Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Recenze (468)

r0bbik 

všechny recenze uživatele

Film zvolil špatnou kategorii, kdyby to bylo zařazeno dejme tomu jako drama , dal bych možná i o jednu hvězdu lepší hodnocení. S instalaterstvím toho moc společného nemá . Jedná se spíš o příběh kluka z vesnice, co ma problém se vztahy. Z obecného hlediska se na film dá podívat, jednou, nicméně příběh mohl být rozhodně propracovanější. Ukazuje lidem instalatéry, a vlastně všechny lidi co žijí na vesnici, jako totální paka co neumí kloudně udělat svoji práci, jsou xenofobní a jediné co znají je hospoda a fotbal v dedině. Pan režisér si s celou tématikou moc práce nedal. Očekával jsem trochu víc. ()

Beliel 

všechny recenze uživatele

Hodina a něco neskutečné nudy a ničeho. Jedna hvězda snad jen za prostředí vesnice. Kohák je absolutní neherec, vtip tam není žádný a dialogy jsou otřesné. Dát za tohle v kině byť jen korunu, tak jim tam potrhám plátno! Kdo tohle financuje? ()

jarmar 

všechny recenze uživatele

Příjemná "komedie" u které jsem se téměř nezasmál, ale Kohák a Čtvrtníček mě jako vždy alespoň zlepšili náladu. Nemusí být vše absolutně dokonalé, abych dal nejvyšší hodnocení. ()

DoctorWho159 

všechny recenze uživatele

Já celkově od tohohle filmu čekal jednoduchý film. Ve finále sem byl mile překvapen, Jakuba Koháka mám velmi rád za jeho humor a celkově, když vidím, že někde bude účinkovat moc se těším. Tento film je přesně to co si má člověk pustit když hledá něco jednoduchého u čeho se nemusí moc přemýšlet. šestá hvězdička jde na konto ústřední písničce protože je krásná. ()

NikoKovac 

všechny recenze uživatele

Mně to přijde neškodný. Takový spíš milý. Dobře, pro někoho to není komedie v pravým slova smyslu, ale to je podle mě o vkusu, já se zas třeba nezasměju u těch Menšíkovských nebo Sobotovských normalizačních, z mého pohledu rádoby, komedií. Jednoduchý vesnický život jednoduchého chlapa, kterej ale nakonec nějaké své štěstí najde. Říkám, prostě takové nevinné. Nemám problém si to kdykoliv pustit zase. Navíc se v hlavním hrdinovi trochu vidím, proto se mi to tolik líbí. Proto dávám plný počet. ()

Bobby_Fisch 

všechny recenze uživatele

Docela pohodový, nenáročný film. Zajímavé je, jak někteří herci přinášejí do každého domu stejnou postavu se stejnými rysy. Skoro jakoby si sami psali scénáře ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Nebýt Koháka tak nevim nevim.Vesnická komedie,možná spíš drama jako sonda do našich životů.Jednoduchý příběh bez přesahu. ()

ZionelloSVK 

všechny recenze uživatele

Možno pre niekoho ďalší český slabo-film, ale pre mňa je to El clasico vo filmovej tvorbe.. český film, české prostredie a typicky český dej. Má to veľa do seba. Film zobrazuje život jednoduchého inštalatéra, ktorý nemal v živote vysoké ciele a nikdy mať ani nebude, premýšľa jednoducho, žije jednoduchý život a nehrá sa na nič, čím nie je. Človek za život pozná veľa ľudí a je rád keď môže aspoň takto vo filme vidieť aj takúto povahu ľudského bytia. Kohák to podla mňa zahral skvelo a navyše sa pre túto postavu Ľuboša aj skvelo hodí. Ja nemám čo vytknúť. Film je úprimný, svojský a má čo ponúknuť dnešnému, rozlietanému a životom skúšanému divákovi, aspoň na chvíľu sa pozastaviť a vidieť to čo bežne k videniu nie je. Nejaké percentá samozrejme dávam dole , pretože občas sa to nesie až moc v starom štýle života a navyše si nemyslím že časť s "rozmlácenou držkou" od arogantného pána z mesta bola nejak nutná, skôr mi tam prekážala, ale je to čisto subjektívny názor... ako vždy. ()

Krastom 

všechny recenze uživatele

Mám rád Vorlovy filmy a Instalatér z Tuchlovic je po Vejšce dalším vydařeným počinem tohoto talentovaného režiséra. Jedná se o úplně obyčejný příběh manuálně pracujícího člověka, který ale v podání vtipného Jakuba Koháka dělá z filmu více, nežli jen osamělý příběh zakomplexovaného instalatéra. Žádný velkofilm to sice není, ale i přesto jsem se dobře bavil. Za mě 70%. ()

8rec 

všechny recenze uživatele

Režiséra Vorla chápu do jisté míry jako režiséra nezávislé tvorby. Jeho filmařský rukopis je často na pomezí profesionálního a amatérského filmu. Bohužel tentokrát víc to druhé. Kdo čeká, že se bude smát, protože na plakátech všude čteme "komedie" - plete se. Ryzí drama se smutkem a lítostí. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie z vesnického prostředí .najde se pár dobrých hlášek a humornějších scén,pro mě zabodoval Budař ten pobavil. ()

LoneLion odpad!

všechny recenze uživatele

OMG k čemu jsem se to zase jednou nechal uvrtat. Takhle zbytečnej film nemá cenu ani pořádně komentovat. Jo jo Vorel nezklamal a další jeho pí.ovina je na světě. Do komedie hodně daleko, drama by se chtělo říct, ale ani to to není. Takže žánr neurčitej. Za moji maličkost i odpad je docela vysoký hodnocení :-) ()

IGATY 

všechny recenze uživatele

Rád bych dal víc hvězd, ale nemůžu. Čekal jsem od toho o hodně víc. Na světě je víc povedených kousků. A už je taky asi dost "překohákováno" ()

ZZZHarry odpad!

všechny recenze uživatele

Nepovedený pokus o vesnickou idilickou atmošku, tak nastrojenou, že jí nevěří ani samotní protagonisté. Celkově hodnotím jako odpad, protože ani Evě Holubové jsem její roli nevěřil, Jakub Kohák je také dobrý herec, ale tohle se mu imho nepovedlo. Dialogy, kde Jakub Kohák střílel jednoslovné věty a nikomu to vlastně nepřišlo divné. Prostřihy na přírodu vesnice nedaleko Prahy to nezachrání. Zbytek filmu ani raději nehotnotit. Bylo to z mého pohledu opravdu pod úroveň všech zúčastněných. ()

AZX3000 odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud jsi idiot co se zadrhává, máš rád fotbal a chtěl bys pozornost všech ženskejch, který doma mlátěj nebo mají jinej problém, tak se odstěhuj do Tuchlovic. Uplně přesně jako Kubí Koháků. Všechno tam totiž klape dokud ti neskape mamča. Pak to jde od deseti k pěti, dokud se tě neujme jedna z těch buchet v nesnázích... Nějak jsem tuhle sondu do života impotentního vesničana nepobral. Vorel mě ošklivě znásilnil, ale opravdu ošklivě. ()

Reklama

Reklama