Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Recenze (468)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

To ještě nebyl úplněk, měsíc nedorostl úplně, každej se dobře voháááák. Všichni maj žebřík v pořádku, lezou rejžovi do zadku, dobrý den, pane Koháááák. Ale hezky jsi to zahrál, Kohýňo, až mi někdy bude kapat kohoutek, volám do Tuchlovic. Nebudeme si nic namlouvat, ten film je hovadinka, ale když se vám tu sejde sorta herců, jako je Čtvrtníček, Budař a Kohák, tak se smějete už jen při pohledu na ně... Sice hovadinka, ale na hony vzdálena všem Babovřeskám, Kameňákům a podobným sračkám. ZaTuchlovice bodují, i když s tím, jak to hrajou, můžou jít kopat maximálně tak přípojky pro Telekom. "Je hlad!" ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Moc si s tímhle filmem nevím rady. Chtěl jsem, aby se mi líbil, ale cením si ho jen za to, že se v Česku snaží si razit svou cestu. Prezentuje se jako komedie, nechápu proč, vzhledem k tomu, že z něj padá slušná depka a Kohák se fakt snaží, ale ta role je v jeho podání dost plochá, rozhodně plošší než v rukou schopnějšího herce. Plejáda herců kolem něj je moc velká a dost tříští děj, prostor má pořádně snad jen Holubová a celé to tak nějak pomalu a předvídatelné vyšumí. Ale je tam potenciál, ať jen nekritizuju. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Spojení Vorel-Kohák je pro mě natolik odstrašující, že jsem překvapil sám sebe, když jsem tenhle snímek pustil v přehrávači. Vorel mě naštval Gymplem, i když si to spravil s Vejškou a Kohák mě štve tím, že když zapnu TV, ať přepnu na jakýkoli kanál, zírá na mě Kohák v zábavném pořadu, reklamě, seriálu, čemkoli, dokonce jsem ho potkal i na jedné mezinárodní akci, která se jej absolutně nemohla týkat. Nicméně mě oba pánové potěšili, protože se Instalatér z Tuchlovic náramně povedl. Kohákovi ta role přesně sedla. Je to příběh o zcela obyčejném muži s dobrým srdcem, šikovnýma rukama a věčně prudící matkou (skvělá Holubová). Ke konci to trochu sice sklouzávalo do tragikomické grotesky, ale to je už zkrátka Vorel. Chápu, že ten film úplně neboural žebříčky a neokouzluje davy, mně ale hodně padl do noty. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Od Vorla se mi vlastně líbil jen Kamenný most a trochu Cesta z města, jinak mě jeho filmografie intelektuálně zcela míjela (ani "legendární" Kouř jsem nezvládl dokoukat). Ale Instalatér je vcelku příjemný, možná tím, že si moc na nic nesnaží hrát a vlastně nikam moc nesměřuje, jen snímá a vypráví zveličené a teatrálně přehnané výseky života. Kohák je fajn, asi je třeba jej vnímat jen ve filmech. Rád jsem zase po čase viděl Špalkovou a Nesvačilovou. Začínám milovat Polišenskou. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem se na film vůbec dívat nechtěl, pak jsem své rozhodnutí přehodnotil a nechal jsem se tak připravit o hodinu a půl života nebo něčeho podobného. Očekával jsem prvoplánovou trapnou komedii, postupně mi ale došlo, že sleduji hlubokomyslné sociální drama, na které intelektuálně nemám. Děj nemohu hodnotit, protože na mé kopii chyběl, nezasmál jsem se ani jednou, místo toho jsem se nudil a podivně styděl, aniž bych věděl proč. Doufám, že tento tvůrčí tým už peníze na další tvorbu nesežene, ale už teď vím, že doufám marně. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale buď měl Vorel přitlačit na dramatickou rovinu a komediii ponechat jen na bázi prvků, anebo to udělat naopak. Takhle film přešlapoval napůl cesty, aby se místy jen nerozhodně nakláněl na tu či onu stranu. Po herecké stránce solidní a byť Koháka příliš nemusím, pokud tedy zrovna nechytá za Houslice, tak tady mi seděl. Holubová pak zahrála to co měla a zamrzí málo využitá dvojice Budař-Čtvrtníček. Lepší průměr, který vidím jako lehce promrhanou příležitost. 60% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Taková česká oddychovka, která vás nijak zvlášť neoslní. I když to nebylo moc kvalitně zpracované, tak se mi to docela líbilo a možná jsem to neviděla naposledy. 55%. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi, že hlavný hrdina síce nebol veľký mysliteľ, ale bol dobrosrdečný a správal sa pekne ku zvieratám. Keby nežral tie rezne, možno by som dala aj plný počet. Príbeh aj postavy boli celkom autentické. Nie, že by som sa rehotala na celé kolo, ale niečím si ma film získal. Snáď to bolo tou bezprostrednosťou. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Docela povedený obrázek o vesnickém životě a místním outsiderovi. Koháka moc nemusím, ale role mu sedla na míru a asi se od něj nic lepšího čekat nedalo.Hodně film drží i vedlejší postavy, neboť v některých momentech instalatérovi dochází dech. Příběh na dramatické rovině moc nefunguje, díky nesouvislému ději, ale jako přehlídka zábavných scének ano. Celé to ale příjemně utíká a film dokáže pobavit, což bez nějakých přehnaných ambicí bylo hlavním cílem......6/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Feel good jednoduchý film o takom obyčajnom dedinskom vidlákovi. Nemá to nejaký zložitý príbeh a aj tempo je pomalé, ale od začiatku mi to sadlo a bavilo ma to. Občas padle aj vtipná hláška, ktorá ma rozosmiala. Jednotlivé drobné epizódky nakoniec sa zaujímavo vyriešili. Len ten dokonalý happyend pôsobí až príliš rozprávkovo. Ale čo už. Je pekné raz za čas vidieť, že sa síce dobrým ale jednoduchším ľuďom občas v živote pošťastí. Celý film stojí na Kohákovi, ktorý je dokonalý sympaťák. Zaujmú aj vedľajšie postavičky. A keby niektoré dramatické scény pôsobili uveritelnejšie, tak dám aj štvrtú hviezdičku. Ale v snahe o artové nefilmové pojatie pôsobia vypäté scény skôr amatérsky. Štandardné gýčovejšie pojatie by k tým scénam sedelo viac. Celkovo je to ale pre mňa jeden z tých lepších CZ filmov, ktorý si kľudne niekedy pustím znova. 6/10. ()

