Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (24)

  • Scénář filmu byl oceněn v soutěži FILMOVÉ NADACE v roce 2015. (NADACE)
  • Radiokazeťák, co si vzal Luboš (Jakub Kohák) na dovolenou k rybníku, je Sencor S 4500, vyráběný v 80. letech v Japonsku. Ač si mnozí myslí, že značka Sencor je čínská, je to stará poctivá japonská značka – Sen znamená 1 000 a Cor srdce. Později tato značka přešla do vlastnictví a správy české firmy FAST ČR a.s. (bighead)
  • „Všechno jsem dělal, jak nejlíp jsem uměl a jak jsem si myslel, že to má být. Pan režisér to korigoval, něco se opakovalo, něco šlo z první. Byl to tvůrčí proces. Ale pokud se něco nepovedlo, byla to jeho vina,“ řekl o natáčení Jakub Kohák. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)
  • „Režisér Tomáš Vorel to psal přímo na mě. Seznámili jsme se u filmu Vejška (2014). A on poznal, že jsem vynikající chlap, skvostná individualita a člověk s velkým Č. Takže už se mu to psalo samo. Scénář je moc hezký, byl jsem nadšený. Vlastně se ta role dostala ke mně, ne já k ní,“ řekl Jakub Kohák. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)
  • Než jde Luboš (Jakub Kohák) tancovat, hraje píseň „Šrouby a matice“ od Mandrage. (SONY_)
  • Hokejový zápas mezi Finskem a Českem, který z postele sledují Luboš (Jakub Kohák) se Sýkorovou (Petra Špalková), byl odehrán 12. února 2011. Česká hokejová reprezentace jej prohrála 2-3 po prodloužení. (pavelvojta)
  • Ve scéně, kdy jde Luboš (Jakub Kohák) instalovat ohřívač k chovateli plazů, si zahrálo 10 hadů a 2 leguáni. Točilo se to u reálného chovatele hadů v Žihli v paneláku, kde s nimi reálně bydlí. „Natáčení s leguánkou Filoménou proběhlo bez problémů, koukala se a hejbala přesně na povel. Ale hadi se tyčili zcela jinak, než jsme chtěli,“ popisuje režisér Vorel úskalí režírování plazů. (Zdroj: Česká televize)
  • Ve filmu hraje poměrně velké množství zvířat. Zásadní roli mají toulavé kočky, o které se Luboš (Jakub Kohák) stará. Pro natáčení bylo nakonec použito 8 koček. „Byly to samozřejmě kočky cvičené, které musely na písknutí přiběhnout ke Kohákovi a nechat se krmit. A proto honorář všech koček dohromady byl větší než oba honoráře Koháka a Holubové. Kočky byly nejdražší herci filmu,“ tvrdí režisér Tomáš Vorel. (Zdroj: Česká televize)
  • Natáčelo se v několika časových etapách, z velké části v obci Tuchlovice na Kladensku, ve skutečném domě skutečného instalatéra z Tuchlovic. „Točili jsme v jeho dílně, na jeho zahradě, v jeho domku. Točili jsme v Tuchlovicích, ale také v okolních vesnicích a městečkách, kam náš filmový instalatér jezdí na kole opravovat porouchaná umyvadla, odpady a záchody,“ říká režisér Tomáš Vorel. (Zdroj: Česká televize)
  • Předpremiéra 24. 9. 2016 byla v letním kině v Tuchlovicích vzdáleném necelých 100 metrů od domu filmového instalatéra. (shadowrun)
  • Jelikož se natáčelo v suchém a parném létě 2015 a bylo potřeba záběrů v dešti, povolali filmaři jednotku dobrovolných hasičů ze sousední vesnice Žiliny, která déšť vytvořila. (Krata21)
  • Filmaři museli kvůli scéně, kdy postava Evy Holubové češe třešně, nejdřív ovoce pracně na strom navěsit, protože je sežrali špačci. (Fenk)
  • Pro představitelku maminky Evu Holubovou byla na zakázku vyrobena speciální paruka z pravých vlasů, jelikož podle tvůrců normální paruka nepřicházela v úvahu. (Fenk)
  • Točilo se od června do listopadu z velké části ve skutečném domě pravého instalatéra z Tuchlovic. (Zdroj: kultura.idnes.cz) (rakovnik)
  • Zajímavostí je, že režisér Tomáš Vorel st. se s původní skutečnou postavou - dle níž je film natočen - osobně zná a to díky příhodě, při níž mu instalatér v Praze opravoval umyvadlo. (Zdroj: kladensky.denik.cz) (P. J. D.)
  • Film byl inspirován skutečným instalatérem z Tuchlovic, Timotejem Šulko. (Zdroj: kladensky.denik.cz) (P. J. D.)

Reklama

Reklama