Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivové z oddělení násilné trestné činnosti v Olomouci pod vedením Marie Výrové vyšetřují dvě vraždy, jejichž společným jmenovatelem je, že oběti se snažily upozorňovat na rozsáhlou korupci na Olomoucké univerzitě. Z korupce obviňovaly jejího kvestora, který má v nejbližších dnech nastoupit jako náměstek ministra vnitra. Vývoj událostí nasvědčuje tomu, že se kdosi shora snaží ovlivnit vyšetřování tak, aby bylo odvedeno od podezřelého kvestora. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

stration 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostá demence a dělání debila z diváka. Nesympatické postavy, některé z nich v podstatě karikatury. Nesmyslné chování, zbytečné odbíhání od hlavní detektivní linky (koho to zajímá?). Tři čtvrtě trvání dílu jsem byl nasraný, že toto může někdo jenom tak a za prachy nakradený na daních pustit do vysílání. To se Jarchovský domnívá, že jsme všichni idioti? Jsem zvědav, co z toho bude dál. ()

emma53

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je mi téma naprosto blízké a vím, která bije snad všude mezi projektanty, stavebními firmami a vrchností, tak jak se píše v recenzích, to huhlání mě také ruší a doufám, že další díly to bude lepší. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z první série zůstala jedna důležitá věc - civilní postavy, které jsou cokoliv, jen ne černobílé, doplněné nováčkem Novotným, který jen dokazuje, že má-li co hrát, zahraje to perfektně. Tempo by občas chtělo zrychlit, ale vlastně mi to zas tolik ani nevadí, nevím, jak to tvůrci dělají, ale tuhle ryzí detektivku dokazují řemeslně (hudbou, kamerou) posunout někam jinam a hrozně to téhle sérii sluší a dělá ji svěže originální. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerad píšu razantní komentáře, neboť film beru jako umění, u kterého neexistuje jen dobre a jen špatné, každá věc se dá vidět z mnoha úhlů apod. U "Modrého stínu" je z toho mého špatně skoro všechno, příšerná kamera, která nepomáhá k vyprávění, ale spíš k vyprázdnění, nevyrovnaný zvuk, nepříjemně vyprávěný příběh....herci se sice snaží, Ostrouchov hudbu neodfláknul, ale to hlavní je k ničemu, ufff ještě dát ty 3 díl. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dnes jsem si už "vychutnal" případ pro exorcistu a tiše jsem doufal, že tvůrci udělali nějaký progres, ale po první epizodě Stínů se moje naděje kamsi vytratila. I tady se vedou pitomé dialogy, herecké výkony jsou na úrovni ochotnického herectví (většinou) a jedinou změnou (k horšímu) je katastrofální zvuk. Z policejního vyšetřování se sice vytratil kotoučák, ale znovu to byla katastrofa. Prohlídka bytu profesora Chalupy dokonale ukazuje všechno, v čem se tvůrčí kolektiv snaží udělat z diváka debila. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvukař by zasloužil jednu po tlamě, protože ozvučení dialogů je místy vyloženě tragické. Například hned v úvodní scéně není prakticky vůbec nic rozumět. Celkově ale zatím slabší rozjezd, než měl Případ pro exorcistu, zápletka působí prozatím hodně fádně, což by nevadilo v případě, že by si seriál alespoň hrál na realističnost, která je tady ale prakticky mizivá. Vyšetřovatelé se chovají hodně neprofesionálně a celé je to lehce stylizované, což je paradoxně spíš otravné. Nebýt těch několika vtipných momentů, které zpravidla zajišťuje Krobot, asi bych se docela nudil. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Zvuk je bolest tohoto dílu, postsynchrony by nebyly na škodu, pokud rozhovor ztrácí v prostoru nebo je doprovodná hudba je vše přehlušující. Jinak vše za mne napsali klukluka a Tom Lachtan ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aniž bych znal výsledek, hodnotím první díl. Filmařsky je to dost hrozné, vůbec se mi nelíbí pohyby kamery ani její záběry. Jinak zatím nic zajímavého, máme tu brutální vraždu vysokoškolského profesora, nechutného jakého kvestora - jednoho z vedení fakulty, máme tu starou známou policejní gardu rozšířenou o nového člena, který je od začátku nějak divný, a na konci dílu tu máme novou vraždu. Vtipnost snad časem přijde s Krobotem, zatím moc prostoru nedostal. Role Voříškové je ještě divnější než v předchozí minisérii. No jsem zvědav, kam to dál povede. PS: nedokážu pochopit, proč zvuk je místy tak nezřetelný, občas je to hlasité, občas není rozumět. Technicky je to fakt špatné. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hudba ze samého počátku dílu kterou hrají v Uměleckém centru Univerzity Palackého v  Olomouci, zkomponoval Johann Sebastian Bach a jmenuje se "Suity pro violoncello" (BWV 1007–1012)". ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těm Taušovým věcem musí člověk/ divák věnovat plnou pozornost. Na tohle se nedá dívat jako na nějakou soap operu a dělat u toho pět dalších věcí. Takhle jsem na to koukal před lety a popravil jsem to, já debil, jednou peckou. Sypu si popel na hlavu- je to opět těžkej nadprůměr. Bohužel na začátku nebylo budoucí první oběti vůbec rozumět, což je nešťastnej start a vadil mi ten potlesk pro policistku, která přijde s objevným nápadem zkontrolovat záznamy z pouličních bezpečnostních kamer. Tohle už je jistě rutina i v Olomouci. Jinak vynikající, jestli před lety někdo selhal, byl jsem to já. ()

