Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza (M. Stehlík) je šikovný mládenec a navíc silák, který se ničeho nebojí. Přesto si ve své vesničce nedokáže najít kamarády, i děvčatům je jenom pro smích. Proto se raději vypraví na zkušenou do světa. Nevyleká ho hastrman, přemůže i strach z čertů na zámku a vysvobodí krásnou princeznu (J. Boušková), kterou dostane za ženu. Nebojácný Honza se skutečně vyleká, až když se mu v lese princezna ztratí. Když ji opět najde, je bohatší o zkušenost, že ztráta milované osoby je to nejhorší, co může člověka na světě potkat. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Honza hrdina vyhnal prase z komína a housenky ze zelí, aby všichni věděli, že je hrdina.." ;) Vilík Nebojsa, Prostřená Boušková v paruce, jakou svět neviděl, a Vlasta Janečková s jedním ze svých nejslabších pohádkových kusů.. Taková šmudla !! A překvapivě bez knírů..;) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Honza v podani Milana Stehlika dal cele pohadce korunu.-). Silene zpracovani i na rok vyroby. Jedine pozitivum vidim ve stopazi. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Černobílá totálně kulisová pohádka o Honzovi nebojsovi a o tom, jak se chtěl naučit bát. Honza se nebojí vůbec ničeho, to mu však v životě přináší trable. Potká však babičku, která mu poradí zajít si do starého mlýna, kde straší hastrman. Tam však opět nepochodí. Pak se setká na zámku s čerty, ale ani ti ho nevystraší. Jenže díky tomu vysvobodí princeznu, stane se králem a vezme si princeznu za ženu. A také díky princezně se nakonec naučí bát. Dnešním dětem možná bude chybět barva obrazu, ale jinak jde o velmi milou a podařenou pohádku bez jakýchkoli slabších, ale také výraznějších stránek. Hudba: Zdeněk Marat ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kulisy, ve kterých se pohádka natáčí, jsou vskutku k smíchu. Například stromy jsou namalované na plátně a třepotají se, když kolem nich v úvodní scéně Honza prochází. Vodník je pak namaskovaný víc jak klaun na obličeji než vodník. A dosud nepoznaný strach zaznamená Honza v situaci, která mohla být dovedena trochu víc do krajnosti. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Já tady mám co dělat!" "To věřím, vyhánět lidi od poctivé práce spod jejich vlastní střechy!" Nebojsa Honza Stehlík je tŕňom v oku rovesníkom kvôli absencii strachu a tak sa vyberie do sveta, aby si nejakú tú fóbiu vybudoval. Nedarí sa mu to s vodníkom Bruderom v strašidelnom mlyne, ani s čertami (role pekelníkov si tu zopakovali Mareš a Nesvadba z o štyri roky staršej rozprávky Čert a Káča) v zakliatom zámku a nakoniec príde strach z úplne iného zdroja, než čakal. Milá krátka rozprávka v maľovaných kulisách s princeznou Bouškovou v blond parochni. Tri hnáty s kalichmi. "Když už se utkáš s nějakým tím strašidlem, hleď aby z toho měli i jiní užitek." ()

Reklama

Reklama