Reklama

Reklama

Hladová řeka

(amatérský film)
Krátkometrážní / Horor / Mysteriózní
Česko, 2017, 9 min

Obsahy(1)

Anita (Nikola Minářová) se spolu s majitelem půjčovny loděk Tomem (Tomáš Mann) vydává hledat svou sestru, která zmizela v mrtvém přehradním rameni. Odlehlá část vodní nádrže je proslulá podivnými tragédiemi... (choze)

Recenze (23)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Za tento mrzký hororový kraťas by se musela stydět i stará Blažková. Chápu, že režisér postrádá jakýkoliv hororový talent a absolutně netuší, jakým způsobem budovat atmosféru, ale copak se na výslednou verzi svého pahororu před jeho neuváženým vpuštěním do virtuálního prostoru ani jednou nepodíval? Hladová řeka měla být založena do šuplíku a promítána výhradně pro pobavení rodiny či přátel. Po všech směrech amatérská a místy až nechtěně parodická podívaná. Interakce postav připomíná rozhovor hluchého s němým. Vše pochopitelně vychází z ostudných hereckých výkonů a triviálních dialogů. Jakožto zdejší hororový expert se snažím přistupovat k tvorbě českých tvůrců o poznání tolerantněji a nad jejich povětšinou marnými pokusy občas přimhouřím své odborné oko, ale tady musím v každém případě udělit nekompromisní odpad. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

IMHO by to fungovalo lépe úplně bez těch dvou postav s papírovým pytlikem na hlavě - tj. vystřihnout všechny tři scény, kde jsou vidět. Pointa by pak byla, když se vynoří v té "alternativní" řece, a můžou následovat titulky. Protože ta příliš polopatická mysterioznost působí rušivě, a přitom není strašidelná, ani nepřináší nic jiného navíc... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekedy sa tie dva svety pretnú. A potom prídu oni.“ Hladová řeka ma zaujala na prvý pohľad, nakoniec to ale až také dobré bohužiaľ nebolo. Mám rád zlovestné, hororové atmosféry a výpravy na temné miesta, s ktorými sú spojené samé škaredé veci a to až do takej miery, že dané miesta medzi miestnymi obyvateľmi skultovneli a hovoria si o nich strašidelné historky. Toto Choze použil už v urban legend Casa Carnivora, ale tentoraz to obohatil o splav pochmúrnej rieky á la Vyslobodenie resp. Apokalypsa. Čo je dobre, pretože milujem horory z prírody. Podarilo sa mu vytvoriť vydarené, rozľahlé miesto, na ktoré je lepšie neplávať. Viem, že to je klišé a ono to v podstate samozrejme aj JE klišé. No dôležitejšie je to, ako viete alebo neviete s klišé pracovať. Ak neviete, tak neviete, ale Choze v Hladové řeke vie a výsledkom je fakt veľmi zlovestná atmosféra. S technickou stránkou je to už však podstatne horšie (hudba občas prehlušuje dialógy a zaobišiel by som sa aj bez nevydarených masiek a kostýmov zla). Takisto vysvetlenie záhady ma neuspokojilo, asi to radšej malo zostať bez vysvetlenia (ale predposledná scéna vyzerá úžasne). Takže po dobrom rozjazde príde slabší, ale akceptovateľný stred a dosť strašný koniec. Ale Nikola Minářová má dobré nohy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

S Chozem je to těžké. Nejdřív jsem byl rád, že kromě točení filmů a psaní scénářů začal psát i normální prózu, protože píše dobře. Jenže pak mi zase začali chybět jeho filmy. Když jsem se doslechl, že točí nový říční horror, zaradoval jsem se. A protože vím, že má rád podivná monstra (zabijáckými nafukovacími panami počínaje, neméně vražedným pytlem s odpadky nekonče), začal jsem se mu vemlouvat, aby mě obsadil jako velké hnusné chlupaté monstrum. Což nevyšlo, protože nepozná kvalitu. Ale alespoň je film. Choze rád zkouší a experimentuje, což se mi hodně líbí. Nápad točit na vodě je fajn, stejně jako konečný výsledek tohoto nápadu. Kamera je fajn. Zápletka je fajn, retrovzpomínková sekvence až typicky Blažkovská, tohle mi k němu perfektně sedí. Problém nastává v závěru, který je obrovským polenem hozeným pod nohy filmu. Předposlední scéna vynoření v "jiném" světě by ještě šla, ale ta poslední je prostě špatná, jak co do provedení, tak i do pointy a vyvrcholení příběhu. Hodně se mi líbila hudba, v začátku až příjemně carpenterovská, jen by nemusela občas přehlušovat mluvené slovo. A když už jsme u toho, slova by se taky mohla více trefovat hercům do pusy. Ale jo, atmosféra tu je, dokonce příjemně houstne (nebýt toho závěru). Příjemný (relativní, samozřejmě) letní horror. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, podle některých zdejších ohlasů a docela nízkému hodnocení, jsem očekával spíše velký průser, ale nakonec se z toho vyklubal normální průměrný krátkometrážní kousek. Nějak bych tvůrce nehanil. Bylo příjemné se podívat na pěkné prostředí, kde se natáčelo a ani vyprávění historie tohoto místa nebylo špatné. Navíc kameraman odvedl celkem slušnou práci a ani ten zvukový doprovod mi vyloženě nelezl na nervy. Slabší to bylo opravdu jen s kvalitou hereckých výkonů. 50% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen v září 2016 na Brněnské přehradě. (choze)
  • S výjimkou prvního a posledních dvou záběrů se celý film odehrává na vodě. (choze)

Reklama

Reklama