rascool odpad!

všechny recenze uživatele

Vidlácká komedie. One vidlák show. Kohákova největší role a jestli jsou čeští režiséři všímaví, tak to bude jeho poslední role. Je to marné. Trapné. Pošetilé. Pochmurné. Vesnický život je prostě podle tohoto filmu největší odpad - což já si tedy nemyslím. Vzrušení? Impotence instalatéra. Akce? Rozbitá držka instalatéra. Erotika? Honba za pokladem bílého potoka při vzpomínce na vjetnamskou dívenku. Odpad za Gabču Vyheclovanou! Její role byla stejně důležitá jako její videa na Jůtub - naprosto k hovnu. :) ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Kino Svět Lišov - Ale jo, docela jsem se bavil, byť jsem si říkal, že režisér mohl trochu přitlačit na pilu, naservírovat nám více hlášek a přidat na stopáži. Každopádně nejenom vtipně hrající Kohák, ale i vedlejší postavy, jako Budař, Čtvrtníček a Špalková mě potěšili. Až to budou za nějakou dobu dávat v TV, rád zasednu. Jo a zdravím toho trapáka, co přede mnou celý film točil na mobil :)) 68% (with J.) ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi film nelíbil. Postupem času mi došlo, že to dost svým způsobem připomíná Návrat Idiota, kterýžto film tedy miluju. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že český film zůstává nekoukatelným brakem, ač se snaží o hlubší téma. Samotářský Luboš dělá instalatéra na živnosťák, žije se svou matkou a je tak nějak spokojený. Když se jeho matka rozhodne, že je čas si najít nevěstu, neprotestuje. Celé je to stereotypní, nedovařené. Postavy jsou nedotažené do konce, zůstávají neuvěřitelné. Ženské role jsou až na Evu Holubovou všechny nesnesitelné, z mužských všechny převálcoval Jakub Kohák. Je to takový malý film dvou herců. Nechápu, kdo tohle označil jako komedii. Že je ústřední postava psychicky nemocná, neznamená, že se budete lámat od začátku do konce. Instalatér z Tuchlovic je film, který si klidně pusťte k žehlení. Nebo k vaření. Nebo k řezání dřeva na cirkulárce. Je to fuk, je to o ničem. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Tomáš Vorel je prostě svůj. Jiným režisérům by se snadno daly vyčítat vtipy na úrovni čtvrté cenové nebo dějová předvídatelnost, ale u Tomáše Vorla to prostě nejde, protože to tak nějak patří k jeho poetice. Oceňuji, že po celou svou kariéru zůstává věrný svému stylu, který vychází z divadelních kořenů Pražské pětky, zároveň se od nich už trochu vzdálil, je nepodbízivý, ale zároveň divácky přístupný. Už jsem viděl originálnější, ale i trapnější Vorlovy filmy než je Instalatér z Tuchlovic, tady to byl takový vesnický kaleidoskop (ale jiný než v režisérově lesní trilogii) viděný typickou vorlovskou optikou, ve kterém byl kupodivu k přežití i Jakub Kohák. Pokud máme v české kinematografii domácí ekvivalent legendárního francouzského outsidera (myšleno nezařaditelného tvůrce) Jeana-Pierrea Mockyho, je to Tomáš Vorel. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Komedie, jasně. Já měla spíš dojem, že sleduju pokus o hluboké sociální drama, na tu část pro jistotu dramaticky ztmavl obraz. A hlavní hrdina tam stejně většinu času jenom vyjeveně civí a neví pořádně co, tudíž o nějakém charakterovém vývoji nemůže být řeč. K tomu pokud nemusíte vizáž Jakuba Koháka jinde, zde budete nejspíš rovnou trpět. Jo a děkuju pěkně, hned to svoje příjmení zase miluju o něco víc ;-). 4/10 ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Vlastně úplně nevím, jestli je to čtyřhvězdičkový film. Na druhou stranu dialogy a překvapivě sympatický Kohák film vystřelují úplně jinam, než kde obvykle české filmy bývají. ()

Reklama

Reklama