Reklama

Reklama

Code Geass: Fukkacu no Lelouch

  • Japonsko コードギアス 復活のルルーシュ (více)

Obsahy(1)

Je to již rok od smrti Lelouche, dle mnohých nejkrutějšího vládce Britannie a svět si užívá neobvyklého klidu a míru. Díky vedení Spojené Federace Národů nedošlo po celou dobu k žádné válce ani aktu terorismu. To se však změní, když skupina ozbrojenců unese bývalou princeznu Nunnally vi Britannia a jejího ochránce a vrchního poradce Černých rytířů Suzaku Kururugiho. Tento čin se stává roznětkou pro novou mezinárodní krizi, když je z činu obviněno mocné a nedůvěryhodné království Zilkhstan. Vyšetřováním na nepřátelském území je pověřena Kallen Stadtfeld a její tým. Ti se potkávají s nesmrtelnou čarodějkou C.C., která je na misi za znovuoživením muže, který byl zodpovědný za největší revoluci v moderních dějinách. Tak se vrací legendární hrdina, aby převzal vedení nad celou nebezpečnou operací a ještě naposledy zachránil svět před dalším strašlivým konfliktem... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (10)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Proč mají někteří lidé neustálou potřebu předělávat smysluplný konec na něco podle nich mnohem víc uspokojivého? Není to zbytečné? Proč nenecháme některé myšlenky tak, jak měly být a nedáme některým příběhům prostě pokoj? K šílené dokonalosti už stačilo jen znovu přivést císaře jako největší zlo a znovu ho porazit! Ale počkat, tohle už přeci taky někdo někde udělal! Jsem zklamán, protože i bez tohohle závěru bych se bez problémů obešel a byl bych spokojený. Nejsem naštvaný, což je pro autory dobře. Stejně tak nemůžu říct, že bych viděl něco vysloveně špatného, vždyť po stránce animace i hudby to bylo fajn. Stejně tak je příjemné se dozvědět, co bylo dál s některými postavami a jistá část mé romantické duše si říká, že i takhle je to pořád docela OK. Ale musím souhlasit s některými dalšími, že jakékoli hloubce původního příběhu se zde vůbec nepřibližujeme, příběh je prostě jen průměrný. Jaký to tedy mělo smysl? Nejlíp to pro mě vystihuje TomX2 - je to jen fanservis! Snaha udělat ze smysluplného konce konec více uspokojivý, ale bohužel to tím smysl toho původního do jisté míry narušuje. Pro mě osobně je ten pomyslný kanon celý seriál, tohle je za mě spíš jen alternativa, jak příběh trošku rozvinout a znovu zakončit, sice pořád docela slušná, ale tak nějak zbytečná... 6/10 ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Toľká doba čakania a nádej vo skvelé pokračovanie sa nevyplatila. Fukkatsu no Lelouch síce stále môže ponúknuť vynikajúci vizuál a dobrý zážitok, čo z neho robí dostatočne dobrý film, avšak predošlým dielam frančízy sa nerovná ani z ďaleka. Nádherný vizuál tu je, dobrý soundtrack a fajn príbeh taktiež, no nič nedosahuje kvalít prvých dvoch sérií, pričom sa tu nedostavia ani skvelé zvraty, napínavé súboje v štýle mecha, či nejaký hlbší prekvapivý moment. Ani samotný alternatívny svet mi veľmi nesadol, keďže pravidlá, či budovanie sveta išli úplne bokom, postavy sa správali inač, než sme zvyknutí a niektoré boli dokonca aj oživené. Vo výsledku je to len pekne vyzerajúci fanservis, ktorý len otvára to, čo je už dávno ukončené a zároveň neponúkne nič nevidené alebo uspokojujúce. ()

Jugamaru 

všechny recenze uživatele

Lelouch se nám Alternativně vrátil, né tak jak bych si představoval, zamrzí fakt že příběh je naprostý klišé bez nějakých překvapivých zvratů či nějaké scény která vyráží dech i se soundtrackem jako předešlé série, nic takového se tady nekoná, působí to spíše jako jen takový fan service že Lelouch je zpět. Nad, pořádným příběhem, propracovanou akcí, či něčím co by vyrazilo dech se asi zapomnělo nebo seškrtalo, viz jako 2017 trailer, který prezentoval úplně něco jiného a vypadalo to mnohem lépe než finální verze, netuším co se dělo během oné dlouhé cesty to přivést k životu, ale tohle byla jako fanouška dle mě dost špatná cesta, uspěchané, bez větší hloubky, který spíše připomíná fillerový film než pocta k předešlý práci možná to někomu stačí, mě ale rozhodně ne škoda. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Neřekla bych. že to byl výsměch, ale možná tak trochu zklamání ano. Suzaku, kterého i po tolika letech považuju za šaška, se tady jím skutečně stal. Lelouch jako pomatená loutka v rukou C.C.? To ani ne. Je škoda, že to moc hloubky z předešlých seriálů nepobralo (nebo se to snažím jenom nějak omluvit za hluchá místa, protože oba seriály jsem viděla "na počátku své anime kariéry", takže pro mě pochopitelně znamenají mnoho a doposud si pamatuju některé hodně silné scény), postavy se chovají nelogicky nebo směšně. Pamatuju si, že před rokem jsem pocítila příjemný hype a natěšení na tento film, protože přeci jenom už uběhlo mnoho let od seriálu. Ale zároveň jsem měla asi příliš vysoká očekávání. Začátek mě hodně zklamal a myslela jsem, že to ani nedokoukám, ale pak jsem si řekla, že za velkou moc je potřeba dát nějakou částku, takže proměnu Lelouche jsem jim odpustila. Ale aby i jiné postavy, které jsem si matně pamatovala, se chovaly nelogicky... No, ve finále jsem spokojená a beru to jako úctyhodné rozloučení, přestože mi seriál dal mnohem lepší zážitek. Ten potitulkový konec mě zaujal. Snaží se snad tvůrci poukázat na případné pokračování? Doufám, že ne. Protože pokračování po letech znamená fiasko. Stejně jako tento film, i když ten se udržuje v kladných číslech díky mé lásce ke CG. PS: Suzaku může klidně zdechnout a mně by to nijak nevadilo ani netrápilo. ()

Withree 

všechny recenze uživatele

Trošku zbytečný doslov jinak výborně zakončeného anime. Při délce dvou hodin se příliš dobře nedá dát prostor všem postavám, které se zde objevily. Raději bych si představoval, kdyby se tvůrci zaměřili na Lelouche a C.C., než vytvořit nový konflikt, kde by stálo za to rozšířit svůj příběh do vlastní minisérie. Navíc konec tohoto filmu už jsme někde viděli ;) ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Mám z tohohle tak trochu smíšené pocity. Na jednu stránku je to celkem dobré pokoukání, ale na stránku druhou to zanechává po shlédnutí určité neuspokojení. Začnu tedy mínusy. I když to má skoro 2 hodiny, tak je to strašně málo, protože se nemohou pořádně rozjet intriky a zvraty, kdy jsem čekal další plnohodnotnou sérii o 24 dílech (jak tomu bylo v předchozích sériích) plnou různých překvapení, postupného budování napětí a nečekaných setkání. Proto bych to vnímal jak trochu uspěchaný počin, kdy pořádně nevím jestli se tomuto univerzu snažili dát důstojný konec nebo je to jen mezihra pro další možný rozvoj. Další mínus, což bych viděl jako nejzásadnější, je jedno z oněch nečekaných setkání - a to jest Shirley, která si tu kráčí živá a zdravá s podstatným základem v příběhu. V tomto případě se tak jedná spíše o alternativní události, než skutečné pokračování. Na druhou stránku si tu užijeme Geass, trochu napětí a akce a celkem uspokojující příběh. Animace zůstává designově při starém, ale vidět, že jsou vypylované detaily a je tu ostřejší obraz. Po hudební stránce je to taky velice povedené. ()

Martin.Tokos 

všechny recenze uživatele

Tento film primárně neměl nikdy vzniknout.... Sám o sobě rozhodně neni špatný, ale kazí ten původní dokonalý konec díky kterému se mi Code Geass vryl do paměti. Tohle je jen fanservis postavený na návratu Leloucha (kterého i po tolika letech beru jako nejlepší anime postavu ever). 3* ()

Sashmen13 

všechny recenze uživatele

Je to víceméně nálož toho co už tu bylo, akorát trochu slabší. Setkají se zde prakticky většina postav z minulosti a všechno je tak hezké a sranda. Případá mi, že konec show a tenhle film na sebe navazují tak napůl. Předně, jsem si jistý, že celý plot s "lelouche je autista" byl dodanej až po posledním dílu seriálu + mrkněte na trailer z roku 2017, to je skoro úplně něco jiného. Nehci být přímo negativní, film hodně dobře zasahuje do wibu code Geassu, ale, něco tu bylo trošku off. Závěrem, jsem zkláman, že náš orange boy byl využit tak málo, to není moc loyální... ARR HAIR REROUCHE ()

Bumkybunny odpad!

všechny recenze uživatele

Výrazně doporučuji všem, kteří si alespoň trochu cenili konce Hangyaku no Lelouch, aby se na tenhle film nedívali. Největší chybou, kterou neodpustím, je, že to zkazilo celou podstatu všeho, za co Lelouch předchozí dvě série bojoval. Komu záleží na tom, že je teď najednou zpátky, když to znehodnotí smysl, proč se vůbec obětoval a proč to všechno dělal? Nechte ho odpočívat v pokoji jako člověka, který za cenu nejen vlastního života nastolil ve světě mír. Co víc chcete? Vážně. Nestojí to za to. ()

TruthPreveal 

všechny recenze uživatele

No ze začátku jsem vůbec nechápal co se stalo s Lelouchem, takže jsem se musel podívat na internet. Zjistil jsem že je to taková alternativní timeline, takže je tam dost změn. Např. Shirley žije, což po zkouknutí originálních sérií mě trošku... ne naštvalo, ale prostě mi to přišlo hrozně divné. Lelouch po tom vstupí do toho C světa a když z něj vyjde zrovna v moment aby mohl zachránit CC a není ani pořádně jasné co se mu tam v tom světě stalo takže to byla taková Deus ex machina a celý to bylo takový cliché, ale Lelouch je zpátky takže za to jsem byl rád. Bylo sice pěkné vidět charaktery jak žijí po tom roce co se všechno stalo a bylo pěkný vidět Leloucha opět v roli Zera, ale myslím si že originální série měla dobrý konec a ten film mi příjde zbytečný. Já osobně sice budu považovat tenhle film jako pokračování Code Geassu, protože prostě Lelouch žije a to je jediný co jsem chtěl. Nevím co bych k tomu měl ještě dopsat. Prostě film byl dobrej, ale originálním sériím se nevyrovná. Dávám 4 hvězdy (8/10) a to nejspíš jenom proto, že jsem obrovskej fanoušek Code Geassu. EDIT: Nakonec dávám (7/10) protože prostě s originálními sériemi se to fakt srovnávat nedá. ()

Reklama

Reklama