Reklama

Reklama

No Game, No Life: Zero

  • Japonsko ノーゲーム・ノーライフ ゼロ (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

6000 let před tím, než Sora a Shiro vůbec vkročili do magického světa Disboard (seriál No game, No life), se celý svět zmítal na pokraji zničení. Válka pustošila zemi, trhala nebesa a hrozila, že zničí nejen všechny lidi, ale i ostatní rasy, které zde žily. Uprostřed tohoto chaosu a destrukce vede mladý muž jménem Riku lidstvo k lepším zítřkům, v které věří celý svým srdcem a pro které je ochoten přinést i ty nejtěžší oběti. Jednoho dne se Riku v ruinách elfského města potkává s mladou Shuvi, robotem, kteří jsou ostatními označováni jako "Ex-machina". Shuvi vyzve mladého chlapce k šachové partii s tím, že když vyhraje, pak bude chlapce doprovázet, dokud nepřijde na to, jaká je podstata lidského srdce. Toto setkání dá do pohybu události, které změní celý svět Disboard k nepoznání... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (12)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

"Jestli mi nedovolíš vyhrát, proč si mi dal srdce, abych cítil všechnu tu bolest"... Musím říct, že dát k veselému a barevnému seriálu plnému napínavých her takovou hutnou filmovou backstory je prostě geniální. Připomnělo mi to Adventure Time a ten pocit, kdy jsem začal pronikat do historie zdejšího světa a plně pochopil, jak je míněný autorův výrok o sladkém bonbónku s velmi hořkým tajemstvím. Zkrátka tenhle příběh je skvěle vymyšlený, parádně kontrastuje se seriálem, ale přináší i jisté logické předpoklady o hlavních hrdinech i spoustě dalších postav. K tomu spousta zajímavých témat o lidské povaze, síle odhodlání, podstatě lidského srdce, spousta strategie, emocí a velmi napínavých okamžiků. Již samotné prostředí filmu je úchvatné, hudba vhodně zvolená a animace, až na pár pompézních bojových scén, kde je občas až moc cítit CGI, také velmi dobrá. Jistě, dalo by se pár věcí vytknout, občas se s tím dramatem a emocemi trochu moc tlačí na pilu, ale na tohle jsem si u anime vlastně docela zvykl. Ze začátku překvapení, že tohle je No game, No life, vystřídalo zaujetí a závěrečná spokojenost s intenzitou a promyšleností toho všeho u mě vyhnala výsledný dojem hodně vysoko. 9/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Už viděno podruhé a možná někdy kouknu potřetí. Jakýsi "flashback", jak to na světě fungovalo před tím, než se vše řešilo hraním her. A nemyslete si, že to bylo vždy tak zábavné a žůžové... Tento zpola depresivní, zpola komediální film je naprosto úžasnou předehrou k seriálu, který vyšel pár let před ním a u kterého se doufám někdy dočkáme 2. dílu. Naprostý skvost, který má své chyby, jak v logice, tak v tempu a dalších věcech, ale... Je to prostě... Awesome Game! 93 % ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

No Game, No Life je skvělé anime, které se točí kolem naprosto geniální dvojice nevlastních sourozenců. S těmi se v tomto filmu setkáme však až na samotném konci, jelikož film je prequelem popisujícím válku mezi jednotlivými rasami a dobu, kdy se Bůh her teprve ujal moci. Nové postavy jsou hrdinům seriálů více než podobné, až člověka napadá myšlenka, jestli se náhodou potom nereinkarnovali. Lidé jsou oproti jiným rasám samozřejmě jako obvykle strašně vychcaní, za což může fakt, že nemají žádné magické schopnosti a musí se tak spoléhat na něco úplně jiného. Film svět seriálu naprosto skvěle doplňuje a já teď musím jen doufat, že po letech nakonec opravdu vznikne druhá série. 85% ()

Melios 

všechny recenze uživatele

[Mierne SPOILERY] Nemôžem si pomôcť, ale tento film na mňa urobil väčší dojem než celý seriál. História Disboardu je zaujímavá, a i keď nám už bolo, čo to nastolené už pri príbehu súrodencov Shiro a Sora, doslova sa tvorcovia dotkli len tej najtenšej časti povrchu ako dokázali. Medzitým, ale príbeh Zero ide do hĺbky viac ako vám tento šialený námet, len dokáže ponúknuť. Film ako taký má úplne iné fázovanie ako seriál, a tak tu dostanete veľa pomalých, no nikdy nie úplne hluchých miest. Rikuov príbeh je naproti Sorovom príbehu o neporaziteľnosti omnoho tragickejší, smutnejší a celkovo viac deprimujúci. No naproti tomu film exceluje v niečom, v čom seriál úplne pohorel, (i keď to bol práve zámer). Filozofický presah. Síce som námetov á la "Sníva sa androidom o elektrických ovečkách?" videl už mnoho, Shuvi svojim podaním neviniatka dokázala divákom predať svoju svojráznosť i navzdory tomu, že bola vraždiaci stroj. Výsledný epilóg so Shiro a Sora nepriniesol síce nič nové, ale nebránil som sa retrospektívnemu rozprávaniu boha hier i značnej nostalgickej nôty. Jednoducho ukážkové pokračovanie-nepokračovanie toho najšialenejšieho, čo som mal tu česť vidieť od spoločnosti Madhouse. 91% a Známka: S+ ...Ak ste weeb, nebudete urazený. A ak nie, nečakajte prehnane veľa racionality od anime :) ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Opět se vracíme do světa "Disboardu", kde je vše rozhodováno pomocí her - ať už se jedná o drobný spor nebo válku. Jenže tentokrát, i když se to částečně odehrává po událostech ze seriálu, se příběh vede retrospektivně, kdy současný jediný a pravý Bůh Tet hraje se Setsunou šachy a začne jí vyprávět příběh o počátku současného světa her. Podíváme se tak do dob pravých válek, kdy jednotlivé rasy umíraly v nikdy nekončícím sporu, původu "Imanity" a "boje" jedinců v pozadí světa o prosazení míru. **** Vzhledem k tomu, že tato část není příliš zaměřená na hry v zábavném slova smyslu, ale spíše ohledně "válečných" taktik a strategií, tak si i přesto zachovala svou napínavost a dramatičnost. Veliký rozdíl ale je znát především v poměru komedie a emocionality, kdy se tentokrát dílko zaměřuje na druhé jmenované. Okrajově je tu i nakousnuta i společenská tématika, ale v takové míře, že nezatěžuje diváky komplikovanými otázkami a přemýšlením. V závěru zase zmíním animaci a hudbu, kde přesně jako v předchozím počinu není co vytknout a vše je vyvedeno k dokonalosti (některým by možná mohla vadit pestrost barev, ale ve fantasy světě bych to neviděl na škodu). ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Celkom zmena oproti seriálu. Film bol seriózny, dramatický, odohrávajúci sa v post apokalyptickom svete, občasne bol prezentovaný nejaký humor. Všetko bolo spravené veľmi dobre až na to, že to bolo moc uponáhľané. Dostali sme sa totiž do úplne nového sveta s novými problémami a inými pravidlami. Znalosti seriálu dali divákovi minimum informácií o aktuálnej situácii. Čiže pochopenie čo sa presne deje bolo ťažké. Kvôli tomu aj potom celý plán hlavných hrdinov ktorý bol vymyslený na prežitie vojny dával síce zmysel ale nevidel som do toho, keďže som nebol oboznámený s technológiami ani schopnosťami rás a planéty. Posledná vec čo trpela kvôli rýchlemu tempu deja bol vývoj postáv ktorý potreboval oveľa dlhší čas na poriadnu empatiu od diváka. Tento film si naozaj zaslúžil celú sériu. Každopádne, bavil som sa viacej ako pri seriály, ale opakujem ešte raz, že je to iný žáner v inom prostredí. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Obrazově, scénáristicky a hlavně režijně zvládnutý start, který diváka zaujme, o fandech nemluvě. Po té ale nastupuje moralizování, řečnění a to pro člověka, který už má názor ucelen, je nudnější formát. Chápeme vizi a zprávu divákům a čekáme na akční sekvence s touhou vidět něco nového, překvapivého. Což neumenšuje kvalitu (spoustu viditelné práce, zvlášť animace a hudba), celkově to pro mne ale klesne na průměr. ()

Reklama

Reklama