Reklama

Reklama

Phoenix Forgotten

Trailer

Obsahy(1)

V roku 1997 sa na oblohe nad Phoenixom objavili zvláštne svetlá. Mnohí odborníci označovali úkaz za dôkaz o invázii mimozemšťanov, ale vláda túto teóriu poprela. V rovnakom čase sa stratila trojica kamarátov, ktorí chceli skutočnosť preskúmať. Po dvadsiatich rokoch sa sestra jedného z nich rozhodne odkryť pravdu o záhadnej udalosti. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jo, tak jsem bohužel dostal přesně to, co jsem čekal. Teda ne, nečekal jsem, že se tam vlastně nic nestane. Upřímně, ty 2* dávám jenom kvůli perfektně mystickému "úvodu" (já z toho filmu měl pocit,že je snad celý jenom úvod), ve kterém se dozvídáme o podivném zmizení tří studentů a celý film je o tom, jak sestra jednoho z nich vlastně jenom dělá rozhovory a sestřihává videa z bratrovy nalezené kamery. SPOILER Ona se ani do žádného nebezpečí vůbec nedostane, nic nevyšetřuje, jenom pak najde nějakou druhou kameru, kde je natočený to, co se těm třem stalo, samozřejmě není nic vidět. KONEC SPOILERU. Ten začátek fakt nějak působí, ovšem potom to začne být jenom nudné, kdy člověk čeká, jestli z toho bude něco zajímavého... a ono to naprosto splní očekávání, žádný zvrat se nekoná. Takže to je jenom další naprosto obyčejné a ničím nezajímavé found footage. Zlatý Gracefield Incident, ten i přes ty nelogičnosti do tohohle subžánru měl na to dát do něj i něco nového, včetně zvratů. 2* ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pokus o shockumentary s ufónskou témetikou, spracovaný "F.F." štýlom, z ktorého sa dalo vyťažiť omnoho viac. Prvá hodina žiadna sláva, samé vysvetľovačky, nič mimoriadneho sa divák nedočká. Skutočne možno doslova hodinu preskočiť, lebo až záverečná dvacka ponúka čo to z nápaditosti tvorcov, ktorí sa konečne snažia nejak zaujať, no atmosferické pasáže zas tak atmosferické nie sú, po vizuálnej stránke toho mohlo byť taktiež ponúknuté viac. Viem, že to z mojich úst doposiaľ vyznieva negatívne, ale ja mám túto "kidnap" tému rád, spracovanie je maximálne vhodné, nakoľko sa snažia vyvolať dojem reálnosti, a tak tie dve z môjho pohľadu zrejme zaslúžené. Dlho tu totiž nič také nebolo ... - 35% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Není to zle natočený FF, ale ten scénář je na tak atraktivní téma nezajímavý a plný UFO klišé. Gradačně je to navíc nezvládnuté, divák se stejně nic nedozví a tedy pokud diváka už omrzel ten typ filmů, kde se jen třepe kamera a není nic pořádně vidět, tak ho Phoenix Forgotten rozhodně neohromí, protože nemá nic navíc. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V roku 1997 sa na oblohe nad Phoenixom objavili zvláštne svetlá. Mnohí odborníci označovali tento úkaz za dôkaz o invázii mimozemšťanov, ale vláda túto teóriu poprela. V rovnakom čase sa stratila trojica kamarátov, ktorí chceli tento úkaz preskúmať. Po dvadsiatich rokoch sa sestra jednej z troch stratených osôb rozhodne odkryť pravdu o tejto záhadnej udalosti. - Na to, aký to malo slušný rozpočet a na to, že to išlo do kín v USA, pomerne výrazné sklamanie. Námet je perfektný a na neopozerané tváre sa pozerá dobre, ale je to pokazené tým, že sa tu nič neukázalo a keď prišlo na hororové sekvencie, boli tu ukázané tak maximálne prihlúpnuté svetelné efekty a hlboké zvuky, čo je tou najhoršou volbou u tohto druhu hororu. Mne Found Footage forma u hororov nevadí, ale tu bola kombinácia záberov z prítomnosti a záberov starých dvadsať rokov, čo pôsobilo hrozne. Ďalším negatívom je absolútne amatérska chyba, kedy tvorcovia do Found Footage konceptu pridali hudbu, čo je úplne nelogické. Keď nad tým tak rozmýšlam, tak tento horor zachraňuje naozaj len tá velmi zaujímavá a podmanivá téma a to, že tento subžáner je v rámci hororu jeden z tých slabších. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Phoenix Forgotten“ je found footage klasického ražení, tedy natočit snímek za co nejmenší cenu a pokusit se na tom alespoň trochu vydělat. Já neříkám, že to nemusí být v některých chvílích zajímavé, ale když dojde k odhalení a následují další scény, zjistíte, že je to prostě ohraná nuda a nic zajímavého na vás nečeká. A pokud se tvůrci nebudou snažit, aby to opravdu zajímavé bylo, bude to vždy stejná nuda. ()

Reklama

Reklama