Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kvůli zdejšímu nelichotivému hodnocení jsem nic zázračného ani nečekal. Byl jsem prostě jen zvědavý na Koháka. Po zhlédnutí jsem velmi příjemně překvapen. Příjemná komedie o instalatérovi, kterému nedělají problém žádné trubky, až na ty lidské. Dost mě pobavil výběr hereček. Nevěřil jsem, že se u nás něco tak ošklivého dalo najít. Film skvěle funguje v jednotlivých scénkách, které dokážou být občas velmi vtipné. Jako celek to celé malinko skřípe. V druhém poločase už trošku lapá po dechu, takže ze sebe ty 4 hvězdy asi nevytlačím. Na každý pád se jedná o Vorlův nejlepší film. To je dost, že konečně vylétl z hnízda. Film působí neskutečně českým dojmem. Nechybí v něm hospoda, domácí násilí a ani rasismem se zrovna nešetří. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

To ještě nebyl úplněk, měsíc nedorostl úplně, každej se dobře voháááák. Všichni maj žebřík v pořádku, lezou rejžovi do zadku, dobrý den, pane Koháááák. Ale hezky jsi to zahrál, Kohýňo, až mi někdy bude kapat kohoutek, volám do Tuchlovic. Nebudeme si nic namlouvat, ten film je hovadinka, ale když se vám tu sejde sorta herců, jako je Čtvrtníček, Budař a Kohák, tak se smějete už jen při pohledu na ně... Sice hovadinka, ale na hony vzdálena všem Babovřeskám, Kameňákům a podobným sračkám. ZaTuchlovice bodují, i když s tím, jak to hrajou, můžou jít kopat maximálně tak přípojky pro Telekom. "Je hlad!" ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dá sa. Kohák sice není kdovíjaký démon, ale jeho prosťáček sázející suché hlášky má úspěch. Film si pro sebe berou Budař se Čtvrtníčkem, kteří mu dávají šťávu. Jinak se jedná o pozvolnou poetiku hrající na dramatickou notičku zasazenou do buranského prostředí, který bohužel, stále aktuální jest. Vorlův slušný počin, kterým si po šeredné Vejšce napravil reputaci ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem výživnější kousek. Jakoby Vorel pomělu ztrácel dech. Jeho první kousky měly mnohem větší šťávu. Postrádala sjemvětší venkovskou atmosféru, takový týpek měl mít na sobě aspoň ošouppanou vyblednou kšiltovku. Hlavní konflik byl mdlý stejně jako závěrečná dohra. Chyběla mi nějaká ta pomyslná třešnička na dortu pro samotný závěr. Možná proto, že ani ten dort nebyl nic moc ... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Je to spíš takový drama než komedie. Herecký um nic moc, ale co taky od čechů chtít že? Na to už jsem si zvykl. Každopádně si film získal mou plnou pozornost, leč celkem sračka, ale cenim. Hlavně uplně se mi sbíhaly sliny z toho žrádla tam! Řízky, sladký knedlíky, studentská pečet..mnam! Ten Kohákuv zpěv na konci si ale mohli odpustit. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Jelikož se natáčelo v suchém a parném létě 2015 a bylo potřeba záběrů v dešti, povolali filmaři jednotku dobrovolných hasičů ze sousední vesnice Žiliny, která déšť vytvořila. (Krata21)
  • Pro představitelku maminky Evu Holubovou byla na zakázku vyrobena speciální paruka z pravých vlasů, jelikož podle tvůrců normální paruka nepřicházela v úvahu. (Fenk)
  • Natáčelo se v několika časových etapách, z velké části v obci Tuchlovice na Kladensku, ve skutečném domě skutečného instalatéra z Tuchlovic. „Točili jsme v jeho dílně, na jeho zahradě, v jeho domku. Točili jsme v Tuchlovicích, ale také v okolních vesnicích a městečkách, kam náš filmový instalatér jezdí na kole opravovat porouchaná umyvadla, odpady a záchody,“ říká režisér Tomáš Vorel. (Zdroj: Česká televize)

Reklama

Reklama