Reklama

Reklama

Leningradskí kovboji na začiatku filmu neprodukujú hudbu v Leningrade, ale na ďalekých a šírych sibírskych pláňach. Napriek majstrovsky vytváraným kompozíciám a grandióznej inštrumentácii ich hudba nikoho nezaujíma a hlavne za ňu nikto neplatí. Čo najviac ťaží manažéra skupiny Vladimíra. Stačí však malé vnuknutie a zoskupenie sa presúva do Spojených štátov amerických. Sprevádza ich aj netradičný náklad v podobe zmrznutého basistu Silu Seppäla uloženého v niečom, čo by sme mohli nazvať kadibúdkou. (ASFK)

(více)

Recenze (72)

Terva 

všechny recenze uživatele

Věnováno památce Guty Cardenas. CITÁT - Stojí to za hovno. Hudba je málo komerční.......... Ta symbolika vlasů je promítnuta do všeho. Má jí malé dítě v kolébce, pes a třeba dřevěná bedna . Ze zabahněné vesničky odjíždí dechová kapela do víru amerického Rock´n´Rollu. Zjednodušený a zrychlený pohled na jednu kariéru jedné hudební skupiny. Rychlé změny, rychlé učení, všechno rychle, jen chtít. CITÁT - Pivní otázka - Zajímalo by mě, kde bere to pivo ?............ Monotonní hudební vložka na plechovky od piva je úžasná (34 minuta). Bylo mě líto toho človíčka, co je celou dobu pronásledoval a nemohl dohonit. Jinak veselé hudební road movie, které neřeší spoustu věcí a detailů. Ve filmu, mimo jiné , zazní Kuka Mitä Häh nebo Born To Be Wild. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Aki ma svojimi filmami vždy pozitívne naladí, a tentokrát ma aj pobavil. Každá druhá veta perla, Matti ešte lepší nebol a svojim štýlom ma zaujal aj klávesista/harmonikár. Síce to pred koncom trošku stráca dych, ale aj tak ma kovboji z Leningradu bavili a za celý čas mi nezmizol úsmev z tváre. That's All!! 4,5* ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"I love you." "I love you too. But it's a pity, I'm married."     Poriadne uletená, skoro až šialená čierna komédia. Kým vo filme Zločin a trest (1983) sa mi zdalo toho Kaurismäkiho typického absurdného humoru veľmi málo, v tomto prípade som si vravel, že je tej absurdity akosi priveľa, film ňou priam prekypuje. Spočiatku ma chytali záchvaty smiechu, lenže postupom času začína tá prehnaná groteskná štylizácia trochu zunovať, nápady sa začínajú opakovať, takže na niektoré tie humorné pokusy som už iba hľadel s rozpačitým úškrnom. Mám taký pocit, že v Rusku asi nebudú mať Kaurismäkiho príliš v láske, kvôli tomu jeho podvratne parodickému pohľadu na Rusov.     "Welcome. We've been waiting for you." "Yes. That's why we came." ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Lidi tu mají rádi opálené hochy jako Beach Boys." Jenže v okolí severního polárního kruhu se opaluje poměrně mizerně, takže cesta místního bezkonkurenčně nejstylovějšího hudebního tělesa do Madison Square Garden evidentně nebude úplně reálná. Mě samozřejmě bavila a dostal jsem při ní chuť načesat si kohouta, obout špičaté botky, nasadit kamenný výraz, vytasit slovník a s pohledem upřeným na ulici sledovat, kdy už začne to násilí. Leningradští kovbojové jsou zkrátka skvělí a až budou hrát někdy v okolí jako předkapela Morčat na útěku, tak na ně určitě vyrazím. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tohle je zřejmě nejhutnější a nejulítlejší bizarnost, co jsem kdy viděla, přesto musím přiznat, že jsem měla bez problémů naladěno.. Pravděpodobně je to tím, že celý týden koukám na Akiho filmy.. Tedy Kaurismäki a Pellonpää v životní formě.. Bravo, pánové, rozesmáli jste mě k slzám.. Černý humor, cynismus, skvělé hlášky.. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Kapela ve filmu je výmyslem režiséra Kaurismäkiho, hraje jí skutečná finská kapela Sleepy Sleepers. Po dokončení filmu ovšem Leningrad Cowboys vznikli doopravdy a hrají dodnes. (washek)
  • V malé cameo roli prodavače aut se ve filmu objeví režisér Jim Jarmusch. (poz3n)

Související novinky

Pondělky s Akim Kaurismäkim na Dlabačově

Pondělky s Akim Kaurismäkim na Dlabačově

12.02.2018

Únorové a březnové pondělky budou v kině Dlabačov ve znamení filmů od finského režiséra, jednoho z nejvýznamnějších evropských filmových tvůrců Akiho Kaurismäkiho. Těšit se můžete na jeho režijní… (více)

Reklama

Reklama