Reklama

Reklama

Recenze (14)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Člověk skoro aby začal doceňovat druhou sérii True Detective. Refn si v TOTDY zase honí formu, kterou má jeho nový seriál parádní, ale co má sakra být ta póza? Odříkat tři repliky na parkovišti fakt nemusí zabrat 10 minut, tohle rádoby artový machrování jsem vždycky nenáviděl, Refn tady sice nepředvádí ta samá zvěrstva co Lynch, otravný to je ale zhruba stejně. Na druhou stranu v sexu, násilí a využití Cliffa Martineze je to dost silný, až vtahující, takže chce člověk víc. Minimálně jednu další epizodu tomu ještě věnuji, očekávání ale držím pro jistotu u země. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Zatím to vypadá na další, tentokrát ovšem dvanácti a půl hodinový, Refnův utahaný naschvál. 🤔🤷‍♂️ P.S. Srovnávání s Lynchem je mimo mísu, Lynchovy filmy mají vtahující atmosféru a vnitřní napětí, tohle je jen povrchní nuda. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo četl Brubakerův Kriminál bude jako doma. Mozaika složená z pochybných charakterů v nezáviděnihodných situacích se pomalu rozplétá. Velmi pomalu. Refn nabízí rozvláčnost v uspěchaném světě. Pomalé dialogy, dlouhé pauzy i klidné jízdy autem za doprovodu Martinezových syntezátorů by běžný režisér nechal na podlaze střižny, aby mohl překotně šokovat z prstu vycucaným zvratem. Zde je síla v tichu a nehybném obraze. Teller jako Martin je zajímavě odtažitý a nepřístupný, přesto se s ním dá v určitých pasážích zatím snadno ztotožnit. Začátek třináctihodinového filmu. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tomhle seriálu je něco šíleně sexuálního. Dlouhý záběry, dialogů poskrovnu, clověk pořád čeká a čeká, na to vyvrcholení, a cestou se mu dostává tolika přenádherných i silně znepokojivých pocitů... No proste silně uspokojivá záležitost! ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle nepochybně JE režijní "onanie". Takhle extrémně odtažité, pomalé a na-ta-ho-va-né scény a dialogy by totiž snad nikdo svéprávný NEZÁMĚRNĚ nemohl natočit. Otázkou je, zda té onanii podlehnete, nebo vás unudí k smrti - právě na takovýchto kontroverzních počinech se nejlépe demonstruje nemožnost objektivního hodnocení. Osobně jsem zatím spíše na té první straně (líbí se mi Khondjiho pochmurný městský vizuál, Martinezův synťákový podkres i směřování příběhu), ale ta neustálá okázalá snaha o vnitřní tenzi/mrtvolnost je někdy opravdu na hraně ne/snesitelnosti. Působí to na mě dojmem, že by se Refn rád stal tvůrcem, jehož styl v sobě kombinuje prvky Lynche. Tarantina a (trochu) Leoneho. TOtDY vypadá na těžkotonážní autorský projekt (a to i na poměry současné quality TV), což je mi samo o sobě velice sympatické, ale po dlouhé době si nejsem ani trochu jistý, zda budu mít sílu rozkoukaný seriál/minisérii dojet do konce... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brubakerove komiksy mám rád. A Refnov neónový štýl tiež. The Devil vťahuje do svojho sveta pomaly. Postavy aj napriek jasne daných charakterom sú veľmi podivné. Absencia hrdinu je tu výrazná. Pomalý vývin a dokonalý vizuál, robia z tohto počinu pochúťku. Aj napriek tomu, že je pomalá a nejednoznačná. Tá hodinka a pol mi krásne plynula aj keď sa tam toho veľa nestalo. Martinezova hudba perfektná. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Refn se vrácí zpátky v DRIVE stylu, aby zároveň ještě více utahal už tak nervy mrskající napínání zpomalenými nedialogy a záběry do prázdna. Působí to jak směs DRIVE, NEON DEMON a 3. série TWIN PEAKS, kterou jsem dodnes nezvládl dokoukat právě pro onu až příliš narcistickou do děje nevtahující formu. Tenhle prolog jsem dal na třetí pokus, kdy jsem musel zpětně skočit na začátek, abych pobral, co se stalo/nestalo. Doufejme jen, že s příštími díly se tempo a gradace aspoň o několik se(kund) zrychlí. Jinak Khondji za kamerou a Martinez ze studia válí! ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Zatím, se nemůžu rozhodnout, kdo komu škodí víc: jestli Refn, pro kterého je hlemýždí rychlost alfou a omegou, zpomaluje tempo dialogů, Eda Brubakera (velkého fanouška hard boiled kriminálek, jen tak mimochodem) natolik výrazně, že nepůsobí ani zdaleka tak důrazně, jak by měli. Nebo autor Criminalu a Fatale, jedněch z nejlepších, tištěných noirů, pokud přistoupí na Refnovu vyprávěcí pomalost, ztratí hodně ze svého šarmu. Prozatím, zůstanu v opatrném očekávaní, minimálně pro tu mistrovskou práci s mizanscénou, tam Refnovi, nejde vytknout, takřka nic ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uf, tak tohle bude narocne koukani. Ale neco mi rika, ze by trpelivost mohla byt sladce odmenena? Ano, je to dlouhe, dlouhe a zdlouhave. Ale, jak je u Refna zvykem, audiovizual je opojnejsi a hypnotictejsi nez houbicky z Amstru. Jestli to ale vydrzim 10+ hodin? To by se tu opravdu muselo neco zajimaveho dit. Aspon chvilemi, nejsem zas tak narocny. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujimava forma. Obcas ma to do deja vtiahlo, sem-tam naopak rusilo. Zvlast v scenach, kedy vidno, ze su schvalne spomalovane a natahovane. Policajt "vykracujuci" si doslova mysacimi krokmi k autu v situacii, kedy by tak nerobil a par dalsich. Inak noir ako taky mozem a i tu ma par slubnych momentov. Urcite vsak tomu dam sancu. Nie kazdemu to vsak sadne. Bez jeho prvkov by trval film standardnych 50 min. ()

