překvapení spíš ruší. Příjemných (syrových, temných) momentů, které se vymykají, je zoufale málo (třeba ten s vozíčkářem). Prostě pár ztrápených záběrů na ovdovělé hrdinky, absolutně nulové emoce a vztahy mezi nimi a vzápětí pár milionů v taškách po snadné loupeži. Něco je špatně!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ambiciózních 12 let v řetězech mě onehdy příliš neoslovilo, ale Vdovy jsou úplně jiná záležitost. Takové množství postav, které jsou tak dobře napsané a zahrané, nejsou zbytečné a je vyloženě radost je sledovat, jsem v jednom (novém) filmu už nějakou dobu neviděl. A když je jejich příběh zajímavý, napínavý, dobře natočený a navíc má čím překvapovat (a překvapuje), tak není co řešit. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Knížky jí slušej víc než tohle ubulený televizní drama s několika postavama, ke kterým si ani v jednom případě nemůžu vytvořit jakýkoliv silnější divácký pouto. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca kriminálka s presahom a ďalší dôkaz toho, že z McQueena rastie veľký režisér. Obsadenie lahôdkové, formálna stránka takisto, akurát scenár si mohol odpustiť jeden zbytočný zvrat (alebo ho aspoň lepšie využiť). 9/10 ()

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

18.12.2018

Nové romantické drama Ammonite režiséra Francise Leeho (Na konci světa) našlo hlavní herecké hvězdy. V milostném příběhu o dvou ženách odehrávajícím se ve 40. letech devatenáctého století si zahrají… (více)

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

05.11.2018

Steve McQueen (12 let v řetězech) čerstvě dokončil zlodějský thriller Vdovy, který momentálně sbírá nadšené ohlasy kritiků, zároveň už si však oceňovaný tvůrce připravuje svůj další film. Režisér… (více)

Reklama

Reklama