Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 1938. Soukromý detektiv Philip Marlowe je v Los Angeles stejně neklidný a osamělý jako vždycky a obchody jdou trochu pomalu. Pak se objeví nová klientka: mladá, krásná a draze oblečená Clare Cavendishová, dcera hollywoodské herečky a ikony filmového plátna Dorothy Quincannonové, která chce, aby Marlowe našel jejího bývalého milence, drogového dealera a lháře jménem Nico Peterson. Pátrání Marlowa zavede do klubu Corbata, exkluzivního střediska a doupěte nepravostí pro bohaté a mocné Los Angeles, které vede Floyd Hanson, zdánlivý pilíř společnosti, ale strážce špinavého podsvětí, které se skrývá uvnitř. (Canal+ Action)

(více)

Recenze (26)

tron 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že noir atmosféra USA 30. rokov 20. storočia je vystihnutá dokonale (výprava, kostýmy, slovník a správanie postáv, zbrane, automobily...) a kto iný mal stvárniť legendárneho súkromného detektíva, ak nie tvrďák Neeson? Ale v scenári som sa striedavo strácal a striedavo ma nudil. Užil som si skôr jednotlivé scény, než film ako celok. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ach jo, v případech jako je tohle se mi fakt těžce stýská po klasickém filmovém materiálu. Snažit se napodobit dobový look levným filtrem fakt není dobrá cesta, to už je snad lepší se na vizuál evokující doby dávno minulé vykašlat úplně jako to udělal Michael Mann... ne, to kecám, to bylo taky hnusné. Obzvlášť to bolí při vzpomínce na nedávný nádherný Babylon. Mimo vizuál je to ale docela fajn nirovka - ke Neesonovi tohle sedí mnohem víc než aby se pořád pokoušel hrát v akčních filmech. Taken před patnácti lety bylo super, ale měl by si přiznat že v sedmdesáti už na to fakt nemá. 7/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Počuli ste niekedy termín "nothing movie"? Ak áno, tak "Marlowe" tieto dve slovíčka spĺňa absolútne do bodky. Toto je pokus urobiť noir thriller, ktorý je však vo výslekdu ako veľmi zlá záhada od Agathy Christie, z ktorej niekto chuderu Agathu ešte vyhodil a miesto toho k tomu posadil nejakého netalentovaného nímanda. Neviem čo reálne k tomuto filmu povedať, lebo je to taká neskonalá a nekonečná nuda, že to je asi jediné slovíčko, ktoré k nemu mám. Príbeh nás nevie vtiahnúť do deja, atmosféra je nulová, záhada neskutočne nezaujímavá a jediné čo na filme celkom stojí za to je Adewale Akinnuoye-Agbaje, ktorý vyzerá, že ako jediný vie dať svojej postave trochu energie. Neeson je okey, ale myslím si, že v mnohých predošlých projektoch dal skutočne viac života. Neviem vôbec čo viac povedať. Toto je proste podprimerný, nudný noir thriller, ktorý v sebe nemá ani len štipku atmosféry alebo záujmu. Myslel som, že pri tom zaspím. Hodnotenie: C- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Atmosféra a hudba sa celkom vydarili. A podarilo sa pritiahnuť aj nejaké osobnosti. Ale ako chceš neiritovať diváka, keď z Diany Kruger urobíš na šeptavú mršku, že jej chcete podať hašlerku, lebo pôsobí akoby mala niečo zaseknuté v krku? A prečo Neesonovi zas dávate tie pasáže, kde sa zase bije, hoci už fakt chlapík pôsobí ako v imobilnom záseku? Film je inak kvôli pomalým dialógom dosť rozťahaný a nemá problém uspať. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pomalá uondaná retro detektívka s TV lookom, ktorú nezachráni ani Neesonov chraplák a pár ďalších dobrých hercov vo vedľajších úlohách. 4/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Marlowe měl všechny předpoklady pro to být solidní dobovou detektivkou říznutou noirem, ale bohužel se to nepovedlo. Samotný případ je ok, ale celou dobu mě na to filmu něco iritovalo a já sem nebyl schopný identifikovat co. Jestli to bylo vlažné tempo, díky kterému se to celé dost vleče a nebo divně napsané dialogy, kdy to občas působí, že postavy odpovídají na repliky, které ale někdo vystřihl. Slušně promrhaný potenciál...40% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Mám celkem rád Liama, a i filmy ze starší doby. Překvapivě ale jen málokdy jsem schopen dát takovým filmům víc jak tři průměrný  hvězdice. Tenhle je navíc spíš dost nudnej, přízemní, a nijak překvapivej a napínavej. Vlastně přesně zapadající do tvorby mého nočního přízraku od doby, co jsem viděl film Crying game. 40%. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Ak žije, máte na krku vraždu.“ – „Budeš to stále opakovať?“ – „Chápem, že tá posledná vec, ktorú si na vraždách želáte, je vyšetrovať vraždu.“ Marlowe je vizuálne krásna dobovka. Od kamery, cez kostýmy, rekvizity, autá až po atmosféru končiacich sa 30. rokov. Liam Neeson pasuje do hlavnej úlohy ako riť na šerbeľ. Lenže, vo výsledku je to strašne rozťahaný a nudný film, ktorý si znovu rozhodne nepozriem. 40 % ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Mno, celkem hezky natoceny, ale nejak to nebylo ono. Tohle Neil nejak provaril. Nuda bez barvy a zapachu. Druhej Chinatown rozhodne necekejte...slabsi prumer. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, výprava, kostými, styl, vizuální podoba, to vše Marlowe nabízí ve skutečně vysoké a přesvědčivé kvalitě, srovnatelné klidně i s daleko nákladnějšími produkcemi. Jenže co je to platné, když celý případ je tak neuvěřitelně nudný, že sledovat ho od začátku až do konce je ryzím utrpením. Jednak to má strašně, ale fakt strašně pomalé tempo, jednak je celé to vyšetřování neskutečně nezáživný, nenápaditý a kostrbatý, dále tomu chybí úplně gradace a ani pointa není vůbec zábavná, či jakkoliv jinak zajímavá. Žádné pozitivum jinak nepřináší ani jednotlivé postavy, a to včetně samotného Marlowa, jehož detektiv nepřináší nic zvláštního, ani ojedinělého, a co se týče obsazení, tak ani to nic nezachránilo, a to přestože Neeson v ústřední roli není vůbec špatný, a řekl bych, že po delší době zas konečně zvolil vzhledem ke svému věku adekvátní postavu. Marlowe zkrátka sice představuje po technické stránce výraznou podívanou, ovšem co se týče zápletky, tak to je jeden obrovský průser, kvůli kterému je rozhodně lepší tuto podívanou úplně ignorovat. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Jak může být z noir vyšetřování Philipa Marlowa taková utahaná nuda s hrozným střihem, dialogy a divným koncem? Neil Jordan v plné parádě ukazuje, jaký je to matlal. Neeson sice změnil žánr z akce do krimi, ale že by šlo o dobrý krok, to se říct nedá. V kinech Marlowe prošuměl bez většího diváckého zájmu. 2* ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Víc jak stominutová otrava s nekonečnýma dialogama a nudným rozuzlením. Je fajn, že Liam Neeson aspoň jednou vypadnul ze škatulky neohroženýho akčního hrdiny ovládající bojový sporty, ale toto se nepovedlo. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Hercule Poirot je proti tomuhle akční trhák. Pomalé je to mimořádně, nudné, furt tam cosi kecají, ale z toho je naprostá většina úplně zbytečná. K tomu šnečí tempo a na konci pofiderní finále. No, na hranici odpadu. (13%) ()

cerdax2 

všechny recenze uživatele

Ikdyz ma film jen necele dve hodiny, tak se neskutecne tahne az nudi. V celem filmu neni jedna sympaticka postava, no mozna snad ridic :). 40% ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Film byl příliš chandlerovský a příliš inteligentní na diváky, který se topí blahem nad Avengers, Johnem Wickem nebo úděsně rasitickou Wakandou. U takového tento film vždy propadne, bez ohledu na to, jak skvěle Raymonda Chandlera převyprávěl do pohyblivých obrázků, bez ohledu na řadu skrytých vtipných hlášek, na herecké obsazení, výborný vizuál i samotné rozuzlení příběhu, který ukazuje Ameriku předválečných let z jiné strany mince a je otázkou, zda to byla ta druhá, nebo možná až ta třetí. Normálně je to za tři, ale s ohledem na nepochopení zde viditelné, dám z trucu 4 hvězdy, protože jinak se tohle už nebude točit a zbude na nás Seno a pár facek, Maléry pana účetního a škváry politické korektnosti a genderovské "vyváženiny", kdy na té váze rozum padá do nebetyčných hloubek zapomnění. ()

Reklama

Reklama