Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Recenze (467)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Přestože je Kohák nyní zbytečně všude, tady mu to sedne, protože je umírněný a moc nemluví a když, jen v holých větách. I jinak je film strašně jednoduchý, je vám jasné, jak dopadne. Na druhé straně je ve filmu pár postav, které zmizí a když se na ně instalatér ptá, vyřeší se jejich osud otázkou "Ty to nevíš?" a ústy jiné postavy se divák dozví, co se jim stalo. Pořád je to ale stokrát lepší, než to, co Vorel předvedl ve filmu Ulovit miliardáře (Vejšku a Cestu domů jsem neviděl, protože jsem byl otřesen, ale chtěl bych je vidět, jelikož podle reakcí nedopadly tak špatně). 50%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení, příběh sice nic moc, ale skvěle napsané dialogy to bez jedinýho záseku odtáhnou. Zatím nejlepší role Kuby Koháka, mám dojem, že už při psaní postavy měl Tomáš Vorel o představiteli jasno. Není to vysloveně komedie, ani vysloveně drama, ale sympatie k hlavnímu hrdinovi udělali svý. Pokud to půjde, uvítal bych druhý díl a slibuji že bych na něj zašel do kina. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak to ten Tomáš Vorel dělá, že v jeho filmech standardní čeští herci působí jako absolutní neherci. To je pro něj prostě totálně ikonický napříč všemi jeho filmy. Navíc ale v případě Instalatéra z Tuchlovic docela i zajímavé, protože hezky naráží na vesnickej život a centrem všeho je právě instalatér Kuba Kohák, jehož tragikomický příběh naráží snad na všechny vesnický stereotypy, na které jste schopni narazit. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tomáš Vorel svým civilním pojetím příjemně překvapil. Vlastně jsem čekal jen to nejhorší - viděl jsem bizarní trailer, v němž Kohák rapuje za jízdy na kole, navíc mi tenhle člověk ani styl jeho humoru není vůbec sympatický, a od Tomáše Vorla jsem po jeho předešlých snímcích očekával opět tu jeho typickou manýru a komerční ladění celého projektu. Instalatér z Tuchlovic je ovšem antitezí všeho výše vyřčeného - pokus o opravdový vhled do života české vesnice, příjemně civilní portrét několika tradičních lidských typů, mírný socialně kritický rozměr a zároveň lidsky chápající scénář - něco z poetiky Díry u Hanušovic a samozřejmě Václava. A Jakub Kohák svůj part vesnického prosťáčka ustál a typově do něj vyloženě padl, žádné laciné shazování a ona zprofanovaná poetika trapnosti, nýbrž skutečný herecký výkon, pravda vycházející ponejvíce s typové sounáležitosti s postavou, kterou ztvárňoval... Příjemně civilní film... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

ZACPANÉ POTRUBÍ PRUŽINOU PROČISTÍM. ZÁVITY REZAVÉ KOUDELÍ UTĚSNÍM … /// Tak konečně tady máme možnost podívat se do Tuchlovic. Všichni, co se slzou v oku vzpomínaj na Hanušovice, ji můžou zamáčknout, sezvat známý a uspořádat grilovačku. Prdel světa má svýho instalatéra! Soráč Vorel, já na tyhle panoptický exhibice, kde jde vo hovno, moc nejsem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mazel byl moc vodvážnej a Fusi zase lůzr. 2.) Miluju když věci v koupelně dělaj správný zvuky. 3.) Miluju Koháka. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Netuším proč Kohák hraje chlapa, který zadrhává v řeči, když mu normálně taky nejde rozumět? Naprosto zbytečný film. A ani jednou to nebylo k zasmání a přitom, to má být komedie! Holubová hraje jeho matku a přitom by mohla hrát manželku. Vypadají oba staře a ve stejném věku. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dneska, Květuš, ti to sluší ... částečně." Trvalo to hodinu a dvacet pět minut, ale slovy zabrzděného Luboše jsem se u toho nudil minimálně hodinu a čtyřicet dva minut. A to je sedmnáct minut rozdílu, jenže kde to mám reklamovat? Asi to nechám být, protože jedna hvězda je za all inclusive dovolenou u rybníka a ta druhá za představu, že bych se s Lubošem, Pepou a Radkem díval na fotbal. To by mě asi bavilo. Částečně. Když už Tuchlovice porazili tu Hostouň, tak to je pak v hospodě každý Mourinho. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sled historek obklopujících samozvaného vodo-topo krále, jenž žije v zcela jiném kmitočtu než zbytek panoptika. Přehlídka bezelstné tuposti, které se vysmívají vychcaní chytráci.. Zatímco Díra u Hanušovic přišla s venkovským realismem, tuchlovický plumber sází na romantismus a pozitivní vyznění a činí tak způsobem, který se nemůže nikoho výrazněji dotknout v ani jedné emoční rovině tohoto slova. Kohák je jako roztoč. Je škaredý a je všude.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

S inštalatérskou brašnou k šťastným zajtrajškom alebo ako sa zo sociopatického maminkinho synčeka stane rodinný typ alebo každý tovar nakoniec nájde svojho kupca. Moderná vidiecka rozprávka. Nejako zvlášť nenadchne, ani neurazí, miestami poteší. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tuzemské snímky přešlapují na místě. Dílčí scény často nedávají smysl, nikam nesměřují, nijak negradují. Často nám (už otravně) tlačí smutné lidi ve smutných situacích. Většinou to jsou podivíni, zoufalci, obyčejní lidé, kteří nemají ambice posunout se o stupínek nahoru. Tenhle starý mládenec moc nepřijímá realitu, jen opravuje lidem ucpané záchody a nefungující kotle, oni se mu vypláčou, jak to mají těžký, on jim vše odkývá, shrábne pár stovek a mizí za další šichtou. Tu a tam mu maminka zkusí dohodit nějakou mašinu, on však raději fotbal a pivečko s kamarády. Tomáš Vorel znovu prchl na venkov, naštěstí se vykašlal na nějaké extrémy a zaplnil své dítko uvěřitelnými postavami (a výbornými ve vedlejších rolích – Budař či Čtvrtníček), které nám nemusejí být sympatické, ale prostě jsou z masa a kostí. A to je možná ta největší výhra. Horší je to se samotným dějem, který je (u nás už je to běžné) nijaký. Bez zastřešující dějové linky to jaksi neladí. Vyhýbá se konfliktům, vypráví tak nějak nevzrušivě. Zápletka se objeví až ke konci, kdy se Petře Špalkové objeví u oka monokl. Jinak více či méně zajímavé epizodky. Velmi slušný Jakub Kohák mi nevadil. Já jen prostě na tuzemských snímcích docela hodně nemám rád omílání toho, že je v pořádku být průměrný až podprůměrný a nikterak se nepokoušet o změnu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je zkrátka síla - a teď nemyslím to, že hlavní hrdina je poněkud jednodušší, nýbrž ten jednoduchý, ale přitom silný příběh, který prožije. Tahle instalatérská pohádka se může chlubit hlavně suverénním Jakubem Kohákem (i když si myslíte, že ho máte plné zuby, vsadím se, že tady vás mile překvapí) a trefně napsaným scénářem, který jen naoko škatulkuje jako o život, protože všechny ty škatulky v reálném světě opravdu existují a záleží na divákovi, jestli o tom ví, nebo ne. Oceňuji, že film nelíčí obyvatele venkova ani jako tupé burany, ani jako idylicky žijící bezstarostné mimozemšťany, nýbrž že dokázal mezi těmi pohledy najít příjemně nahořklý kompromis. Je to nejlepší film Tomáše Vorla, jaký jsem viděl. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2016 natočil český režisér Tomáš Vorel starší snímok "Inštalatér", v ktorom stvárnil hlavnú úlohu svojrázny herec Jakub Kohák. Keď som si ho pozrel, tak som sa sám seba pýtal, že o čom to vlastne bolo. Zdanlivo úplne o ničom. V podstate nevýrazný príbeh dedinského, zajakajúceho sa štyridsiatníka, ktorý žije v rodinnom dome s matkou, chlastá prvú ligu a opravuje ľuďom hajzle. Čo to je?! Ale akosi som to nemohol dostať z hlavy. Takže musím uznať, že to vo mne zanechalo divácky dojem. Jednoduchosť tohto filmu je jeho devízou. Tiež aj kohákovské herecké kreácie Jakuba Koháka tomu zvyšujú kredit. Ja tie tri hviezdičky tomu dám. *** ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem výživnější kousek. Jakoby Vorel pomělu ztrácel dech. Jeho první kousky měly mnohem větší šťávu. Postrádala sjemvětší venkovskou atmosféru, takový týpek měl mít na sobě aspoň ošouppanou vyblednou kšiltovku. Hlavní konflik byl mdlý stejně jako závěrečná dohra. Chyběla mi nějaká ta pomyslná třešnička na dortu pro samotný závěr. Možná proto, že ani ten dort nebyl nic moc ... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Aktuální hodnocení v průměrnejch modrejch barvách je krutej výsměch, a já Lubošovi přeju, ať to na ČSFD postupem času dotáhne aspoň na tu sedmdesátku. Musí to vidět co nejvíc lidí, tohle promakaný hořkosladký drama si prostě ignoraci nezaslouží. Dlouho sem z filmu neměl takovou (vlasteneckou) radost, aby mi z něj zároveň bylo (tak nějak hezky) smutno. Velký doporučení, odhoďte předsudky a užijte si to! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vorel se zasekl a letí pomalu k zemi. Už Vejška naznačovala, že náš kultovní rejža začíná mít malinko problémy a Instalatér tuhle doměnku jen potvrdil. Nejedná se naštěstí o žádný extra průser, spíše sledujeme naprosto průměrnou člověčinku o jednom starém zpomaleném podivínovi, který se zasekl u maminky, čučí pořád na fotbal a chodí se s dvouma podobnýma tragédama co chvíli vypít do místní knajpy. Kuba Kohák působí jako magnet a snímek spolehlivě táhne. Výsledek jsem čekal malinko lepší. 60% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Docela fajn film, který ukazuje, že Jakub Kohák hrát umí a když má roli, co mu sedí na tělo, tak člověk skoro i zapomene na to, že posledních pár let na něj Kohák vyskočí pomalu i ze sklenice kyselejch okurek. Připadá mi, jako kdyby na tenhle film neměl Vorel moc prachů a přesto ho chtěl natočit, výprava je spíš malá, než velká a počet neherců v hlavních rolích je možná až moc velký (jak se vyrovnat se zlými kritiky? Obsadit jim příbuzenstvo do filmu!) a scénář docela jalový - chybí tu nějaká pořádná katarze a konec je takový... Až moc slunečný? ... Snad jen postava bratra, který je, jako správný měšťák, hajzl, co myslí jen na prachy a jeho děti s***ou nebohému Kohákovi do prázdných toaletních mís, co má v dílně si tu mohli odpustit, je to docela trapné a jednoznačně nejzbytečnější část filmu. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Tragikomedie na počkání aneb hotová definice český filmový poptávky. Ve svý ostrý jednoduchosti to má svý kouzlo, ryzí nahota maloměšťáckých klišé taky - nic víc, nic míň. 5/10 ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Afektovane, jako vše od Vorla.. Ale co už. Mezi nejlepší filmy to nikdy nebude patřit, ale ukazuje to dobře poměry. Příliš strojene to tedy není ! ()

Reklama

Reklama