Reklama

Reklama

Léto

  • USA One Percent More Humid
Trailer

Obsahy(1)

Film režisérky Liz W. Garciové byl v roce 2017 na filmovém festivalu Tribeca nominován na cenu v kategorii nejlepší kamera a získal ocenění pro nejlepšího herce (Alessandro Nivola). Drama vypráví něžný příběh o dospívání, přátelství a smutku. Kamarádky z dětství Catherine (Julia Garner) a Iris (Juno Temple) se během horkých letních prázdnin vracejí z vysoké školy domů do Nové Anglie. Dny a noci tráví zábavou a obnovováním starých vztahů, ale je pro ně stále těžší zapomenout na společné trauma z minulosti. Propast mezi dívkami se prohlubuje a každá z nich propadá kouzlu zakázané milostné aféry. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dve baby, jedna s baraňou hlavou, druhá s ešte väčšou trvalou, jedna škaredšia ako druhá, sa rozhodnú liečiť si depku zo smrti kamarátky sexom. Jedna fajčí vtáka aspoň primerane veku, druhá neváha ísť po ženatom profákovi. A polovica filmu je tak o šukaní a druhá o traume. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Český distributor udělal snímku medvědí službu, když zvolil tak optimistický název. Děj se sice odehrává v létě, nejedná se však o žádné prázdninové radovánky, ale čirou depresi živenou hříchy minulosti. Bohužel celé to fňukání nikam nevede, závěr chybí úplně a obě hlavní aktérky moc sympatií také nepobraly. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Najväčšou prednosťou celého filmu sú rozhodne zaujímavé postavy (najmä ústredné duo Iris a Catherine), a taktiež nádejný začiatok, od ktorého sa mal odvíjať dej (myslím tým samozrejme tú autonehodu, ku ktorej sme sa dostali až retrospektívne). Ale bohužiaľ, scenár a dej nebol pre mňa nijako extra pozoruhodný - a v podstate sa to celé točilo o tom ako sa dvojica dievčat vyrovnávalo s traumou prostredníctvom sexu... A o tom bol prakticky celý film, takže trochu škoda, že ten nádejný základ deju zostal tak v úzadí. Na viac ako 2* to určite nie je. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

pro koho je příběh určen??Pro dospěláky určitě ne!A pro adolescenty je to zase špatný příklad jak se poprat s traumatem ze smrti kámošky. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Režisérka a scenáristka Liz W. Garcia úmyselne vo filme neuvádza názov lokality v štáte New York, kde sa film má odohrávať. Podľa nej by to pôsobilo rušivo. (Arsenal83)
  • Bar vo filme sa volá Snug Harbour Bar and Grill a nachádza sa v centre New Paltz, New York. Ako komparz v pozadí boli využití baroví štamgasti. (Arsenal83)
  • Liz W. Garcia napísala scenár k tomuto filmu už 15 rokov pred natáčaním, teda v roku 2001. Napísala ho, keď bola ešte "len" asistentkou v hollywoodskom štúdiu a mala záujem stať sa scenáristkou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama