Reklama

Reklama

Modré stíny

(seriál)
  • Česko Detektivové od Nejsvětější Trojice (neoficiální název) (více)
Trailer

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílná minisérie Modré stíny navazuje na trilogii Případ pro exorcistu. Vyšetřovatelé se tentokrát dostanou k případu zastřeleného docenta. Toho jednoho rána nalezne uklízečka mrtvého přímo v jeho vlastní pracovně. Kriminalisté tak budou řešit, zda vražda souvisí s dlouhodobou snahou oběti o odvolání univerzitního kvestora kvůli podivným machinacím při rekonstrukci historické univerzitní budovy, a také to, co dohnalo vraha k tak velkému riziku, aby svou oběť zneškodnil přímo na půdě univerzity. Pátrání po tom, kdo všechno měl důvod přát si smrt svérázného, ale čestného docenta, zavede hrdiny mnohem dál, než by sami čekali. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele otík k tomuto seriálu (5)

Modré stíny (2016) 

Druhá minisérie ze série Detektivové od Nejsvětější trojice. Modré stíny ani zdaleka nedosahují kvalit předchozího případu detektivů od Nejsvětější trojice. Není to skoro vůbec vtipné, jen trochu napínavé, skoro vůbec kriminalistické, rozvíjí to spoustu osobních rovin, přičemž ta Terezy Voříškové je zcela lichá a zbytečná. Krobot bohužel ustoupil výrazně do pozadí, což je hrozná škoda. Dá se dívat jedině na Melíškovou a standardně vedlejšího Majera, i když i tady byla vedlejší linka s dcerou fakt zbytečná. Mít to 120 min ve dvou dílech - ok. Takto teda ne. ()

Epizoda 1 (2016) (E01) 

Aniž bych znal výsledek, hodnotím první díl. Filmařsky je to dost hrozné, vůbec se mi nelíbí pohyby kamery ani její záběry. Jinak zatím nic zajímavého, máme tu brutální vraždu vysokoškolského profesora, nechutného jakého kvestora - jednoho z vedení fakulty, máme tu starou známou policejní gardu rozšířenou o nového člena, který je od začátku nějak divný, a na konci dílu tu máme novou vraždu. Vtipnost snad časem přijde s Krobotem, zatím moc prostoru nedostal. Role Voříškové je ještě divnější než v předchozí minisérii. No jsem zvědav, kam to dál povede. PS: nedokážu pochopit, proč zvuk je místy tak nezřetelný, občas je to hlasité, občas není rozumět. Technicky je to fakt špatné. ()

Epizoda 2 (2016) (E02) 

Tak se nám to zamotává, jen jsem zvědav, kudy z nudy ven. Nebýt strhujícího hereckého výkonu Jiřího Lábuse na konci dílu a jedné vtipné scény s Krobotem spíše nudné kafíčkování, žvatlání a chození sem a tam. Tady jde jasně vidět, jak tvůrci nadhodnotili stopáž a jak by sérii prospělo minimálně o díl méně. Tak trochu mě přestává zajímat, kdo to vlastně spáchal - a to je u kriminálky hodně špatné. ()

Epizoda 3 (2016) (E03) 

Ke konci dílu začíná přituhovat, protože vyšetřovatelé směřují svým vyšetřováním hodně vysoko. Jenže tomu předchází půl hodina nudy a nebýt vtipného úvodního dialogu Melíškové s Krobotem, bylo by to úplně o ničem. Ke konci to ovšem je slušně napínavé. ()

Epizoda 4 (2016) (E04) 

Tak jsme zdárně houpavou kamerou dokodrcali do konce. Dá se snad jen konstatovat, že tohle mohlo být slušné maximálně ve dvou dílech, ale v takové minutáži je to otrava. Bohužel poslední díl to jen potvrdil. ()

Reklama

Reklama