Reklama

Reklama

V.I.P. vraždy

(seriál)
  • Česko VIP vraždy
Česko, (2016–2018)

Hrají:

Soňa Norisová, Patrik Děrgel, Jiří Dvořák, Jan Révai, Miroslav Vladyka, Martin Myšička, Jiří Hána, Jana Stryková, Tomáš Měcháček, Jitka Sedláčková (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(27)

Detektiv Beran se vrací po dvou měsících mimo službu zpět na oddělení vražd a hned první případ ho zavede do komplikované VIP společnosti. Vyšetřuje vraždu významného advokáta Grégra, který zastupoval bohaté a slavné klienty a na jehož smrti má zájem hned několik lidí. Beranovou hlavní podezřelou se stává Klaudie Wolfová, úspěšná a známá spisovatelka krimi románů, která má nejen motiv, ale její poslední kniha navíc znepokojivě připomíná detaily jak Grégrovy vraždy, tak i dalších následných zločinů. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Elyssea k tomuto seriálu (1)

V.I.P. vraždy (2016) 

V.I.P. vraždy nejsou kriminální seriál. Detektivní zápletky jsou více či méně pitomé a naprosto snadno prokouknutelné. Žádné realistické pátrání a zpracování důkazů zkrátka nečekejte. Napojení zápletky na svět (primáckých) celebrit a přímé odkazování na známá jména (třeba v dílu u vraždy kuchaře) je také místy kostrbaté a hlavně, kdo je zvědavý na primácké moderátory? Co tak drží seriál nad vodou jsou slovní přestřelky mezi Wolfovou a Beranem, kteří jako nesourodá dvojice poměrně dobře fungují. Soňa Norisová je sympatická a přemoudřelou spisovatelku jsem jí bez problémů věřila, u Děrgela už to bylo trochu horší. U tohohle seriálu je to trochu vítězství jednookého mezi slepými, protože Vraždy jsou jeden z mála komediálních(?) seriálů, který není o vztazích a to já oceňuju. Takže přivírám oči a hážu tři hvězdičky. Můj komentář na specifické problémy se sexismem se dá najít zde. ()

Reklama

Reklama