Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Recenze (468)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem jednoduchá bajka o jednoduchém přerostlém klukovi, kterého ztvárnil překvapivě civilní Kohák. Z té sorty postav vyčnívá Holubová. Hodně fajn. 75% ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Vyobrazení venkova zde není naivní radobyhumorné, jak z jiného světa, ale docela realistické úměrné současné době. Film je to vlastně jinak poměrně smutný. Posledních 20 minut je pěkně emotivních. Akorát spousta věcí a témat jaksi vyzní do ztracena. Snad i kvůli absenci nějakého jasného  žánru a kratší stopáži. Je to škoda. Obvzlášť, když zde Kohák není za Koháka, co hraje charakterní roli jako v Teorii tygra, ale už je to Kohák, který charakterně hraje. A  tady mi byl náhodou  sympatický. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Od začátku se film jeví jako zcela normální a obyčejný, zachycující život jednoho instalatéra. On taky obyčejný je a to dokonce tak obyčejný až to bolí. Já jsem nedokázala přijít na smysl, proč byl vlstně natočen. Zřejmě jsem hledala něco, co tam ve skutečnosti ani není. Ovšem, ten instalatér tak obyčejný není, protože ho hraje Kohák a má neobyčejné vlastnosti. Od Vorla jsem očekávala mnohem větší vorlovinu. Ono to bylo i celkem příjemné koukání. Jen se to musí vidět víckrát. je tu ale strašná propast mezi neherci a herci. Kdo jim řekl, že ten text mají tak blbě odříkávat? Vždyť to strašně tahá za uši a bije doočí. Závěrečná písnička je děsně vlezlá. Jsem měla pocit, že se jí nezbavím. Eva Holubová taky dokáže zahrát všechno možné. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nebudu tvrdit, že tvorbu Tomáše Vorla zbožňuju, protože by to nebyla pravda, některé jeho filmy je celkem snadné nesnášet, ale ta civilnost, skutečnost, že se zde nepřehrává a že Kohák je výborný, že je to jen o lidských osudech, které je možné si představit jako skutečné, se mi prostě hodně líbily. Film mě prostě bavil. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dá sa. Kohák sice není kdovíjaký démon, ale jeho prosťáček sázející suché hlášky má úspěch. Film si pro sebe berou Budař se Čtvrtníčkem, kteří mu dávají šťávu. Jinak se jedná o pozvolnou poetiku hrající na dramatickou notičku zasazenou do buranského prostředí, který bohužel, stále aktuální jest. Vorlův slušný počin, kterým si po šeredné Vejšce napravil reputaci ()

topi 

všechny recenze uživatele

Instalatér z Tuchlovic je po posledních filmech režiséra Vorla konečně snímek, na který se dá koukat a netrpí přemírou trapnosti. Sice nic světobornýho a myslím, že i zbytečného, za rok nebudu vědět o čem to pořádně bylo. Kamenný most už zůstane nepřekonán. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že 4 hvězdičky jsou možná trochu moc, ale prostě a jednoduše mě Tomáš Vorel neskutečně mile překvapil. Už jsem nečekal, že od něj ještě někdy uvidím civilní film, kde by každý nepřehrával a karikoval. Jistě, Petr Čtvrtníček to asi už jinak neumí, ale na druhou stranu umírněný a civilní projev Jakuba Koháka (kterého v poslední době už nemůžu vydýchat) to krásně vyvažoval... Dobrá práce, umírněná stopáž, zdařilá hudba... ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Vyhýbal som sa Inštalatérovi až do TV premiéry, lebo z traileru som mal pocit, že už to nie je ten pravý Vorel. Nie je. Chýbajú tam rybie oká aj iskrivý humor, ale je to veľmi ľudský a preto milý pohľad na obyčajného človeka. A pre mňa jeden z naj výkonov Evy Holubovej. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Na Vorla poměrně civilní, nepřehnané (až na ten úděsný smích hospodské), ale zároveň naprosto o ničem, respektive bez nosného příběhu. I ta hodina dvacet byla moc. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Příběh zaostalejšího podivína... no dobře, pro Koháka (chytrého lišáka) role téměř na míru. Ale bohužel to nepůsobilo ani vtipně, ani dojemně - což předpokládám bylo v plánu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+1* slabota ve všech směrech. Ale pokud máte chuť na lehkou civilní komedii o nesmělém a nesamostatném instalatérovi a nemáte moc velké nároky, tak si pošušňáte. Já nedokážu dát ani 2 hvězdičky - herecké výkony byly slabé, příběh předvídatelný a skoro se nebylo čemu smát. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 0 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Kohák je momentálně asi největší bavič v Česku. A navíc je to Sparťan. Takže návštěva kina byla samozřejmostí a myslím, že to nezklamalo. I když, přál jsem si, aby to bylo nahláškovaný o něco víc. Vorel to měl vymyšlený ale jinak. Hodil do toho pár dramatickejch zvratů, což tu komediálnost občas zbrzdilo, ale jinak to bylo na takový úrovni, aby to pobavilo jak mladý, tak starší. A to třeba i 10x, což poslední dobou u českejch "komedií" nebývá zvykem. Klidně bych na to koukal i o půl hodiny dýl. A Gabriela Hecl? Že by startovala novou hereckou kariéru mimo youtube. Prostoru sice moc nedostala, ale scénku místo čmouda bych si s ní střihl. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Lepší průměr. Komedie se zaměřením se na klasický styl života v mnoha vesnicích dnešní doby. Jakoby se ani nejednalo o film, ale delší dokument o pravdivém příběhu několika lidí. To je to hlavní, že si film nehraje na velké umění, ale ani to není komerčně laděný výmysl. Příjemná podívaná. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Celkom sympaticky film o 40 -nikovi, ktory pomaha, poradi si takmer s kazdym problemom, je hodne svojsky. Spolocensky zivot mu unika pomedzi prsty : 65 % ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý kluk z vesnice si dělá svou práci. Možná více realistické, než mnohé současné venkovské komedie, ale takové nijaké. Ani komedie, ani drama, hlavní hrdina je více než cokoli jiného trouba a nevím, zda závěr nezaváněl i sci-fi. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Klasický český film, ktorý nesklame. Trošku my príde, že 53% je trošku menej ako by si zaslúžil, ale nie je to žiadna bomba na druhej stránke. Taký film na silvestrovský večer o všedných Čechoch. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Vorla mám rád a Instalatér sice nijak extra nenadchnul,ale zároveň ani nezklamal.Takový obyčejný český film,sondující život na vesnici.Nic moc se tu neděje,přesně jako v reálném životě.Kohák,kterému v poslední době nemůžu přijít na jméno je tady příjemně civilní a role mu sedla.Ani zbytek obsazení pak nezaostává.Solidní práce...60% ()

Reklama

Reklama