Reklama

Reklama

Opuštěné stavební projekty

(seriál)
  • Česko Zapomenuté megastavby (více)

Série(11) / Epizody(109)

Obsahy(1)

Některé z nejúžasnějších stavebních projektů na světě dnes leží v troskách. Jak je to možné? Seznámíme vás s příběhy neobyčejných lidí, kteří je původně navrhli i těch, jejichž vynalézavost a genialita mnohým z nich nyní dává nový život. Každá z těchto mimořádných staveb vypráví silný a působivý příběh. Tato řada se zaměřuje na ty nejpozoruhodnější příklady opuštěných stavebních projektů na světě, a zkoumá, jak a proč se stavěly a také finanční a společenské důsledky jejich selhání, jakož i jejich dopady na životní prostředí. Rovněž divákům přiblíží, jak z těchto trosek vzniká něco nádherného a užitečného. Některé opuštěné stavby totiž získaly nový život. Například nacistický rekreační komplex Prora v Německu, High Line v New Yorku, USS Oriskany na Floridě a dálnice Foreshore Freeway v jihoafrickém Kapském Městě. V této poučné řadě budete svědky znovuzrození těchto staveb. (Discovery Channel)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Jinak je tam spousta blbostí, často to bude vina překladu, ovšem určitě se najde leccos i v originále. A ty zeměpisný souřadnice, uvedený na začátku každý reportáže, za ty by si měl dát jejich editor pořádnej flákanec přes obě papule. :D Nejen že si často plete východní se západní dýlkou a severní s jižní šířkou, ale občas je to hausnumero ukazující úplně jinam. No i  tak jsem se dozvěděl hodně zajímavýho.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Jo tak už jenom, že zvládnou za díl 4 místa, nutně vede k totální zkratce, každý to místo by si zasloužilo vlastní díl. Ale jako zdroj první informace o něčem, o čem by se člověk jinak nejspíš vůbec nedozvěděl, dobrej počin. A pak už se to dá dostudovat. 3*

Reklama

Reklama