Terminer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Refn se vrací, a naštěstí nám ze svých počinů připomíná spíše Drive než jeho poslední dvě šílenosti. To je samo o sobě dobrá zpráva, ale v Too Old to Die Young vám k tomu přibude takový nepříjemný vnitřní pocit, kterým se vlastně ptáte, co bude dál. A já věřím, že si pro nás Refn připravil opravdu hutnou porci zla, a že nezůstane jenom na pomyslném povrchu, ale půjde pod něj. Toť vše k atmosféře. Samozřejmě uhrančivý vizuál, a i když dialogy občas skřípou, tak musím říct, že jsem byl s tímto hodinu a půl dlouhým otvírákem naprosto spokojen. ()

WhiteDuke 

všechny recenze uživatele

V první řadě, co je dobrý - mizanscéna, na některých místech správně slow záběrování a střih hrající si s divákovým očekáváním (opravdu víc cinema než seroš). Hlavní rozporuplná postava, jakoby vyprázněnej Gosling z Drive (což už bylo v OGF). Bohužel mám po 5 dílech pocit, že Refn ztratil nadobro kontakt s realitou jako u jeho posledních filmů, alá cool prefetišovaná do sebe zahleděná nuda. Vzhledem k tomu jak je seriál pomalý, tak by to mělo bejt ještě víc obsahově vyprázdněný, takhle je to čistě fairytale z L.A plný scén a chladných postav co člověk viděl všude možně jinde. Hlavně už nedávám ty stylizovaný set pieces (snový, neživotný místa i pokoje) roztažený dialogy postav co za každým slovem nechávají rádoby dramatickou pomlku a nejsou ničím zajímavé. ()

Reklama

Reklama