Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Recenze (468)

flyer.nick 

všechny recenze uživatele

Hrát debily Kohákovi jde. Hlavně když moc nemluví. Jinak nevím, čekal jsem od toho větší pecku, nevím ani kam to zařadit, vtipného tam nebylo nic, smutné to bylo, ale žánr "smutný film" není. Obecně asi nějaký pokus o napodobení Václava, ale Vorel není Vejdělek a Kohák není Trojan, jen Budař je pořád Budař, ale ten to nespasí. Ale tak dá se na to koukat, neurazí to ani nenaštve jako ztracený čas. ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

Milej horkosmutnej, dost predvidatelnej film. Ale je to tak krasne lidsky, ze me to dostalo. Fakt se mi to libilo. 13/10/2019 70% ()

jauahaoas 

všechny recenze uživatele

Tak to již nikdy. To se nepovedlo. Herci nevede režisér ani scénárista, a to je vždy propad. Špalková hrozný výkon, Holubová tragédie. Kohák není herec, Budař, Matonoha a Čtvrtníček tragédie. Komu se toto může líbit a čím chtěl film zaujmout? To už ti Vietnamci zahráli lépe. A proč si dělat legraci z instalatérů? Možná jsou inteligentnější než leckterý herec. Až budou mít tito propagonisté problém s vodou nebo WC, tak všichni instalatéři světa, vyližte jim prdel. Vyrobte film o retardovaných hercích a režisérech. Je jich dostatek. ()

Holly_Molly 

všechny recenze uživatele

Děkuju filme! Dneska jsem díky tobě v práci zabil 1 hodinu a 18 minut, jak by řekl sám mistr Luboš. Na tebe, na všechny tvé bravurně prokreslené charaktery a konec, kterej byl úplně jasnej od začátku, nezapomenu minimálně do večera. ❤️ ()

Milo384 

všechny recenze uživatele

Příběh o jednodušším instalatérovi, který žije na malém městě nebo větší vesnici. Kolem hlavní postavy se odehrávají různé životní problémy a situace, ale on si chce jen žít po svém a nic moc neřešit. Film byl příjemný, někdy i vtipný, docela se povedlo poukázat na stereotypy lidí a vztahy mezi lidmi samotnými. ()

ghoston 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Film pěkný. Jen je to trochu naivní, ale OK. Co ale více na škodu je to, že je to tak trochu odnikud nikam. Ale to je i život sám, že? ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

Hezká scénka s Kohákem roztažená na hodinu a půl, při níž velmi rychle pochopíte, co se tam stane a jak to celé dopadne. Ale nakonec proč ne. Kohákovi to vyloženě sedne, vedlejší role jsou obsazné dobře, je to takové příjemně civilní a i když tam není moc humoru, celkově to působí tak nějak feel good. ()

TheKleofa 

všechny recenze uživatele

Kvůli těm příšerným stereotypům a sexistickým narážkám, kterými jsou české komedie bohužel prolezlé skrz naskrz, ubírám jednu hvězdu. jinak by to byla solidní černá komedie. ()

Syn 

všechny recenze uživatele

Svěží film s výborně odpozorovanými "životními situacemi" a pěkně vykreslenými charaktery. Snímku jednoznačně prospělo i autorské vidění, kdy si režisér udělal též kameru. Překvapivě chybí Vorlovo typické přehánění hereckých projevů, herci jsou tentokrát zcela civilní. Ale vůbec to nevadí, ba naopak. A neurazí ani happy end - proč ne? ()

Lykos 

všechny recenze uživatele

I přesto, že je hlavní hrdina exot, tak je film vlastně dost realistický, což se vidí málokdy. Dialogy jsou relativně logické a umím si představit, že by je normální člověk vyřkl. Příjemná věc, která ale vlastně ničím nenadchne. Zasmát se je čemu, ale děj je spíše slabší. Prostě se díváme, jak se podivínovi konečně podaří nabalit ženskou a je konec. Nějakou extra zápletku nečekejte. Ale není to špatný film, za vidění určitě stojí. A plně souhlasím s recenzentem, že takto vypadá česká vesnice mnohem spíše než v Babovřeskách. ()

CentriFUGA 

všechny recenze uživatele

Dnes viděno v kině - ano realistický pohled do dění na vesnici a na místního exota, instalatéra ... rozhodně bych film nenazval komedií, ale vlastně ani nevím čím - na komedii jsem se nasmál málo. První půlka byla lepší na hlášky, druhá byla už taková vlažnější a pak přišel očekávaný konec. Kohák hrál výborně, stejně tak ostatní herci, ale film byl naprosto průměrný, ničím nezaujal víc než měl, žádné hlášky, které zlidoví z něj také čekat nemůžeme. Spolu s návštěvou restaurace, kde měli dobré víno, se jednalo o vcelku pěkný večer s kulturou, ale když jdu na komedii, chci se více smát, zde šlo spíš o takovou sociologickou sondu do hlubin vesnického prosťáčka, který je ale na slovo vzatý odborník a o instalateřině ví všechno ... za mě je lepší díra u Hanušovic, kde je vesnické dění popsané ještě lépe ... ()

Fucop.YT 

všechny recenze uživatele

Má to být komedie a podle popisku sem čekal něco nahláškovaného jako Gympl, bohužel nějak zapomněli na ty vtipy a vylezlo z toho spíše drama. Vorel to měl vymyšlený ale jinak. Hodil do toho pár dramatickejch zvratů, což tu komediálnost občas zbrzdilo, ale jinak to bylo na takový úrovni, aby to pobavilo jak mladý, tak starší. První půlka byla lepší na hlášky, druhá byla už taková vlažnější a pak přišel očekávaný konec. Kohák hrál výborně, stejně tak ostatní herci, ale film byl naprosto průměrný, ničím nezaujal víc než měl, žádné hlášky, které zlidoví z něj také čekat nemůžeme. Prostě se díváme, jak se podivínovi konečně podaří nabalit ženskou a je konec. Nějakou extra zápletku nečekejte. Ale není to špatný film, za vidění určitě stojí. ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Největším problémem filmu je, že je žádnej…… Něco málo z Divokých včel, něco málo z Václava a snad i z Forresta Gumpa, ale především hodně ničeho. Není to vtipné a ani dojemné, zato je to dost protilidské ve smyslu chování většiny postav ve filmu se vyskytujících ()

Reklama

Reklama