Reklama

Reklama

Modré stíny

(seriál)
  • Česko Detektivové od Nejsvětější Trojice (neoficiální název) (více)
Trailer

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílná minisérie Modré stíny navazuje na trilogii Případ pro exorcistu. Vyšetřovatelé se tentokrát dostanou k případu zastřeleného docenta. Toho jednoho rána nalezne uklízečka mrtvého přímo v jeho vlastní pracovně. Kriminalisté tak budou řešit, zda vražda souvisí s dlouhodobou snahou oběti o odvolání univerzitního kvestora kvůli podivným machinacím při rekonstrukci historické univerzitní budovy, a také to, co dohnalo vraha k tak velkému riziku, aby svou oběť zneškodnil přímo na půdě univerzity. Pátrání po tom, kdo všechno měl důvod přát si smrt svérázného, ale čestného docenta, zavede hrdiny mnohem dál, než by sami čekali. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Antal89 k tomuto seriálu (2)

Epizoda 3 (2016) (E03) 

V tuto chvíli, kdy jsem ještě neviděl je podle mého tento díl vůbec nejslabší z celé série. Způsob syžetu zde jde opravdu na své hluboké dno. Namísto toho, aby se dostal celý příběh do prohloubení kolize, tak se akorát zmítá ve vlastní šťávě. Jediný světlý moment je na úplném konci, kdy se pokouší majorka rozjet vlastní návnadu na pachatele a málem přitom přijde o kejhák jedna z jejích podřízených. Způsob jakým se navíc dostávají kriminalisté do sítí svých protivníků by navíc šel popsat i napínavěji než tímto způsobem. Jarchovský a Tauš skutečně z tohoto sitcomu dělají skutečně nesmyslnou a únavnou podívanou. ()

Epizoda 4 (2016) (E04) 

Poslední díl byl tečkou na dortu hovořící o úplné likvidaci tohoto žánru. Otřesná světla, zvuk jakž-takž, syžet se snažil do posledního dechu vůbec udržet nad vodou. Samotná vrcholná kolize byla jedno velké zklamání. Celkově tam spousta věcí v závěru ani nezapadala. Způsob, jak vygradoval v epilogu Jonášův pád mohl být ztvárněn lépe. Taktéž i Baran mohl dopadnout líp, protože v závěru se mohl přenést ze záporáka přímo na kladného hrdinu téměř bez bázně a hany. Neodpovídalo tomu ale hodně věci: Hudba, střih, scénář. To jsou tři hlavní problémy, proč celý seriál Modré stíny směřuje přímo do koše. Jediné, co zaslouží hvězdu je skutečně jen ztvárnění závěrečné potyčky v kvestorově domě. To bylo téměř dokonalé. Ostatní ale už je odpad. Ze všech herců jinak působil nejpřesvědčivěji Stanislav Majer, ostatní jsou buď průměr( Krobot, Melíšková, Dastlík) nebo výrazný podprůměr (Voříšková). Jinak pořád si kladu otázku: Co ta Voříšková tam v tom autě dělala? Schovával se nebo pozvracela doktorce rohožky? To mi doposud hlava nebere. Celá ta scéna jejího výstupu z auta a její domlácení je jeden veliký kýč. ()

Reklama

Reklama