HarryBlock 

všechny recenze uživatele

Znervozňujúca až expresívna forma, v ktorej najviac dominuje kamera a Novotného herectvo mi spočiatku vadili hlavne preto, že zvyšok postáv je veľmi realistickí až civilní. Tauš sa ale predviedol, že vie zrežírovať dramatickú situáciu tak, aby z nej sršalo napätie, čo Hrebejk ani pri najlepšej vôli nedokáže. Vlastne vďaka tej expresivite si môžu dovoliť epizódne postavy(upratovačka, sbskár z Tesca) hrať mierne hysterickejšie a perfektne to tam sadne. Novotný vyvoláva tlak na postavy tým, že k nim pristupuje alebo na ne zvyšuje hlas a má to gule, nasratý skorumpovaný fízel. Najväčšia slabina sa zatiaľ ukazuje Jarchovský, ktorí nedokázal všetky postavy dostatočne dobre predstaviť(cez ich profesiu alebo niečo) a tak mi to miestami prišlo mierne zmätočné. Je to ale nový vietor, teším sa na ďalšie časti. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší rozjezd než Pět mrtvých psů. Není to tak úderné jako Vodník, ale uvidíme dál, snad ten díl navíc spíš prospěje, než uškodí. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

30% — Já nevím. Osobně mi nikdy moc nevoněly kriminální filmy, které odkazovaly do vyšších sfér, mezi politiky, mafiány a podobné. Neumím to úplně srozumitelně vysvětlit. Snad mi na tom vadí to, že protivníci vyšetřovatele jsou v tomto případě až příliš silní, všehomožní a všehoschopní. Často tyto filmy končily do ztracena, sice divák zjistil, kdo byl pachatelem, ale taky se ukázalo, že vyšetřovatel a spravedlnost je na něj krátká. Radši mám příběhy, kde vražda je výsledkem nějakých osobních, dost často rodinných pnutí. Proto zatím na Modré stíny hledím se značnou nedůvěrou. Navíc mě první díl nepřesvědčil ani kvalitativně. Ačkoliv Případ pro exorcistu taky nebyl žádné veledílo, zatím na mě působil sympatičtějším dojmem. Tady jsme na začátku byli poctěni detailem na pleš a uši poctivého, později zavražděného docenta, kterému navíc téměř nebylo rozumět slovo. Nějak moc se do toho taky začaly montovat osobní vztahy vyšetřovatelů, teď mám na mysli především Kristýnu Horovou v podání Terezy Voříškové. A celkově je to zatím takové nepřehledné. Dívat dál se tedy budu, ale moc od toho neočekávám, tak snad mohu být jenom příjemně překvapený. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začalo to pěkně, krve jak z vola. Do vyšetřovacího týmu se nově zapojil i David Novotný jako kavka, makat ve skupině se mu moc nechce, ale ambice na vyšší místo zcela jistě má. ()

Reklama

Reklama