Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Recenze (468)

Olík 

všechny recenze uživatele

První vjem: "proboha proč?" To sem se mohl se svou pětiletou dcerou natočit jak u kuchyňského stolu hrajeme pexeso. Ale v průběhu mi začala docházet síla toho mála co v důsledku znamená nejvíc. Kohák, Budař, Matonoha, Čtvrtníček, působí to dojmem, že bude drnkáno na "ha, ha, ha, hospodskou" notičku, ale chyba lávky. Děj tak trochu hraje falešně s tím, že pokus o dramatickou linku je tak amatérsky až úsměvný. Na druhou stranu moc nefunguje ani humorná stránka věci....možná mohl pan Vorel vadit více na jednu ze zmiňovaných složek a u ní přitlačit na pilu. Každopádně má tento řemeslník jako celek své těžko popsatelné kouzlo...kouzlo odpadových trubek, které znamenají ves. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Kohák mě nějak extra nebere a jinak je to naprosto bez chuti a bez zápachu. Upřímně, nevím přesně, co tím chtěl Tomáš Vorel tentokrát říci. Jako komedie to nefunguje nijak extra, vážný film to taky není a jako soudobá pohádka o tom, jak chudý dobrák v zapadákově ke štěstí přišel, to je zas příliš mělké a nedojemné. Nechci vyloženě nadávat, ale Vorel umí lepší věci. ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

I v odpadní žumpě se dá občas nalézt něco hezkého, snad ta vesnická svéráznost a letní počasí mělo za následek, že jsem to hned nevypnul a navíc dokoukal až do konce. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Vorel sice pořád ještě neumí s kamerou udělat nic zajímavějšího, než držet hercův obličej přesně na středu, jako by pořizovat fotku na občanku, a taky ještě pořád neumí napsat nic zajímavějšího, než "tady je hrdina a dějí se mu nahodilé věci", ale v Instalatérovi z Tuchlovic to zvládl splácat dohromady způsobem, který aspoň výrazněji neuráží váš intelekt. A nehraje v tom jeho syn, takže to je taky plus. Samozřejmě, je to sázka na jistotu skrz stoprocentní citové vydírání – jsou tu umírající matky, bité manželky, naivní hrdina s Vorlovou představou o autismu... ale Kohák, jehož obvykle moc nemusím, z toho – oproštěn od vlastního humoru – vybruslil překvapivě důstojně a docela mě mrzí, že Luboš Cafourek není lépe napsaná postava v mnohem lepším filmu. Nu což, Pelíšky to nejsou, ale nenudil jsem se, občas jsem se pousmál a nemusel jsem se stydět, že na to koukám. V neděli na Čt pohoda. ()

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele

Kohák nehraje, ale předvádí útrpný divadlo. Jeho retard se nevydařil, stejně jako zase tohle český cosi... ()

gombarix

všechny recenze uživatele

- - - Vendula (nikoliv Auš) Svobodová jako archetypální uťápnutá brýlatá zoufalka. Tož být já titulním gerojem, asi bych panu autorovi ten klišoidní oblouk nedoklenul... ()

GIK odpad!

všechny recenze uživatele

Takovýhle korektní multikulturní film a ještě k tomu z české vesnice! Bravo Vorel, jdete s dobou. Né, vy už jste jí předběhl. ()

Luisis 

všechny recenze uživatele

Amatérsky působící úsměvná komedie. Dobrá hudba. Koukám Muchow, záruka kvality. No vidíš Lubošu, nakonec jsi sbalil dobrou kobru - 60% ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

To, že film točil Vorel, ve mě vzbudilo hodně pochybností o tom, jestli se vůbec budu bavit. Odhadl jsem to přesně, i když má film hodně slušný obsazení, nezasmál jsem se ani jednou a Čtvrtníčkovi asi dva náznaky to nezachránily. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle je komedie, tak jsem papež! Pokud tedy přistoupíme na to, že to není komedie, jako že fakt není, pak to není vůbec špatné. Zvláště mě překvapil Jakub Kohák, kterého moc nemusím, ale jeho tragikomická postava vesnického instalatéra je uvěřitelná a drží celý film nad vodou. Protože jinak je to značně neurovnané, místy jakoby se nevědělo, jak dál. Závěr, vzhledem k celému ději je snový a příliš idylický. Do poloviny filmu jsem byl rozhodnutý poslat jej do odpadu, druhá půle hodně vylepšila celkový dojem a tak těch 50% si zaslouží.(30.1.2018) Předevčírem jsem Instalatéra viděl částečně podruhé a musím konstatovat, že se mi to líbilo mnohem víc, než před třičtvrtě rokem. Škoda, že nelze dát půl hvězdy. ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

Kohák se v roli blba našel a díky němu to asi za něco stojí. Většina pasáží je dost hluchá, ikdyž to pomáhá té skličující atmosféře. Film má dobré tempo a stopáž je dostačující. ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Tak trochu vlastně o ničem ten film... asi. Nebylo tam nic, ale vlastně všechno. Bylo to natočeno tak nějak fajně s citem, výborně atmosferické. Líbilo se mi to a nechalo mi to úsměv na rtech a to moc českých filmů zatím neudělalo, takže proč ne :-) 80%. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Opět jsem od filmu nic nečekala a splnilo se mi to. Je to něco co nenadchne, a vlastně ani ničím neurazí. Zadrhávající se Kohák, který i v reálu vypadá jako bezdomovec, mi v roli Cafourka seděl, a vlastně i Holubová hrála jeho matku uvěřitelně. Hvězdu navíc za poštačku s dcerou:) ()

Hpatrik odpad!

všechny recenze uživatele

O čem to sakra mělo být? Příběh o ničem, postavy zpodobňují ty nejhorší české archetypy plné předsudků, nulový cit pro kameru, světlo, hudbu, a v podstatě všechny technické stránky filmu. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

To byla fakt komedie, nebo rodinné drama?Mě to vtipný vůbec nepřišlo, spíš naopak strašně smutný, až ubohý. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Forrest Gump z Tuchlovic. Momentálně zaostalej instalatér proplouvá životem, aniž by pořádně věděl jak, má víc štěstí než rozumu a mimoděk pomáhá lidem ve svym okolí. Příběhem nijak obdivuhodný dílo. Ale svym poselstvim, že i "jednodušší" lidi maj svý místo na světě a můžou ho (nevědomky) zlepšit (pokud jsou dobráci od kosti jako Luboš), vlastně feel-good podivaná. Jen škoda, že nebylo víc humoru nebo většího prostoru pro překonávání životních nesnází (smrt blízký osoby). Takhle totiž zustal potenciál dost nevyčerpanej a občas chyběl potřebnej tah na branku. Za herecký obsazení (jinak spíš vlezlej Kohák tentokrát trefa do černýho, Petr Čtvrtníček hlásící jako vždy) třetí hvězda. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Koháka nemám rád za to jak dělá idiota ve veřejném prostoru i v reklamě na Fio Banku. Nicméně tady mu to sedělo a ten film byl takový odpočinkový. Je fajn, že to Vorel dal grátis na youtube. Nejlepší scéna 13:53. I když jsem byl rozhodnutý pro hodnocení odpad, zde po zhlédnutí dávám 2* a ten Čtvrtníček to taky zachránil svýma hláškama. ()

Reklama

Reklama