Reklama

Reklama

Já, Heath Ledger

  • Česko Jmenuji se Heath Ledger (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Jeho srdce bylo plné lásky, jeho herecké umění strhující. Heath Ledger byl jedním z výjimečných zjevů světové kinematografie. Jako mnoho nesmírně talentovaných a zbožňovaných herců, zemřel i on předčasně, ve věku nedožitých 29 let. Narodil se roku 1979 v Austrálii a v menších rolích ve filmu či televizi se objevoval už od svých třinácti. Světového věhlasu dosáhl v roce 1999 hlavní rolí ve snímku Deset důvodů, proč tě nenávidím. Kritika charismatického herce chválila a díky vřelému diváckému přijetí se stal Ledger velmi žádaným. Nechtěl se však nechat zaškatulkovat do určitého typu, proto si role pečlivě vybíral a stál pouze o náročné či riskantní projekty. Jeho filmografie není příliš dlouhá, ale každý jeho výkon se nesmazatelně zapsal do dějin filmu i do srdcí diváků. Zazářil v titulech jako Patriot, Příběh rytíře, Ples příšer, Zkrocená hora, Kletba bratří Grimmů či Temný rytíř. Zemřel během natáčení se svým oblíbeným režisérem Terrym Gilliamem. V dokumentu na něj vzpomíná rodina a nejbližší přátelé z dětství. Velmi cennou součást filmu tvoří domácí videa, která si všestranný umělec natáčel prakticky neustále. (Česká televize)

(více)

Recenze (69)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $336,668▐ určite som čakal od tohto dokumentu trošku viac, z jednej strany je pekné že sa tu sleduje ako tvoril svoje domáce videá a hudobné klipy ale je škoda, že nebolo viac priblížené o jeho filmovej tvorbe, nejaké rozhovory s ním, príhody, mohlo to byť pútavejšie podané, niektoré úseky sú príliš zdĺhavé a málo výrečné /55%/ ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Prakticky standardní medailonek, na němž jsou zdaleka nejzajímavější ty části, jež se věnují Heathu Ledgerovi coby nadanému experimentálnímu filmaři a režisérovi videoklipů, což je profese, s níž si ho lidé obvykle nespojují. Většina dokumentu přesto sestává především z ukázek z různých filmů, ze záběrů z natáčení a z rozhovorů s jinými tvůrci, Heathovými kamarády a členy rodiny, kteří se slzami v očích vzpomínají na to, jak byl super. Je zřejmé, o jak velký herecký talent svět přišel, leč tento film rozhodně nepřináší nic moc nového, funguje jen jako nostalgická vzpomínka a neveselá témata raději rovnou přeskakuje. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Pokud jste k Heathovi a jeho filmům měli pozitivní vztah a jeho nečekané úmrtí vás opravdu zamrzelo, dokument se vám nemůže nelíbit. Ano, lze namítnout, že divák nemá šanci se dozvědět téměř nic o Heathově "temné stránce". Mluvící hlavy v podobě přátel a rodiny pouze velebí hercův talent, rozchod s Michelle Williams, podle mého názoru zásadní zlom v jeho životě, se okomentuje dvěma větami, a tak dále. Na druhou stranu máte možnost s pomocí mnoha archivních záběrů zjistit, že Heath byl skutečně všestranně nadaný (mimo jiné režisérské ambice) a můžeme se jen domýšlet, jakých dalších úspěchů mohl dosáhnout. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ročně umírá tolik lidí, umělců, potažmo dokonce herců...a dokument se nám snaží vnutit, že Heath byl prostě jiný. O to bolestivější to je, že toho mohl tolik dokázat. Pro člověka, kterého Ledgerovy filmy provázely od mala, bylo touhle pokoukání takřka povinnost a ačkoliv bych na konci čekal ještě nějaké tíživější poselství, u historky s klavírem jsem se skoro složil. Celkově výborně sestříhané, zrežírované, čekal jsem větší budgetovku a spíše nadšení než talent, co se této látky týče, ale to mi bylo díky bohu vyvráceno...9/10 🎶 ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky tohoto snílka jednoznačně skvělej dokument, ve kterým se toho celkem dost dozvíš. Ano, já jsem jeho fanoušek, ačkoli sem doposud neviděl Zkrocenou horu :o). Nějak mi ale stále není jasný, jak takovejhle frajer, kterýmu leží Svět u nohou může zemřít za takle podivnejch okolností a sám. Podle toho dokumentu to byl showman, kterýho měl každej rád. No, je jasný, že se na něm podepsal Joker, to bezpochyby. Ale proboha, dyť i tohle je "jen" film... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama