Reklama

Reklama

Dear Basketball

Krátkometrážní / Animovaný / Sportovní / Životopisný
USA, 2017, 6 min

Režie:

Glen Keane

Scénář:

Kobe Bryant

Hudba:

John Williams

Hrají:

Kobe Bryant
(další profese)

Obsahy(1)

Basketbalová legenda Kobe Bryant spolupracoval s vizionářským animátorem Glen Keaneem a legendárním skladatelem Johnem Williamsem na krátkém animovaném filmu, který zkoumá, co znamená dosáhnout svého snu a pak ho nechat za sebou. Animovaný film je adaptací Bryantova odchodu z NBA po 20 letech kariéry v klubu Los Angeles Lakers. Tento film, namluvený Kobem Bryantem, zapůsobí svou ruční animací, emocionalitou a univerzálním poselstvím o lásce a ztrátě na fanoušky všech věkových skupin. (iShorts)

(více)

Recenze (25)

Gemini 

všechny recenze uživatele

OK, Kobe Bryant je nesporně basketbalová legenda, a jeho vyznání z lásky ke hře, které toho spoustu dal, a která toho na oplátku spoustu dala jemu, a o loučení s ní, nese nemalé emoce. Ale ani na té samotné "básni", ani na té animaci nevidím nic, co by tu už někdy nebylo, a pokud jde o Oscara, inu, zřejmě je v Akademii víc fanoušků Lakers než jen Jack Nicholson:) 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jít za svými sny, děj se co děj, a udělat o tom úctyhodnej kraťas. Hudba Johna Williamse už to jen povyšuje na euforickej level, tahle zpověď totiž trhá srdce i sama o sobě. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Čtyřminutová osobní zpověď podpořená sympatickým Bryantovým hlasem a nevšední animací, která sice hraje na emoce, ale takovým tím milým a nenásilným způsobem. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Takovy kratas mohou vyplodit jen Americane. Krasne pateticky napsane a Williams to posunuje na dalsi uroven. Navic dobre zvolena forma k dojimani se ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-2* Tento kraťas je sentimentální poctou slavnému basketbalistovi a díky tomu nejspíš získal Oskara. Já nejsem sportovní fanoušek a ani se neposadím z každé ceny, takže ho můžu bez kapky studu odhodit do koše mezi nezajímavé snímky. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Tak nechápu za co dostal toho Oscara. Naprosto průměrný kraťas, který vypadá, jakoby ho dělal absolvent třetího ročníku FAMU. Tragédie kolem Kobeho úmrtí šponuje hodnocení filmu do výšin, kam ale, podle mě, určitě nepatří. Budeš chybět, ale jako člověk a sportovec. RIP ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Fajn tento mini film získal síce oscara. Ale mne sa to nejako nepozdávalo. Animácia bola celkom fajn ale zaujimavé ani emotívne to nebolo. 3* ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Emocionální milostný dopis, který Kobe Bryant napsal lásce svého života, basketbalu, doprovázený nádhernou, syrovou a originální animací. O stopáži 4 minut (bez titulků) se jedná o skutečnou jednohubku. Ovšem, nejedná se o nic, co by vás mělo nějak provázet, po pár dnech, ne-li hodinách, na to stejně zapomenete. Nahlížím na to ovšem ze svého pohledu. Pohledu člověk, který jedinkrát v životě neviděl zápas v basketbalu, nezná jeho pravidla ani ho vlastně vůbec nezajímá. A i přesto mi to přišlo dobrou měrou emotivní a inspirativní bez zbytečného patosu. Pro mě nic zásadního ani zajímavého, ale chápu, že nejací lidé jsou z toho hodně nadšení. ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Legenda košíkové Kobe Bryant a zfilmovaná verze jeho dopisu, který věnoval při sportovní derniéře své celoživotní lásce — basketbalu. Kobe, který film sám namluvil, se spojil s animátorem Glenem Keanem a legendárním skladatelem Johnem Williamsem a společně vytvořili něco, co vás dojme, i když vám basketbal nebo sport obecně nic neříkají. Tohle je film o celoživotní vášni a lásce, a je jedno, zda jde o basketbal, jídlo, nebo cokoliv jiného. Film je krásně ručně kreslen a animován. Ve světle letošní tragické události (Kobe Bryant v lednu zemřel společně se svojí dcerou a dalšími pasažéry při pádu helikoptéry) je film ještě dojemnější — už nejde o loučení Kobeho s basketbalem, ale diváka s Kobem. [Oscary 2017] ()

Durdas 

všechny recenze uživatele

Krásná práce! Můj oblíbený basketbalový hráč v krásné kreslené grafice! Vypadá to opravdu fantasticky. Dovedl bych si představit v této grafice celovečerní film. Bylo ta to i zároveň dojemná zpověď fantastického basketbalisty. I kvůli němu jsem začal miloval LA Lakers. ()

Reklama

Reklama