Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivové z oddělení násilné trestné činnosti v Olomouci pod vedením Marie Výrové (K. Melíšková) jdou do finále při vyšetřování dvou vražd nyní už jasně propojených s rozsáhlou korupcí na Olomoucké univerzitě. Druhá strana udeřila nekompromisně proti týmu vyšetřovatelů, jehož členka Horová (T. Voříšková) jim fatálně nahrála. Výrová se v téměř beznadějné situaci nevzdává a bojuje za každou cenu o to, aby vraždy byly vyšetřeny a pachatel odhalen a potrestán. (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci se ani v závěrečné epizodě mini série nedokázali vyhnout nedostatkům, musel jsem ale uznat, že proti úvodnímu dílu došlo k výraznému zlepšení. Vtipným/ smutným momentem byl pro mě okamžik, kdy si Viktor Vitouš přišel pro věci, a jen tak mezi řečí rozlouskl případ. Ale co už, čekal jsem to horší. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K otřesné kameře, která řádila od samého začátku jako opilý netopýr, se přidal i špatný zvuk. Nebyl zrovna na udělení ceny celou dobu, ale v posledním díle už se dostal do úrovně tragické. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

......ten koniec ozaj vycucaný z prsta....motivácia vraha je logická ,ale jeho "finálne" jednanie nepravdepodobné a nedôveryhodné.....spravodlivosť naplnená len minimálne.....budem sa opakovať:tie záverečné časti série Detektívi od najsvätejšej trojice - NEJDÚ.....opakovane.... ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsme zdárně houpavou kamerou dokodrcali do konce. Dá se snad jen konstatovat, že tohle mohlo být slušné maximálně ve dvou dílech, ale v takové minutáži je to otrava. Bohužel poslední díl to jen potvrdil. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi premrhaný potenciál inak výborných hercov. Keď začala mjr. Výrová (K. Melíšková) vrieskať, až jej preskakoval hlas, po Krystýne Horovej (Tereza Ramba), musela som sa veľmi premáhať, aby som dopozerala do konca. Takmer náhodne sa objaví plk. Vitouš (M. Krobot) a len tak - z rukáva vysype, ako to s týmto prípadom vlastne je. Problém je, že divák to vie od prvého dielu a tak si len vďačne vydýchne, že páchateľa konečne "chytia". Deravý príbeh, nezmyselné scény, vrcholná scéna - všetci policajti sa stretnú na mieste činu. To nebola kriminálka, ale tragédia. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechno se vysvětlilo a uzavřelo, což je pozitivní. Horší je, že nám to všechno musel prozradit pachatel. Ten jeho nástup k závěrečnému finále byl z jiného žánru, nebo minimálně z jiné rovnoběžky a světadílu, ale byli jsme ve filmu, i když se ho někdo snažil čtyři hodiny všemi prostředky přetvářet v realitu. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

30% — Tak i po posledním dílu zůstanu na dvou hvězdách a třiceti procentech. Obsahoval sice podle mého názoru méně hluchých a vyloženě trapných míst, ale úplně se jich nevyvaroval. Pointa sice v sobě nesla jisté překvapení, ale to bohužel nestačilo, aby to hodnocení zvedlo. Zůstal divný, nepřehledný pocit a hlavně nepochopitelná motivace jednotlivých postav, především pak kapitána Barana. Ale nebyl v tom sám. Jsem rád, že už to máme za sebou. ()

martiňák 

všechny recenze uživatele

Opravdu zvláštní až divná detektivní série. Její příznivci můžou říkat, že originální, ale dle mého názoru z velké části nepodařená. Nedá se jí upřít, že má atmosféru, ale bohužel takovou, která by slušela rozvleklému filozoficko meditativnímu dílu, ale určitě ne detektivce. Tvůrci se vyžívají v záběrech v protisvětle a v kompozici, kdy postavy jsou utopené ve spodní části obrazu, jehož zbytek vyplňuje nezajímavé prostředí, což vyloženě ruší. Herci se blýsknou v několika emočně vypjatých scénách, ale celkově jsou coby policisté nepříliš uvěřitelní. Zde je obrovský kontrast např. s Případy 1. oddělení, kde to divák hercům beze zbytku věří. Tady si ale divák říká, že takhle se přeci policisté určitě nechovají a že to je celé nějaké nedotažené. K plusům patří, že po nehorázně nudných prvních 2 dílech se série přeci jenom trochu rozjede, občasné záblesky kvalitních výkonů od sympatických herců, hudba a pro mě uspokojivé dějové rozuzlení. Klauni od režiséra Viktora Tauše mě celkem nadchli a nepochybuji, že i tuto sérii měl plně pod kontrolou a vytvořil ji přesně podle svých představ. Bohužel do mého vkusu a do mých očekávání se tentokrát úplně nestrefil. ()

Antal89 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl byl tečkou na dortu hovořící o úplné likvidaci tohoto žánru. Otřesná světla, zvuk jakž-takž, syžet se snažil do posledního dechu vůbec udržet nad vodou. Samotná vrcholná kolize byla jedno velké zklamání. Celkově tam spousta věcí v závěru ani nezapadala. Způsob, jak vygradoval v epilogu Jonášův pád mohl být ztvárněn lépe. Taktéž i Baran mohl dopadnout líp, protože v závěru se mohl přenést ze záporáka přímo na kladného hrdinu téměř bez bázně a hany. Neodpovídalo tomu ale hodně věci: Hudba, střih, scénář. To jsou tři hlavní problémy, proč celý seriál Modré stíny směřuje přímo do koše. Jediné, co zaslouží hvězdu je skutečně jen ztvárnění závěrečné potyčky v kvestorově domě. To bylo téměř dokonalé. Ostatní ale už je odpad. Ze všech herců jinak působil nejpřesvědčivěji Stanislav Majer, ostatní jsou buď průměr( Krobot, Melíšková, Dastlík) nebo výrazný podprůměr (Voříšková). Jinak pořád si kladu otázku: Co ta Voříšková tam v tom autě dělala? Schovával se nebo pozvracela doktorce rohožky? To mi doposud hlava nebere. Celá ta scéna jejího výstupu z auta a její domlácení je jeden veliký kýč. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak je konec, řekl bych, že hurá, ale nakonec to bylo fajn... Toho kameramana bych nakopal do prdele či spíše do koulí... Nechápu co dělal... Rozuzlení fajne a tak nějak spravedlnost vyhrála, i když tak nějak podle reality a ne tak jak nám to chtějí nalhávat... ()

Reklama

Reklama