Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnešní Chicago, město špinavé brutálními zločiny a prorostlé korupcí. Čtyři ozbrojení zločinci jsou policií nemilosrdně odpraveni při pokusu o loupež hodně velkého balíku peněz. Skoro nic po nich nezůstane, jen jejich vdovy, kterým zanechají hrozivé dluhy u hodně nepříjemných věřitelů. A právě tyto dluhy, vztek a zármutek náhle osamělé ženy spojí dohromady. Pochopí, že když potáhnou za jeden provaz, dokáží všechno. Promění se na velmi schopnou údernou jednotku rozhodnutou vzít své osudy do vlastních rukou. (CinemArt)

(více)

Recenze (276)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

příběh neměl šťávu,negradoval v napětí což by jeden čekal.Dorazili to tím ,že dát na kameru filtr a ještě k tomu v noci,za deště a nechat v tom kmitat černošku...ještě že podle očního bělma šlo rozeznat kde má obličej.Tyhle nové akčňáky to je taková bíííída.Celkově bylo očividné že ta práce nikoho nebavila. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Dej, ktorý by sa v pohode skrátil na jednu epizódu nejakého krimi seriálu, tu natiahli na 2 otravné a zbytočné hodiny (kurňa, načo tam bola tá dejová linka s volebnou kampaňou?). Ku koncu to vyzeralo, že by ten záver mohol mať poriadne gule, no tvorcovia filmu nakoniec zatiahli ručnú brzdu. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem původní seriál, takže nemůžu srovnávat. Film je ale spíš psychologickým rozborem vztahu ženy-muži, kdy muži jednoznačně prohrávají, vztahů mezi bílými a černými, kde prohrávají obě strany, a náhlednutím do politického podhoubí, kde jsou jen bezpáteřní bídáci a ještě větší bezpáteřní bídáci. Ale jinak se mi to moc líbilo. Role obsazeny atypicky, zvláště Daniel Kaluuya je skvělý. Leccos zůstává nevyřčeno, to se mi také líbí, a vedení kamery je neotřelé. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Naneštěstí se film snaží zahrnout příliš mnoho témat, méně by bylo více. Na heist movie příliš pomalé a nezábavné, na sociální drama poněkud povrchní. Nebýt poslední třetiny, dal bych i méně. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Za mě dobrý. Holky si nehrají na drsňačky, herecky je to zmáknuto suprově. Škoda, že M. Rodriguez už se jen těžko věří, že to s bouchačkou moc neumí a její sen je vést obchod s oblečením. Ne, to zlehčuji. Pro mě originální námět, skvělé výkony krom holek samože, tak C. Farrella a R. Duvalla. DObrá hudba, akce akorát. Film jako celek funguje a nenudí ani chvilku. Velmi silné 3*. Jednou stačilo. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Možná cíleně natočeno pro ženy. Ale ještě tam vecpat jako třetinu stopáže špinavě politickou linku, to si dali vyšší laťku, než co zvládli. ()

kamil.i 

všechny recenze uživatele

McQueenove filmy sú charakteristické konfliktom individuality so spoločenskou normou, ktorý vyústi do absurdných, až brutálnych momentov. Všetko je to zaznamenané dlhými zábermi bez strihu, ktoré nie sú samoúčelné, ale niečo symbolizujú alebo vám aspoň nepríjemne zalezú pod kožu. Zbožňujem jeho réžiu. Vo Vdovách sa McQueen ubral trošku iným smerom a to nielen po remeselnej stránke. Zásluhu na tom má zrejme spolupráca s Gillian Flynnovou a americkým štúdiom. Na prvý pohľad sa môže zdať, že ide o žánrový počin (heist thriller). Nie je tomu tak. Zameriava sa skôr na vykreslenie rôznych sociálnych skupín, ich životných podmienok a vzťahov medzi nimi. Rozbor jedinej hlavnej individuality tu nemá miesto. Film nám servíruje takmer vedeckú analýzu spoločenských vrstiev (skrz sociálne triedy, etniká, postavenie žien), no spôsobuje to, že hlavný príbeh ide miestami do úzadia. Pocítiť to hlavne v závere, keď sa konečne rozbehne poriadne nadupaný ženský heist, no dlho nepotrvá a my by sme chceli vidieť viac z tohto žánru v režisérovom podaní. Vdovy rozhodne nie sú klenotom v tvorcovej filmografii, no predstavujú veľmi príjemné osvieženie dnešnej tuctovej filmárčiny a mňa ako McQueenovho fanúšika potešili. ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

K ženským postavám jsem si nevytvořil vztah a celé mi to přišlo poměrně vykonstruované a nezábavné. ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Natahované jako vařená nudle. Unylé, bez atmosféry, emocí a grifu, který je u takového žánru zapotřebí. Celé to působí tak nějak jednoduše, nedotaženě. Tohle bych od McQueena nečekal, velké zklamání. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

V podstatě dosti nudné, možná kdyby byl film kratší, tak by to bylo lepší. Herecky dobře zvládnuté, ale z mne chybělo napětí a víc akce. 50% ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Za prvé Elizabeth Debicki je prostě kočka... za druhé je to pěkné drama a krásně to plyne... za třetí parádní dramatická hudba... a za čtvrté záporák měl koule, jako fakt se toho nebál ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem po scenáristické stránce trochu větší odvaz, ale i tak neodcházím z kina zklamaný - jako kdyby Gillian Flynn měla prostoru minimum. Viola je výborná jako vždy a zbytek castu příjemně sekunduje. Kdybych mohl, udělal bych rozjezd svižnější. 80% ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Poněkud naruším prozatímní hodnocení, ale nemůžu jinak. Tohle byla totiž těžká nuda. To pak zaručilo, že moje pozornost nebyla zrovna nejsilnější. Přitom já nevím. Popisek filmu slibuje celkem velkolepou podívanou s nabušeným příběhem. Výsledek ovšem nefunguje. U snímku se zdá, že se snaží slepit několik žánrů, ale toto počínání je dosti nekonzistentní. Obecně mám rád, když se díla vhodně kombinují, ale tady si nejste jisti, zda sledujete jakési vícevrstvé sociální drama nebo krimi thriller. Do toho se možná ozývají náznaky komediálních snah. A ne, nefunguje to. Je možné se dočkat i jednoho zvláštního plot twistu, který taktéž moc nefunguje. Především má dosti podivné vyústění. Ne. Nechci spoilerovat. To potom posuďte sami. Dále snímek nabízí řadu dějových linek, které se navzájem proplétají. Ovšem mně se jeví, že jako jednotlivé nejsou dostatečně uzavřené. Dále bych chtěl zmínit kameru. Záběry se občas jeví jako silná stránka filmu, ovšem i ty mají své nedostatky. Hlavně u jejich provedení často hledám opodstatnění. Například je tu scéna, kdy Farrell jede se sekretářkou autem, přičemž je snad dvouminutový záběr na zatemnělé čelní sklo, zatímco se za obrysy auta mění scenérie. Možná tu už řeším blbosti, pouze tím však poukazuji na jisté podivnosti. Tento snímek je rovněž tak nudný a nedotažený, že je to snad první počin s Zimmerem, kterému dávám 2 hvězdy. Hans tu příliš velký prostor nedostal. Dokonce až v půlce filmu jsem si vzpomněl, že hudbu skládal on. Jaká to tragédie! :-) Za jediný vyčnívající prvek považuji herce. Všichni se velice snaží. Farrell a Neeson představují zaručenou kvalitu, ačkoli obrovský prostor také nezískali. Z ženského ansámblu akorát zvláště zmíním mou oblíbenou Elizabeth Debicki. Co se týče pochybností a podivností, by toho bylo možné říci mnohé, ale já to tu ukončím. Jak jsem tedy zmínil - 2 hvězdy. The End ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen natocil velmi zaujimavy a vymakany thriller s prvkami dramy,ktory ma dobre herecke obsadenie,zapletku,ktora zaujme a najviac na mna zaposobila kamera,dej filmu je spracovany v pomalsom tempe,ktore sa postupne stupnuje a urcite stoji za rec i zaver,fajn,spokojnost...:-) ()

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

18.12.2018

Nové romantické drama Ammonite režiséra Francise Leeho (Na konci světa) našlo hlavní herecké hvězdy. V milostném příběhu o dvou ženách odehrávajícím se ve 40. letech devatenáctého století si zahrají… (více)

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

05.11.2018

Steve McQueen (12 let v řetězech) čerstvě dokončil zlodějský thriller Vdovy, který momentálně sbírá nadšené ohlasy kritiků, zároveň už si však oceňovaný tvůrce připravuje svůj další film. Režisér… (více)

Reklama

Reklama