Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Recenze (468)

Flexaret 

všechny recenze uživatele

Vorel nabízí sociální sondu, ale film propaguje jako čistokrevnou komedii. Je to spíš další příspěvek do subžánru česká tragikomedie, ale dramaturgicky není naštěstí tak roztříštěný (i když vyřešení některých podzápletek shrnujícími dialogy trochu skřípe). Jakub Kohák je typově přesný, a zbývající obsazení se na Vorlovy poměry docela drží při zemi. Možná by neuškodilo kdyby byl za kamerou někdo jiný než sám režisér, z jeho samostatných prací je tahle asi nejslabší. Své diváky si film určitě najde, i přes spoustu závažných témat (domácí násilí, rasismus) je děj docela přímočarý a konec víceméně naplní divákovo očekávání. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jakub Kohák je fakt všude. Je dokonce TAK všude, že ho potkávám i u nás v práci, když jdu náhodou kolem recepce. Můj chlebodárce, Wavin Ekoplastik se totiž hrdě kasá, že je hlavním sponzorem tohodle filmu. Poté, co jsem film viděl bych možná měl zajít za naším marketingem a klepnout je po hlavě trubkou, aby se vzpamatovali a toho papírového Koháka schovali někam hluboko do skladu, než si bude nějaká návštěva hledat, co je to vlastně za film. Ono totiž v tom filmu nefunguje skoro nic. Kdo tohle proboha označil za komedii? Možná to má pár lehce vtipných momentů, ale jedná se rozhodně o drama. Komedií byl Gympl, nejlepší Vorelův film, tohle nemá s komedií ale nic společného. Paní Holubová tu hraje Lubošovu matku, i když je pouze o 15 let starší. Nechápu moc, o čem ten film vlastně je, protože tu je několik příběhů, které se prolínají a žádný se ve skutečnosti moc nevyřeší. Co měla znamenat ta kravina s cikánem? Už vidim sadistickýho manžela, který by si nechal líbit rozvod a nedělal problémy dál. Co to bylo s Bublinou? Pro mě jediný zajímavý bylo, že někde v začátku filmu zaslechnu Koháka říkat: "Ekoplastik", a tím to pro mě hasne. Zbytečnost. Vorel potvrdil, že Gympl byl skvělý jen díky náhodě a skvělýmu materiálu, už Vejška nestojí za nic. Instalatér z Tuchlovic je stejný. ()

Dzvandzi 

všechny recenze uživatele

Hej, hej ,hej Tuchlovice hej...To jako vážně??...Já jsem opravdu neměl daleko k tomu, abych u tohohle filmu skolaboval na velkou dávku trapnosti, společně s těmi trapnými herci, kterým jsem se opravdu smál, kam až se dokážou snížit. To jediné bylo také na tomhle filmu vtipné. Jinak opravdu nuda a trapas. Koktající blbec s vousama mě bude strašit ještě hodně dlouho. Celkově český film jde do prdele a furt u každého hledám alespoň nějaký důvod, proč nedat odpad, ale brzo asi přestanu, protože tohle k němu opravdu nemělo daleko... ()

E lan 

všechny recenze uživatele

** za český film, ale je to bída s nouzí Vorla hodná. Nemán rád jeho filmy a tento film s mým oblíbeným Kohákem mě v tomu znovu utvrdil. Scénář nula, děj slabý, herecké výkony prazvláštní. Není o co stát. ()

Oonika 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se hodně, ale nakonec to bylo spíš takové slabší. Kdyby tam nehrál Kohák, tak už by to asi nebylo zajímavé vůbec. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerná podívaná na obrazovke a myslím , že herecké výkony sú sympatické. Nájsť v tomto filmovom svete niečo čo sa dá pozerať je úspech. Mám pocit aj hlavný hrdina filmu je ten správny herec Jakub Kohák ... ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Pokud k tomu člověk nepřistupuje jako ke komedii (což jsem byl zpočátku já), tak shlédne docela zábavný a zároveň smutný film. Jakub Kohák mi do role stárnoucího starého mládence sedl jak prdel na hrnec. ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu se mi líbí, že je takový ČESKÝ. Opravdu jsem si připadal jako bych byl na návštěvě na vesnici u svých známých. Sice byl film jednoduchý, ale myslím si, že v mnoha oblastech velice výstižný. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Slabé. Kohák nehraje, pouze chodí a zadrhává. Podobně jsou na tom s hereckými výkony i ostatní - Čtvrtníček i Budař stále ve své lajně kokotů z lidu, Matonoha jakbysmet a Holubová přehrává až to není hezké. Na obranu tedy nutno dodat, že protagonisté Instalatéra ani nemají co hrát, protože příběh i postavy jsou tak šablonovité, že to ani není vtipné. Děj i závěr odhadnete tak po první čtvrthodině, humoru pomálu a o nějakých vyvolaných emocích (soucit, empatie nebo pochopení) nelze mluvit ... Sečteno, podtrženo: zbytečný film. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Takový hezky milý český film. Žádná hitparáda, samozřejmě, ale taková hezká oddechová letní komedie se sympatickým obsazením.. 4/5 ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Když si vezmu, jaké sračky Vorel tvořil, tak tohle je vrchol jeho tvorby. Už jsem to viděl asi 3x a možná 5x slyšel v pozadí. Často mi to YouTube předhazuje a když jsem moc líný to přepnout, nevadí to. Je to naprosto pohodový film, na nic si nehraje, na nic netlačí. V porovnání se světovou produkcí od roku 2015+ je to špička, oproti České tvorbě 2015+ je to možná i samotný vrchol. Ano, konkurence není moc silná, ale i tak se to počítá. Trošku pomalejší instalatér s obřím srdcem ve filmu ze života. Za mě k dokonalosti chybí jen velmi málo. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem žádný zázrak, snad jen obyčejnou, netrapnou a především vtipnou komedii. Instalatér z Tuchlovic není vyloženě špatný film, je však strašně nudnou komedií. Upřímně řečeno jsem se nijak zvlášť nepobavil, často jsem se intenzivně nudil, celkově mi film přišel takový o ničem. Na druhou stranu má celkem fajn atmosféru, herci jsou fajn, příběh je sice jednoduchý, není ale hloupý, což je u českých komedií poměrně unikátní situace. Instalatér z Tuchlovic je spíše taková neurážející jednorázová záležitost. Nemá nic, co by mě přinutilo, abych si ho ještě někdy pustil znovu. 4/10. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Instalatér z Tuchlovic režisér nám natočil nový film a je opravdu dobrý.Kohák se dost dobře na roli hodil.70% ()

Oudee33 

všechny recenze uživatele

Potřeboval jsem něco podobného, komediální rovinou typicky českého a oddechového. Vorel s Kohákem mi to dali... Příběhem krápítek jednodušší, ale komu to vadí když se zrovna nechce přemýšlet :) Nižších 69% a *** za volnější konec, jinak palec nahoru určitě. ()

Voorhees 

všechny recenze uživatele

Už se těším až se místní intelektuální smetánka (kleopatra) snesou, plní pohoršení na tuto nebohou komedii a celý ji ve svém o povznešení chudém a erudovaném hněvu smetou svými *odpady. ()

Reklama

Reklama