Reklama

Reklama

Já, Heath Ledger

  • Česko Jmenuji se Heath Ledger (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Jeho srdce bylo plné lásky, jeho herecké umění strhující. Heath Ledger byl jedním z výjimečných zjevů světové kinematografie. Jako mnoho nesmírně talentovaných a zbožňovaných herců, zemřel i on předčasně, ve věku nedožitých 29 let. Narodil se roku 1979 v Austrálii a v menších rolích ve filmu či televizi se objevoval už od svých třinácti. Světového věhlasu dosáhl v roce 1999 hlavní rolí ve snímku Deset důvodů, proč tě nenávidím. Kritika charismatického herce chválila a díky vřelému diváckému přijetí se stal Ledger velmi žádaným. Nechtěl se však nechat zaškatulkovat do určitého typu, proto si role pečlivě vybíral a stál pouze o náročné či riskantní projekty. Jeho filmografie není příliš dlouhá, ale každý jeho výkon se nesmazatelně zapsal do dějin filmu i do srdcí diváků. Zazářil v titulech jako Patriot, Příběh rytíře, Ples příšer, Zkrocená hora, Kletba bratří Grimmů či Temný rytíř. Zemřel během natáčení se svým oblíbeným režisérem Terrym Gilliamem. V dokumentu na něj vzpomíná rodina a nejbližší přátelé z dětství. Velmi cennou součást filmu tvoří domácí videa, která si všestranný umělec natáčel prakticky neustále. (Česká televize)

(více)

Recenze (69)

venison 

všechny recenze uživatele

Když je promo na dokument "Já, Heath Ledger" stavěno na tom, že po nadějném herci zbyla hromada natočeného materiálu, tak si divák tak trochu myslí, že bude životopis slepen právě z těchto střípků.. Trocha zklamání přišla tedy s klasickou formou vyprávění.. V dokumentu vystupují především jeho přátelé a rodina, kteří velmi emotivně a celkem do hloubky vypráví o tom, jaký jejich blízký skutečně byl.. Příjemně poslepovaný životní příběh se spoustou objasněných reálií z jeho soukromí.. Pěkné záběry z natáčení filmů, ve kterých účinkoval, nebo klipů, které režíroval.. Heath Ledger nebyl pouze "hezoun", ale také všestranně talentovaný umělec.. Díky za seznámení.. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nic neříkající domácí video. Účelovost z toho všeho prýští na všechny světové strany. Heath byl krásný mladý kluk, velká škoda ho, mohl natočit ještě pár filmů, které potěší hlavně oko dam a slečen. Ale byl to průměrný herec s pěknou tvářičkou, jež měl v životě dost štěstí na správné lidi. A o tom to celé je - mít trochu štěstí. A trochu talentu. Tento dokument byl zbytečný a naprosto mi zkazil celkový dojem z toho muže s andělským úsměvem. ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že je H. Ledger dosti přeceňovanou figurou. Jako herec má na kontě asi tři opravdu skvělé výkony, ke kterým se dopracoval až v závěru dosti krátké kariéry - ale z druhé strany, to se týká i Jamese Deana. Tenhle dokument jde ovšem dobrým směrem v tom ohledu, že víc než hereckou brilanci vyzdvihuje to, jaký byl Ledger člověk. A vychází z toho jako sympatickej chlap, kterej měl spoustu různých zájmů a talentů a taky přemíru energie. I formálně jde o zajímavej film: mluvící hlavy se střídají s autentickými záběry (které převážně pořizoval osobně Ledger) - a sám herec promluví za celou stopáž jen párkrát a vždycky mimo záběr. Celkově to vytváří silnou mozaiku, která nesklouzává (snad až na patetický závěr) k uctívání. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že zemřel tak mladý. Byl to talentovaný herec a osobnost. Tento dokument mě ale zklamal. Takřka nic podstatného jsem se nedozvěděla. Jen jedna malá zmínka o "démonech v těle" na konci filmu. Lidé z jeho okolí o něm neřekli skoro nic, jen se snažili z něho udělat modlu. Sice se říká O mrtvých jen dobře, ale nic se nemá přehánět. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že vznikl dokument, kde lidi neřeší jen poslední rok života člověka, který zemřel (jak jsem již zjistila, že to bude 10let - to když mi došlo, tak jsem zjistila, jak neskutečně to uběhlo), ale podíval se na něj od začátku a jelo to krásným svěžím tempem a byly tam i jeho samotné vstupy - ať už jeho záznamy z kamer ze soukromí či promluvy, jelikož to bylo tak hezky čistě vytvořené. Heatha jsem chytila hodně silně v té době 1999 - Deset důvodů proč tě nenávidím a držela jsem se ho zuby nehty, jelikož moje kamarádka jím byla posedlá a já v něm viděla něco víc - a ono ano :) Mám ho celkově ráda a bylo pro mě dost náročné se na tento dokument dívat. Ale jsem nadmíru spokojená a myslím si, že i on byl spokojený a jak řekl - teď už se vyspal. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama