Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnešní Chicago, město špinavé brutálními zločiny a prorostlé korupcí. Čtyři ozbrojení zločinci jsou policií nemilosrdně odpraveni při pokusu o loupež hodně velkého balíku peněz. Skoro nic po nich nezůstane, jen jejich vdovy, kterým zanechají hrozivé dluhy u hodně nepříjemných věřitelů. A právě tyto dluhy, vztek a zármutek náhle osamělé ženy spojí dohromady. Pochopí, že když potáhnou za jeden provaz, dokáží všechno. Promění se na velmi schopnou údernou jednotku rozhodnutou vzít své osudy do vlastních rukou. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Jasné. Hele, já to nemůžu úplně srovnávat, protože jsem až "porevoluční" dítě. Ale i tak už vnímám za tu dobu dost změn. Nicméně mi pořád přijde, že je to krásné město  (náměstí je víceméně beze změn - zbytek záleží dost na konkrétní části města). A o kině se nemusíme ani bavit :D

Je tu klasicky Krrrr!!! (což asi myslíš). Vyjma IMAXu je to jediné kino, kde přehraješ 70mm formát (občas je na festivalu právě nějaký 70-kový Nolan nebo Tarantino). Navíc se tam momentálně instaluje ATMOS. To mně osobně přijde přes koronu jako riskantní investice, ale aspoň nemusí zastavovat kino přes samotnou rekonstrukci. Tak snad jim to vyjde.

Právě kvůli našemu kinu jsem pak pocítil "velikostní šok", když jsem byl poprvé v multiplexu. Jsem si říkal, jak to plátno mohou mít tak malé :D Co vím, tak právě před nástupem multiplexů se tady jezdilo do kina dost často i z Ostravy.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Nevka

V Krnově jsem byl pečený vařený v osmdesátém šestém. Mám na to skvělé vzpomínky. Pak jsem se tam byl podívat po nějakých deseti letech, ale skoro všechno už tam bylo jinak. Holt, do jedné řeky...

No a naposledy jsem tam pak pobyl dva dny na tom filmovém festivalu, co tam máte. To bylo zhruba 12 nebo 13 let zpátky. Ale do kina jsem se z hospody nedostal. :-) Ovšem v tom osmdesátém šestém jsem tam byl v kině na Otec a otec (a ještě možná na něčem).

na příspěvěk reagoval Nevka

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Jo, vím, že by to měl být oficiální název. Ale s polštinou jsem nepřicházel do dostatečně pravidelného styku, abych si byl jistý, jestli si název pamatuji dobře :) Druhá věc potom byla, že dost lidí sem umisťovali i "za trest". Bruntál je toho například zářným příkladem (i když já sám jsem z Krnova).

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Nevka

Je to jednoduché. Jelikož Československo bylo na druhém místě v lezení do sovětské prdele (hned po NDR), bylo tady v televizi téměř absolutní houby. Alespoň tedy v porovnání s Poláky, jejichž televize byla z naprosto jiného světa. Viděl jsem tam (krom mnoha jiného, o čem jsme si tu mohli nechat akorát tak zdát) např. skoro všechny zásadní filmy tzv. nového Hollywoodu. Plus jsem se za těch plus mínus dvacet let let pravidelného sledování polské televize zcela podvědomě naučil dokonale rozumět polštině, ač na rozdíl od většiny Slezanů (tím myslím skutečných Slezanů, ne lidí, kteří se sem v 50. a 60. letech přistěhovali ze všech koutů země za prací v dolech a ocelárnách) nemám mezi předky, dohledatelnými až do 18. století, žádné Poláky.

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Jasné, já odepisuji iWoman, která psala 7 minut přede mnou. Ale je možné, že to na základě toho někdo ihned přidal :D Já ta léta nezažil, takže to znám jen z vyprávění, ale jo. Polská televize "tady" pouštěla na tu dobu snad nejzajímavější pořady (jsem taky ze Slezska). Většinou slýchám o tom, jak po desáté dávali "Szczęki". Snad je to opravdu oficiální překlad Čelistí do polštiny. Lépe si to nepamatuji :D

na příspěvěk reagoval Mr.Apache, Mr.Apache

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

V době, kdy jsem ten příspěvek psal, tedy 13.6., nebylo nikde nic. Ani tady a myslím, že dokonce ani na IMDb. Což mě zaujalo, protože seriál se stejným námětem i názvem byl docela velkým hitem koncem 80. let. Minimálně alespoň u nás ve Slezsku, kde jsme chytali polskou TV.

Tak jsem si říkal, že je zvláštní, že ho v souvislosti s tímhle filmem nikde nezmiňujou.

V každém případě, rozdíl v přijetí Vdov bude v době, kdy ženská akční týmovka už nikoho ničím nepřekvapí, jistě mnohem vlažnější než tenkrát, kdy to působilo naprosto originálně.

na příspěvěk reagoval Nevka

iWoman

iWoman (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Neuniklo, snimok je zalozeny na serialy z 80tych rokov. Je to uvedene na wikipedia aj imdb len csfd to nespomina.

na příspěvěk reagoval Nevka

Alementina

Alementina (hodnocení, recenze)

Atmosfere filmu je pěkná, prostě McQueenuv styl, ktery se mi tak moc libil ve Studu, ale ta pokulhávající logika mně teda hrozně štvala.

Rewol

Rewol (hodnocení, recenze)

DamonS

Súhlasím s tebou. Akurát som išiel do "diskuze", že tu napíšem o úplne zbytočnom filme, ktorý sa neoplatí ani pozrieť...

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Už mi z tím psem fakt lezla na nervy... Film o ničem. 

Záporak ale, dobrej... Vdovy však totální úlet. 

Hrozná nuda. O_o 

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

Mě se to líbilo - celou dobu jsem hlavním hrdinkám fandil a L. Neeson jako (nezvykle) padouch skvělej ... 

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Existuje seriál (přibližně z 80. let), který má (pokud mě paměť neklame) úplně stejný název i příběh.

Jak to, že o tom v souvislosti s tímto filmem není nikde ani zmínka? Nebo mi jen něco uniklo?

na příspěvěk reagoval iWoman

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Nejen zajímavý, ale výborný trailer. Nic jsem o filmu do teď nevěděl, náhle je sakra vysoko v indexu očekávání. Herecká elita v čele s Violou, Carrie a dalšími.. Už jen kvůli tomu. Konečně ženský film, kde zřejmě nepůjde jen o kvóty.

Bad Guy

Bad Guy (hodnocení, recenze)

 Že by hrál Liam konečně ve slušném filmu? :-) Ale jo, obsazení vypadá super :-D

Uživatel Eržik smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

18.12.2018

Nové romantické drama Ammonite režiséra Francise Leeho (Na konci světa) našlo hlavní herecké hvězdy. V milostném příběhu o dvou ženách odehrávajícím se ve 40. letech devatenáctého století si zahrají… (více)

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

05.11.2018

Steve McQueen (12 let v řetězech) čerstvě dokončil zlodějský thriller Vdovy, který momentálně sbírá nadšené ohlasy kritiků, zároveň už si však oceňovaný tvůrce připravuje svůj další film. Režisér… (více)

Reklama

Reklama